Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ποιες μεταρρυθμίσεις θα διευκολύνουν πρακτικά τους φοιτητές

Erasmus στην Ελλάδα: Για πρώτη φορά οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από το τμήμα στο οποίο σπουδάζουν και να παρακολουθήσουν σπουδές για ένα μικρό διάστημα (3-12 μήνες) σε άλλο πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Πρόκειται δηλαδή για ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus. Μάλιστα, ο χρόνος φοίτησης σε άλλο τμήμα θα αναγνωρίζεται για την απόκτηση πτυχίου. Οπως τονίζεται από το υπουργείο, χάρη στην αλλαγή θα δοθεί η δυνατότητα σε αρκετούς φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα για λίγο καιρό σε ένα άλλο τμήμα που ενδεχομένως θεωρούν καλύτερο.

Δύσκολη η ζωή για αριστερόχειρες

Αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού και εκτός από την «κατάρα» να χρησιμοποιούν το ζερβό τους χέρι, παλαιότερα είχαν να αντιμετωπίσουν και τις προκαταλήψεις
Η επιστήμη αποδεικνύει πως η αριστεροχειρία είναι θέμα γονιδίων, καθώς μπορεί να εντοπιστεί από την εμβρυακή φάση

Παιδιά και διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού

Τα παιδιά μπορεί να εκτίθενται σε λιγότερες διαφημίσεις ζαχαρωδών και λιπαρών τροφίμων στην τηλεόραση, ωστόσο τα σποτ αυτά εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των διαφημίσεων που βλέπουν τα παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Προβλήματα με τα μηχανογραφικά

Τα πάνω-κάτω έφερε στη διαδικασία της έκδοσης των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων εξετάσεων, η καθυστέρηση τουλάχιστον δέκα ημερών, της ανακοίνωσης των θέσεων στις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές.

Πρόσωπο: Στέφανος Τύρος

Στα χνάρια του Στίβεν Χόκινγκ ονειρεύεται να βαδίσει ένας νεαρός στην Καλαμάτα ο οποίος αν και είναι μόλις 18 ετών έχει σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις τόσο στην Αστροφυσική όσο και στη Χημεία. Ο Στέφανος Τύρος, που έχει ήδη κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στην 43η Ολυμπιάδα Χημείας, ετοιμάζει τώρα τις βαλίτσες του για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, στην Πολωνία.

Αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του οικογενειακού δικαίου προωθείται και η κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος της σαρία για τους Ελληνες μουσουλμάνους.

Το γάλα σβήνει καλύτερα τη δίψα των παιδιών

Τα διψασμένα παιδιά δεν χρειάζονται νερό ούτε αθλητικό ρόφημα μετά από τη γυμναστική. Προτιμότερο είναι να πιουν ένα ποτήρι γάλα, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές.

Είστε έτοιμοι να κάνετε παιδιά;

Τεστ που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε, όπως δημοσιεύτηκαν στο Βήμα

Πρόσωπο: Γιώργος Περράκης

Τον έχουν χαρακτηρίσει «κωπηλάτη της αγάπης» γιατί το πρόσφατο εγχείρημά του ήταν για ιερό σκοπό. Ο Γιώργος Περράκης, ύστερα από 33 μέρες, κατάφερε να διανύσει 830 ναυτικά μίλια, κάνοντας τον γύρο της Κρήτης με καγιάκ. Οι δυσκολίες ήταν πολλές για τον έμπειρο κωπηλάτη, ωστόσο κουράγιο τού έδινε το στοίχημα που είχε βάλει: να διαδώσει σε όλο το νησί το έργο που πραγματοποιείται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας - Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στα Χανιά.
Διαβάστε τη συνέντευξή του στα Νέα.

Παγκόσμιος ο «Πάπα»

Είναι αγώνες ψυχής και καρδιάς…Κι αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς αν δεν δει αγώνες αυτού του επιπέδου. Είναι λοιπόν τιμή για τον ροδιακό αθλητισμό να διαθέτει στις τάξεις του ένα εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο όπως είναι ο συμπατριώτης μας καθηγητής του αθλητικού ινστιτούτου της Κολωνίας Θανάσης Παπαγεωργίου.

Πρόσκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σε πιστοποιημένους γνώστες της γραφής Braille για τη διδασκαλία της γραφής σε ενδιαφερόμενους πτυχιούχους Α.Ε.Ι.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ), επίσημο κέντρο εκμάθησης της γραφής braille, ζητά συνεργάτες οι οποίοι θα διαθέτουν πιστοποίηση για την καλή γνώση της γραφής braille, προκειμένου να τη διδάξουν σε ενδιαφερόμενους πτυχιούχους Α.Ε.Ι.