Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση: "Η ιστορική αφήγηση: από την ιστοριογραφία στην ιστορική εκπαίδευση" (21/02/2011)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 (ώρα 20:15), στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Θεσσαλονίκη). Ομιλητής: Δημήτριος Μαυροσκούφης, καθηγητής Πανεπιστημίου. Περισσότερες πληροφορίες

Χυμός από κεράσι για ταχεία μυϊκή αποκατάσταση

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο χυμός του κερασιού είναι ένα φυσικό μυοτονωτικό και βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί στους μυς έπειτα από σωματική άσκηση. Ειδικοί του Αθλητικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών του Πανεπιστημίου South Βank στο Λονδίνο πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία πήραν μέρος αθλητές που έπιναν έναν χυμό κερασιού σε συμπυκνωμένη μορφή πριν και μετά τη διάρκεια της προπόνησης. Πάντοτε οι αθλητές λόγω της έντασης της προπόνησης που κάνουν αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα μυϊκά προβλήματα.

Στο µυαλό ενός σχιζοφρενούς

Ηταν Ιανουάριος του 2002. Ο ιρλανδός δηµοσιογράφος Πάτρικ Κόκµπερν βρισκόταν σε αποστολή της «Ιντιπέντεντ» στην Καµπούλ, όταν δέχθηκε τηλεφώνηµα από τη γυναίκα του. Εντροµη τον ενηµέρωνε πως ο 19χρονος γιος τους βούτηξε σταπαγωµένα νερά του Νιουχέιβεν, στη Νότια Αγγλία, και θα πέθαινε αν δεν τον βοηθούσαν δύο ψαράδες, οι οποίοι τον µετέφεραν στο νοσοκοµείο. Η διάγνωση των γιατρών όµως ήταν πραγµατικά καταπέλτης: ο Χένρι τους έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

8ο Συνέδριο "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία

Το 8ο Συνέδριο "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2011.

Δωρεάν βιβλία για τη διδασκαλία αγγλικών

Τι κοινό έχουν τα παρακάτω; "Milestones" (classic ELT texts), "English Next" και "English Next India" του David Graddol? Αυτά και πολλά άλλα βιβλία μπορείτε να τα μεταφορτώσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα Teaching English 'Transform'.

Εκδήλωση στο πλαίσιο της σειράς "Γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης" (15/02/2011)

Στο πλαίσιο της νέας σειράς "Γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης" του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ (συνεργασία με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης) θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα συζητήσουν με διδάσκοντες και φοιτητές οι συγγραφείς Τόλης Νικηφόρου και Βασίλης Ιωαννίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 (ώρα 20:00), στο Σπουδαστήριο 208 (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής).

Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

Στρογγυλή τράπεζα για τη Νόσο Alzheimer

Έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και στα μείζονα προβλήματα που τον απασχολούν, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει μια συζήτηση πάνω σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ιατρικά ζητήματα του καιρού μας: τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη μάχη που δίνουν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της.

3ο Διεθνές Νότιοευρωπαϊκό & Μεσογειακό Συνέδριο CiCe / CiCea Πολιτειότητα και εκπαίδευση (06-08/05/2011)

Το 3ο Διεθνές Νότιοευρωπαϊκό & Μεσογειακό Συνέδριο CiCe / CiCea Πολιτειότητα και εκπαίδευση με τίτλο "Πολιτειότητα, Κουλτούρα και Ταυτότητα: Κοινωνία Ενσωμάτωσης υπό κρίση" θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Μαΐου, στην αίθουσα τελετών Πρυτανείας και Π.Τ.Δ.Ε. Παν. Πατρών.
Περισσότερα εδώ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΕΔΑΛΦΑ

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές στο Μεσολόγγι - ΕΨΥΠΕΑ και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος κος Σωτήρης Κωτσόπουλος σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο 4ο κατά σειρά Σεμινάριο για την εκπαίδευση χορήγησης του Εργαλείου Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού – ΕΔΑΛΦΑ.

Bucatini Project: «Μακαρόνια» εναντίον παράλυσης

ΛΟΝΔΙΝΟ Λαμβάνοντας έμπνευση από τα μακαρόνια που έχουν αρκετά μεγάλη τρύπα στο κέντρο τους (bucatini, όπως τα αποκαλούν στην Ιταλία), ιταλοί επιστήμονες ανέπτυξαν εμφυτεύματα τα οποία βοηθούν στην «αναγέννηση» του νωτιαίου μυελού έπειτα από τραυματισμούς.

Ομιλία της κ. Νικολοπούλου: "Σεξουαλικότητα και γραφή στα περιοδικά λόγου και τέχνης 1900-1940" (14/02/2011)

Η κ. Μαρία Νικολοπούλου, διδάσκουσα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, θα μιλήσει με θέμα: "Σεξουαλικότητα και γραφή στα περιοδικά λόγου και τέχνης 1900-1940". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου (ώρα 20.00), στο Σπουδαστήριο 208 (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής).

Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

Nέες οδηγίες της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Αθλητών με Νοητική Αναπηρία- INAS-FID

Δείτε τις νέες οδηγίες της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Αθλητών με Νοητική Αναπηρία- INAS-FID (ΈΚΔΟΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010) καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή των αθλητών με Νοητική Αναπηρία στις διεθνείς διοργανώσεις.