Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πατέρας και γιος στην πρώτη + στην τελευταία εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου.

Το 1981, στην πρώτη πρώτη εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου, ένας πατέρας πήρε το γιο του και πήγαν να απολαύσουν την ιστορική εμπειρία.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, 30 χρόνια μετά, τα διαστημικά λεωφορεία μας αποχαιρέτησαν για πάντα. Στην εκτόξευση του τελευταίου διαστημικού λεωφορείου βρέθηκαν πάλι πατέρας και γιος. Και ζήτησαν από κάποιον να τους βγάλει πάλι μια φωτογραφία. [via]

Όταν μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις δε χρειάζονται λεζάντες.

Πηγή: Lifo Team

Συνέντευξη: Ευάγγελος Αυγουλας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ένας πολιτικός γάμος πραγματοποιήθηκε – διαβάστηκε το κείμενο δηλαδή – στη γραφή των τυφλών (Braille).Ο 23χρονος αντιδήμαρχος που τέλεσε τον γάμο, ο Ευάγγελος Αυγουλάς, εκ γενετής τυφλός, τονίζει πως αν υπάρχει θέληση μπορούν να βρεθούν οι εναλλακτικές λέξεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντικειμενικά προκαλεί η αναπηρία. Προσθέτει δε πως συνήθως τα άτομα με αναπηρία χρησιμοποιούνται προεκλογικά και δεν αξιοποιούνται μετεκλογικά.
Διαβάστε τη συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε στα Νέα.

«Ηρωες και Μύθοι» στην «Τεχνόπολι»

Μία συρραφή αποσπασμάτων από κορυφαία έργα του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς (1911-1983) περιλαμβάνει η παράσταση «Ηρωες και Μύθοι» που ανεβαίνει στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, από την ομάδα Θε.αμ.α. (Θέατρο ΑμεΑ Αχαρνών), μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα θεατρικές ομάδες ατόμων με κινητική αναπηρία.

Τηλεοπτικό πρόγραμμα 15 -21 Ιουλίου 2011

Λαγοπεριπέτειες (προβολή και προτάσεις αξιοποίησης)


Το Big Buck Bunny είναι ένα βιντεάκι περίπου 10 λεπτών, με φανταστική εικόνα, υπέροχη μουσική, αλλά καθόλου λόγια.

Ο πόλεμος συνεχίζεται στο σχολείο

Κάθε πρωί στο δημοτικό σχολείο του Βιτέζ τα παιδιά των καθολικών Κροατών πηγαίνουν δεξιά και τα παιδιά των μουσουλμάνων Βόσνιων αριστερά. Οι κροάτες μαθητές σπουδάζουν στο πολύχρωμο και προσεγμένο κεντρικό κτίριο, που πρόσφατα ανακαινίστηκε. Οι μουσουλμάνοι μαθητές στο κακοφτιαγμένο παράπηγμα ακριβώς δίπλα.

Δημιουργικό καλοκαίρι στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Είναι φρέσκια, τολμηρή, δραστήρια, με αυτοπεποίθηση, νέες ιδέες και σχέδια για το μέλλον. Ο λόγος για την ελκυστική κυρία του χώρου των δημόσιων βιβλιοθηκών, τη γνωστή πλέον Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, όπου ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα φεστιβάλ δράσεων για παιδιά 6-12 ετών που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Καλές διδακτικές πρακτικές από το Π.Ι.

Στο πλαίσιο του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επελέγησαν καλές διδακτικές πρακτικές, τις οποίες δημοσιοποίησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και  μπορείτε να τις μεταφορτώσετε από  τη διαδικτυακή θέση http://zeus.pi-schools.gr/epimorfosi/library/kp/.

Βιβλιοθήκη χωρίς ούτε έναν τόμο

Στη βιβλιοθήκη του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Ντρέξελ της Φιλαδέλφειας, το οποίο οι «Τάιμς» έχουν περιλάβει ανάμεσα στα 200 καλύτερα του κόσμου, δεν υπάρχει ούτε ίχνος βιβλίου. Το Ντρέξελ είναι το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου χωρίς βιβλία.

Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άργους Ορεστικού

Το ακόλουθο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebοok.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού προτίθεται να οργανώσει εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανάγνωσης και αφήγησης παραμυθιών και διηγημάτων για τους μικρούς αναγνώστες. Με εθελοντές ανάγνωσης όπως γονείς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, και άλλους τα απογευματινά στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τα παιδιά θα μπορούν να χαίρονται τη ζωντανή ανάγνωση και να συμμετέχουν στη συζήτηση γύρω από αυτήν.