Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ημερίδα: "Βυζαντινών Τέχνη και Πολιτισμός"

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 (ώρα 19:00 – 21:00), στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης "Π", το Τμήμα Ιστορίας / Λαογραφίας Θράκης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει Ημερίδα με θέμα: "Βυζαντινών Τέχνη και Πολιτισμός", κατά την οποία μέσα από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών θα προσεγγιστεί η ιστορία, ο πολιτισμός, η φιλοσοφία, η λογοτεχνία, η ζωγραφική και η μουσική των Ρωμιών της βυζαντινής οικουμένης.

Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

Επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμένης πολιτικής για τον αυτισμό

Με αφορμή την 2α Απριλίου, διεθνή ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, η Ελευθεροτυπία παρουσίασε όλες τις βασικές συνιστώσες σχεδιασμού πολιτικής που αφορούν τα περίπου 80.000 άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος στην χώρα μας, όπως αυτές παρατίθενται από την Ελληνική εταιρία προστασίας αυτιστικών ατόμων (ΕΕΠΑΑ). Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.

Η πρόσθεση του τρία; Παιχνιδάκι...

Διεπιστημονικό Συμπόσιο για την περίοδο 1872-1912: "Η Θεσσαλονίκη τις παραμονές του 1912"

Το Διεπιστημονικό Συμπόσιο για την περίοδο 1872-1912: "Η Θεσσαλονίκη τις παραμονές του 1912" διοργανώνεται από το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2012. Αποστολή περιλήψεων μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011.

38ο Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ε.Φ.

Το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων θα έχει θέμα: "Αισχύλος, ο δημιουργός της τραγωδίας και η διαχρονική του επίδραση στην ελληνική και ευρωπαϊκή γραμματεία" και θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2011 (χρόνος και χώρος θα καθορισθούν εγκαίρως). Προτάσεις για συμμετοχή έως 15 Ιουνίου 2011.

Πρόσωπο: Χρήστος Κεχαγιάς

«Αν έβλεπα, μπορεί να μη ζωγράφιζα. Ολα ξεκίνησαν ένα βράδυ, δυο χρόνια πριν. Ξαφνικά άρχισα να "βλέπω" χρώματα και εικόνες. Ενιωθα ότι θέλω να εκφραστώ μέσα από τη ζωγραφική. Αγόρασα μπογιές, καμβάδες και ξεκίνησα. Οταν αισθάνομαι κλείσιμο, η ζωγραφική μου δίνει ένα "άνοιγμα". Είναι ευεργετικό. Είναι η διάθεση της προοπτικής. Με ηρεμεί...», λέει στον «Α» ο 44χρονος Χρήστος Κεχαγιάς.

Πασχαλινό Παζάρι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη

Από: 24.03.2011 Έως: 23.04.2011

Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00 π.μ.-21:00 μ.μ. & Σάββατο: 9:00 π.μ. - 15:00 μ.μ.
Συμβολή των οδών Ερμού & Αριστοτέλους

Μύρισε άνοιξη! Η φύση αλλάζει μορφή και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με χρώματα ανοιξιάτικα θα στολίσει και φέτος την οδό Αριστοτέλους.

Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι μαθητές δημιουργούν! Συμπόσιο για ένα ζωντανό σχολείο.


Με στόχους την προβολή του ζέοντος πολιτισμού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την προώθηση του σύγχρονου δημιουργικού σχολείου πραγματοποιήθηκε από την 1η ως τις 3 Απριλίου το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, με τίτλο «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο».

Φουρφουράς.tv: μία webtv αποκλειστικά από μαθητές δημοτικού

Μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του δημοτικού σχολείου του Φουρφουρά, ενός χωριού στο ορεινό Ρέθυμνο, με τη βοήθεια του δασκάλου τους κ. Άγγελου Πατσιά δημιούργησαν τη δική τους εκπαιδευτική διαδικτυακή τηλεόραση (http://fourfourastv.blogspot.com/) μέσα από την οποία λύνουν απορίες παιδιών πάνω σε διάφορα σημαντικά και άμεσα θέματα. Ερωτήματα που όλους μας απασχολούν ή μας απασχόλησαν και που ποτέ δε σκεφτήκαμε να ψάξουμε, βρίσκουν απάντηση μέσα από τις εκπομπές που ετοιμάζουν οι μικροί μαθητές.

Τουρνουά μπάσκετ 3 εναντίον 3 στην Καλαμαριά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνεται το καθιερωμένο τουρνουά μπάσκετ 3 εναντίον 3, στην Καλαμαριά. Χώρος τέλεσης των αγώνων, είναι ο αύλειος χώρος του 4-15 Δημοτικών σχολείων, στην οδό Παπάγου, πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου του Απόλλωνα.