Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πρόσωπο: Nancy Rourke


"My eyes and my hands come together to create visual expression. Therefore, I paint from what I see, feel and know" Nancy Rourke

Χοροθέατρο Δαγίπολη: «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ» (με διερμηνεία στην ΕΝΓ)


 
«ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ» Σάββατο 30 Απριλίου 2011 Ώρα: 21:00μμ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)

«Βόλτα» ομάδων χορού στη Θεσσαλονίκη

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου με χορευτικές δράσεις που θα απλωθούν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, από το Σιδηροδρομικό σταθμό έως το Λευκό Πύργο. Εφτά ομάδες χορού από τη Θεσσαλονίκη και μία από τη Θεσσαλία προσκαλούν το κοινό της πόλης να ακολουθήσει τα βήματά τους σε μια χορευτική «βόλτα» σε κεντρικές πλατείες και στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Λογισμικό για γονείς «κατασκόπους» στο Facebook

Ολο και μικρότερα σε ηλικία παιδιά χρησιμοποιούν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook και, παράλληλα, αυξάνονται δυνητικά οι online κίνδυνοι.
Για το λόγο αυτό, η αμερικανική εταιρία προϊόντων διαδικτυακής ασφάλειας Check Point κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους γονείς να «εποπτεύουν» (δηλαδή να παρακολουθούν κρυφά) τις δραστηριότητες των παιδιών τους τους στο κοινωνικό δίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να είναι «φίλοι» με το παιδί τους.

Σεμινάριο: "Μια ψυχολογική προσέγγιση στο παιδικό ιχνογράφημα"

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, εγκαινιάζει ένα νέο καινοτόμο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων, με σκοπό την περεταίρω επαγγελματική επιμόρφωση, μετεκπαίδευση και εξειδίκευση των συμμετεχόντων.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει ένα απόλυτα εξειδικευμένο, βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Μια ψυχολογική προσέγγιση στο παιδικό ιχνογράφημα», την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, ώρα 18:30, στην αίθουσα διαλέξεων του Κολεγίου (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, Στάση Αγγελοπούλου).

Ημερίδα: "Βία στο Σχολείο"

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, ώρα 18.30 μ.μ., Ξενοδοχείο “Les Lazaristes Domotel” Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Δες τον άνθρωπο, όχι την αναπηρία


Ομιλία: "Θηλασμός και στέρεες τροφές"

Το «Περί...θηλασμού» σας προσκαλεί σε συνάντηση - ομιλία με θέμα "Θηλασμός και στέρεες τροφές". Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Μαρία Νικολαίδου (Σύμβουλος μητρικού θηλασμού La Leche League International). Το ραντεβού είναι για σήμερα,  Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 στις 6 το απόγευμα!
Πηγή: Είμαι μαμά!

Διατροφικές διαταραχές πλήττουν και μαθητές Δημοτικού

Ολοένα και περισσότερα μικρά παιδιά πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, όπως βουλιμία και νευρική ανορεξία, από την ηλικία των έξι ετών, λένε τώρα βρετανοί επιστήμονες.