Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δήμος Καλαμαριάς: Δημιουργική Απασχόληση ΑΜΕΑ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας, ξεκινάει τη λειτουργία του καλοκαιρινού προγράμματος «Δημιουργική Απασχόληση ΑΜΕΑ» από την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 έως και την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011.

Επίδειξη Καράτε και Κομπούντο

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση - επίδειξη για τα αθλήματα του Καράτε και του Κομπούντο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται από τον εκπαιδευτή του Οργανισμού ToDe Hellas, ειδικό σε θέματα αυτοπροστασίας παιδιών και αυτοάμυνας ενηλίκων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης κ. Θανάση Παπαναστασίου.

Αρτα: Κοινωνικές Δομές για όσους βρίσκονται σε ανάγκη

Από την Αντιδήμαρχο Αρταίων κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου ανακοινώνεται ότι στο Δήμο Αρταιων πρόκειται να λειτουργήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα δύο σημαντικές κοινωνικές δομές από τις οποίες η μία δομή αφορά μητέρες, με ανάπηρα παιδιά και εφήβους, άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία και η δεύτερη δομή αφορά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 10 παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου Δήμου .

Παραδόθηκε η Παιδιατρική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης

Η ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε σήμερα, σε μέρα γενικής εφημερίας, από τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο και τη δωρήτρια Μ. Λάτση.

Κανένας περιορισμός στις πωλήσεις «βίαιων» παιχνιδιών στην Καλιφόρνια


Χωρίς περιορισμούς μπορούν πλέον να πωλούνται βιντεοπαιχνίδια με βίαιο περιεχόμενο σε παιδιά, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια, το οποίο παρέκαμψε σχετικό νόμο που απαγόρευε την πώληση σε ανήλικους στο πλαίσιο της προστασίας της παιδικής ηλικίας και του καταναλωτή.

Εδώ δεν υπάρχουν φύλα... Είμαστε όλοι ίσοι

Σε μια προσπάθεια να εξαλείψει στερεότυπα και διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, ένας δημόσιος παιδικός σταθμός στη Στοκχόλμη αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί στο λεξιλόγιό του λέξεις όπως αγόρι και κορίτσι και να αποφεύγει να αναφέρεται στα παιδιά ως «αυτός» ή «αυτή», προτιμώντας να τα αποκαλεί «φίλους».

Η τηλεόραση μόνο ύπνο δε φέρνει στα παιδιά

Για πολλούς γονείς η τηλεόραση αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, με σκοπό να κρατάνε απασχολημένα τα παιδιά τους. Όμως ενδεχομένως να αλλάξουν γνώμη, όταν αντιληφθούν τις αρνητικές συνέπειες της τηλεόρασης στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, όσα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση, από τις επτά το απόγευμα και μετά, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα στον ύπνο τους, ειδικά εάν δουν βίαια κινούμενα σχέδια.