Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

«Toddlers and tiaras»: η συνέχεια

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αναδημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με ένα νέο ριάλιτι με πρωταγωνιστές παιδιά, συνοδευμενο από ένα βίντεο με μία μητέρα που υποστήριζε την απόφασή της να κάνει μόνη της ενέσεις botox  στην 8χρονη κόρη της. Σύμφωνα με νεότερη δημοσιογραφική έρευνα, η μικρή απομακρύνθηκε από τη μητέρα της, μετά από επέμβαση της πρόνοιας.

Η «Παιδειατροφή» διδάσκει τα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας «Παιδειατροφή» και διοργανώνει μία πρωτότυπη εκδήλωση γύρω από την «Απλή, Υγιεινή και Οικονομική Διατροφή».

Σχέδιο «κατάκτησης του εγκεφάλου»

Ο γιος του πρώην γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, Έντουαρντ Κένεντι και ανιψιός του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, δημιούργησε μαζί με μία ομάδα νευροεπιστημόνων την πρωτοβουλία Ένα Μυαλό για Έρευνα με στόχο τη βελτίωση της χρηματοδότησης και την ενοποίηση των προσπαθειών στην μελέτη του εγκεφάλου.

Στήριξη σε γονείς από εθελοντές

Εκπαιδευμένοι εθελοντές γονείς, με τη συνεχή εποπτεία ενός επαγγελματία, προσφέρουν τον χρόνο και την εμπειρία τους σε οικογένειες με μικρά παιδιά που στη συγκεκριμένη φάση της ζωής τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Unicef: Καρτούν για τα δικαιώματα των παιδιών


Από παιδιά στα μουσεία

Πώς καταφέρνει ένας έφηβος να αντλήσει έμπνευση από τα έργα της Κάρολ Γουάξ; Τι νιώθει ένας πιτσιρικάς αντικρίζοντας την τελετή ενός γάμου στην αρχαιότητα; Και πώς έφτιαχναν οι αρχαίοι τα νομίσματά τους; Δεκάδες είναι πλέον τα φροντισμένα κι ενδιαφέροντα παιδικά εργαστήρια που σχεδόν όλα τα μεγάλα μουσεία της χώρας έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους.

Συνέντευξη: Γιάννης Τροχόπουλος

Τι πιο φυσικό και, ενδεχομένως, κοινότοπο από την ερώτηση αν «μεγαλώσατε ανάμεσα σε βιβλία» ειδικά όταν απευθύνεται στον διευθυντή μιας υποδειγματικής δημόσιας βιβλιοθήκης. Ομως ο Γιάννης Τροχόπουλος είναι εκεί για να ανατρέπει τα στερεότυπα: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σε επτά, οκτώ γυναίκες που έβλεπαν και διάβαζαν το φλιτζάνι»! Ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, που πριν από ένα χρόνο παρέλαβε το «νόμπελ των βιβλιοθηκών», το Βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ύψους ενός εκατ. δολαρίων, δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν είναι φανατικός αναγνώστης.

ΟΤΕ: Παγκόσμια Hμέρα Τηλεπικοινωνιών στις 17/5

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), διοργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στις δύο αυτές μέρες, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (09:00-19:00).

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Οlympics: «Ανοίγουμε πανιά, βγαίνουμε στη θάλασσα»

Τα ρεκόρ του ίσως να μη γραφούν στο βιβλίο Γκίνες, ο προϋπολογισμός του δεν θα είναι αστρονομικός και οι χορηγοί δεν θα θησαυρίσουν από τα διαφημιστικά έσοδα. «Αθήνα 2011»: επτά χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ένα νέο διεθνές αθλητικό γεγονός διοργανώνεται στην Αθήνα. Και όμως, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Οlympics «Αθήνα 2011», που θα διοργανωθούν από 26 Ιουνίου ως 4 Ιουλίου, κατέχουν μοναδική θέση στο αθλητικό στερέωμα για τη δύναμη- όχι του σώματος-, της ψυχής των αθλητών τους, οι οποίοι έχουν γοητεύσει χιλιάδες θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χρόνια. Επτά χιλιάδες αθλητές με διανοητική αναπηρία από 180 διαφορετικές χώρες θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα για να αποδείξουν έμπρακτα ότι κάθε άνθρωπος- αν του δοθεί η ευκαιρία- μπορεί να ξεπεράσει τα όριά του, καταφέρνοντας το «ακατόρθωτο», μόνο με τη δύναμη της θέλησής του.

Μαραθώνιος Παραμυθιού

Τα τελευταια χρονια μικροι και μεγαλοι εχουμε σταματησει να ονειρευομαστε και να ταξιδευουμε λιγο με βαρκα την φαντασια μας....
Εμεις ομως δεν θα συμβιβαστουμε τοσο ευκολα...
Ο Μορφωτικος και Πολιτιστικος Συλλογος Χαλκηδονας Θεσσαλονικης διοργανωνει Μαραθώνιο Παραμυθιού.

"See the music"

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με το see the music μπορείτε να τις βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα!

ΧΑΝΘ: Εκδήλωση για το Περιβάλλον

Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και το τμήμα δράσης και κοινωνικής προσφοράς, ανοίγουν τα παράθυρά της Οργάνωσης στην πόλη και διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την εικαστική δημιουργία και έκφραση εθελοντών για το περιβάλλον το Σάββατο 28 Μαΐου 2011,στο κεντρικό κτίριο ΧΑΝΘ στις 11:00.
Διαβάστε περισσότερα εδώ