Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Βιβλιοθήκες παιχνιδιών (Παιγνιοθήκες)

Ένας έξυπνος τρόπος τον οποίο πολλοί γονείς χρησιμοποιούν για να μειώσουν τον καταναλωτισμό στην παιδική ηλικία είναι οι βιβλιοθήκες παιχνιδιών (toy libraries). Αυτές είναι σαν τις κανονικές βιβλιοθήκες, μόνο που τα παιδιά αντί να διαβάζουν βιβλία παίζουν με παιχνίδια.

Ιστότοπος: Εκπαιδευτικό εργαστήριο ήχου

Ο Ήχος και η Μουσική δίνουν διδακτικές δυνατότητες σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι μορφές έκφρασης για τον καθένα.
Ο εικοστός αιώνας μας έδειξε πως Ήχο και Μουσική συναντούμε παντού, ακόμη κι εκεί που εκλείπει η ακοή, ακόμη κι εκεί που απουσιάζει το ακουστό.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ελεύθερη Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη


Δωρεάν βιβλίο: Summer Crafts for Kids

Το καλοκαίρι, όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να διασκεδάσουν τα παιδιά μας δημιουργικά. Κατασκευές, εύκολα παιχνίδια και ότι άλλο σκαρφιστούμε για να περάσουν τα παιδιά μας ευχάριστα το χρόνο των διακοπών. Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την γκάμα των ιδεών σας, μεταφορτώστε δωρεάν το βιβλίο  Summer Crafts For Kids E-book από τον ιστότοπο Favecrafts.com. Θα βρείτε 22 διαφορετικές ιδέες για κατασκευές από χαρτί, χειροποίητα παιχνίδια κ.α.

Σεντέφια και Κοράλλια - Παραμύθια για μεγάλους

Για «Σεντέφια και Κοράλλια» θα μιλήσει με τα παραμύθια της η Σάσα Βούλγαρη που θα βρεθεί στην ταράτσα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης για τρεις βραδιές, από την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ως το Σάββατο (25/6), σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Εβλιγιά Τσελεμπί: το βιβλίο των ταξιδιών».

Το τέλος της χρονιάς και το καλοκαιρινό ημερολόγιο

Στο ονειροποιείο είδαμε μια πολύ όμορφη ιδέα, το καλοκαιρινό ημερολόγιο. Τι γράφει όμως κανείς σε αυτό, αφού όπως λέγεται, τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις; Για να δούμε...

Στο Internet οι βαθμολογίες από τις Πανελλαδικές

Στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr είναι διαθέσιμες στο Internet οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Με τον ειδικό προσωπικό κωδικό ο κάθε υποψήφιος, θα μαθαίνει τη βαθμολογία του. Επίσης, η διαδικασία ανάρτησης με τους πίνακες βαθμολογιών στα σχολεία της χώρας σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.

Swiss Talent FORUM


Είσαι 17 έως 22 ετών και γνωρίζεις καλά Αγγλικά; Γνωρίζεις  το Swiss Talent Forum; Αν όχι, πήγαινε εδώ, να ενημερωθείς. Μπορεί να σε ενδιαφέρει!

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα:
«H Προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τοπική Κοινωνία εν μέσω Οικονομικής Κρίσης και Διοικητικών Αλλαγών: Μια Πρόκληση για Δημιουργικές Λύσεις»

Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas


Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξή εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία ευρύτερα. Στο πλαίσιο του σκοπού του με δεδομένο ότι επιδιώκουμε την ανοιχτή και απρόσκοπτη ανταλλαγή απόψεων και συνεργασιών με κάθε ενδιαφερόμενο , δίνουμε βάρος στη προώθηση και ενθάρρυνση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ιδιωτών /φορέων/ οργανισμών στην ενασχόληση τους με τομείς των νέων τεχνολογιών και της ρομποτικής.

Προβολή ομιλίας: Σχέση μύθου και παραμυθιού - καταγωγή και διάδοση των παραμυθιών


Γιάννα Βαρουξή-Μπαδύλα: "Σχέση μύθου και παραμυθιού - καταγωγή και διάδοση των παραμυθιών"
Ομιλία στο 6ο Μυθικό Συνέδριο BookCrossing - Λιβαδειά στις 18 Ιουνίου 2011 - Συνεδριακό Κέντρο Κρύας. Το Συνέδριο έγινε και με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και της Ομάδας Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης.

Φτιάξε το τερατάκι που αφρίζει!

Υλικά:
- ένα μικρό διαφανές καθαρό μπουκάλι
- χαρτόνι και χαρτιά
- διαφανές αυτοκόλλητο
- ψαλίδι
- σελοτέιπ ή/και κόλλα
- ξίδι
- χρώμα μαγειρικής
- λίγο υγρό σαπούνι πιάτων
- ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτομάντηλο

Οχημα για τους ΑμΕΑ φοιτητές προμηθεύτηκε το ΑΠΘ

Ειδικό όχημα για τη μεταφορά φοιτητών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, προμηθεύτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενόψει εξεταστικής,ανακοίνωσαν οι πρυτανικές αρχές. Σε συντονισμό με την ομάδα προσβασιμότητας που δρα στο ΑΠΘ και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο, στελεχωμένο από έναν οδηγό και μια εθελόντρια, μεταφέρει τους φοιτητές από το σπίτι τους στο πανεπιστήμιο και αντίστροφα.

Πιο πολλά παιδιά τηλεφωνούν για βοήθεια

Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή στήριξης εφήβων και παιδιών 116-111 χτυπά... Είναι ένας από τους πολλούς εφήβους που καλούν σε αγωνιώδη ανάγκη - και αυτός ο 15χρονος μιλά: «Σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω το σχολείο. Να βρω δουλειά, να βοηθήσω την οικογένειά μου».

Bowling από τον Α.Σ.ΚΩΦΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 10.00 θα διεξαχθεί για τρίτη φορά εκδήλωση μπόουλινγκ στο Bowling Stadium στο εμπορικό κέντρο “Μακεδονία”. Όπως και το προηγούμενο, το παιχνίδι θα κοστίζει 2€. Όσοι νέοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν νέες συμμετοχές, καθώς  και όσοι είναι ήδη εγγραμμένοι να ενημερώσουν στην υπεύθυνη κ. Αργυρού Αθηνά στο κιν. 6942989587.
Πηγή: facebook

12η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

H 12η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινά και με μια γρήγορη ματιά βλέπουμε τους 10 λόγους που η χώρα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο dancefloor από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου.

Θεσσαλονίκη: Δημιουργήθηκε το «Σπίτι του Πάρκινσον»

"Το σπίτι του Πάρκινσον", το δικό τους χώρο στη Θεσσαλονίκη αποκτούν οι πάσχοντες από τη νόσο.Πρόκειται για το "Σπίτι του Πάρκινσον" που από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργεί στην οδό Ρήγα Φεραίου 11, στην περιοχή Βούλγαρη και θα λειτουργεί καθημερινά.

Ημερίδα: ''ΑΜΕΑ και Νέες Τεχνολογίες''

Στις 8/7/2011, στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή για το κοινό Εκδήλωση /Ημερίδα, με θέμα: ''ΑΜΕΑ και Νέες Τεχνολογίες'', στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, αίθουσα Socrates A (Μιχαλακοπούλου 50).

Βιβλίο: Λεξοχαρές και λεξοπανηγύρια

Ποιο βιβλίο έχει μόνο
μες στον κόσμο, μες στο χρόνο
έναν πρίγκιπα που νιώθει
ρόδα και φιλίες να κλώθει;

TC*Teacher: Τεχνο-συνδεδεμένος Εκπαιδευτικός

Περίληψη του σχεδίου: TC*Teacher: Τεχνο-συνδεδεμένος Εκπαιδευτικός
Το επίπεδο των επενδύσεων στην συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτών καταδεικνύει τη σημασία του τομέα αυτού στο πλαίσιο των εθνικών και διεθνών εκπαιδευτικών πολιτικών. Υπάρχουν πολλά μαθήματα για εκπαιδευτικούς ή για εκπαιδευτές εκπαιδευτικών οι οποίοι ασχολούνται με νέους μαθητές, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη μαθημάτων και μεθοδολογικό υλικό, που να προτείνει σπουδές σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ενήλικες. Οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτές πρέπει να είναι ικανοί να συμβάλλουν στο επιτυχές λανσάρισμα της εκπαίδευσης ενηλίκων ως δια βίου εκπαιδευόμενοι.