Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι εκπαιδευτικοί λένε ΝΑΙ στην Παιδεία στα Μέσα στο Σχολείο

Τo διαδίκτυο, οι ΗΥ και οι ψηφιακές συσκευές παίρνουν τη σκυτάλη από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως η τηλεόραση και ο Τύπος, και κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των δασκάλων για τη διδασκαλία των ΜΜΕ στη τάξη. Η τάση αυτή αναδεικνύεται ξεκάθαρα από τα πρώτα στοιχεία της εθνικής έρευνας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα, το συντονισμό και την επεξεργασία των στοιχείων υλοποίησε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Δελτίο Τύπου – Yes, Bipolar! 2012

Κατόπιν της πρώτης ανοιχτής καλλιτεχνικής έκθεσης στην Ελλάδα (Yes, Bipolar 2010 –http://yes.bipolar.gr/) με θέμα τη διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) ανακοινώνουμε τηνέναρξη της επόμενης Yes, Bipolar 2012 με θέμα τη “Θάλασσα και Συναισθηματική Υγεία”.

Μαθητές στην Ιεράπετρα έφτιαξαν φούρνο που ψήνει με τη βοήθεια του... ήλιου!

Έναν ηλιακό φούρνο έφτιαξαν μαθητές στην Ιεράπετρα, οι οποίοι παρακολουθούν τα προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης του Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, σε συνεργασία με το τμήμα των μηχανολόγων του ΕΠΑΛ.

Πανέμορφο βίντεο του Αρκτικού ήλιου!

Σώζει τα πρωτάκια ο οφθαλμολογικός έλεγχος

Το 1/5 των παιδιών που πηγαίνουν στην Α΄ Δημοτικού έχουν κάποιο οφθαλμικό πρόβλημα που χρειάζεται χρόνια κλινική παρακολούθηση. Ο οφθαλμολογικός έλεγχος εγγραφής στο σχολείο, έρχεται να λύσει παρεξηγήσεις αλλά και να παράσχει διευκολύνσεις στα παιδιά που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες στην όρασή τους.

Επιτροπη Νεολαιας Π.Ε.Κ: Βόλτα στο Ζωολογικό κήπο (με ξεναγό!)

Έρευνα δείχνει αύξηση σχολικής βίας, όξυνση παιδικού άγχους και στροφή σε ηλεκτρονικές φιλίες