Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Θέατρο Κωφών Ελλάδος: 41 μέρες

Αναρτήθηκε στην ομάδα του ΘΚΕ στο facebook.
Περιμένουμε με αγωνία περισσότερες λεπτομέρειες. Καλή επιτυχία!!

Κορδελιό-Εύοσμος: Ευκαιρία σε νέους να ταξιδέψουν στην Μπολόνια της Ιταλίας

Ευκαιρία θα έχουν αγόρια και κορίτσια 18 έως 25 ετών να συμμετέχουν σε αποστολή από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου στη Μπολόνια της Ιταλίας με το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση», όπου συμμετέχει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων νέων. Η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων καλύπτεται 100% από το πρόγραμμα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης κατά 70%. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν το υπόλοιπο 30% του κόστους μετακίνησής τους.

Η χορήγηση βιταμίνης Α μπορεί να σώσει 600.000 παιδιά

Νυκταλωπία και αναιμία είναι μόνο μερικές από τις ασθένειες που σχετίζονται με την έλλειψη της βιταμίνης Α. Μια έλλειψη που κάνει παιδιά πιο ευάλωτα στην ιλαρά ή την πνευμονία. Εδώ και δεκαετίες εφαρμόζονται στις αναπτυσσόμενες χώρες προγράμματα για την χορήγηση βιταμίνης Α, τα οποία όμως συχνά δεν αρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. 

Ενας στους 6 εφήβους με πρόβλημα στις αρτηρίες

Ενας στους έξι εφήβους στη χώρα μας εμφανίζει παθολογικά αυξημένη πάχυνση των στεφανιαίων αρτηριών, ενώ τα συμπτώματα της αθηροσκλήρωσης δεν εμφανίζονται παρά μόνο αρκετές δεκαετίες αργότερα.

Βέροια: Μαθητές ζωγράφισαν με κιμωλίες κεντρική οδό και μοίρασαν «εκ-Κλήσεις» για το περιβάλλον

Μαθητές δημοτικών σχολείων της Βέροιας, από τις έντεκα σήμερα το πρωί και για περίπου δύο ώρες, έπιασαν τις κιμωλίες στο χέρι κι έδωσαν «χρώμα» σε κεντρικό δρόμο της πόλης, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα τον αυτισμό στην σχολική τάξη

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου διοργανώνει την πρώτη εκπαιδευτική διημερίδα, στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2011, με θέμα: "Οι ιδιαιτερότητες στην ένταξη παιδιών με Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα του αυτισμού) στη σχολική τάξη". Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Πυλαία-Χορτιάτης:Εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Τριήμερες εκδηλώσεις, από την Κυριακή ως την Τρίτη, για την προστασία των ζώων διοργανώσει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με σύνθημα «Σεβασμός και αγάπη για τα ζώα».

Πρόσωπο: Terry Garrett



O Terry Garrett είναι ένας 23χρονος φοιτητής μηχανολογίας από το Colorado Springs. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία και έχει τερματίσει αρκετές φορές. Γιατί είναι εντυπωσιακό; Ο Terry Garrett είναι ολικά τυφλός.

Δράση για τη στοματική υγεία σε 30.000 «δευτεράκια»

Στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού συστήματος αγωγής στοματικής υγείας σε μαθητές Β' τάξης 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων και 150 σχολείων απομακρυσμένων περιοχών, σε ένα σύνολο περίπου 30.000 μαθητών και μαθητριών, στοχεύει πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με δικαιούχο την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ημερίδα: «Δικτυωμένο Μουσείο»

Η Κίνηση 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Δικτυωμένο Μουσείο».
Στην ημερίδα θα γίνει ανάλυση για νέα μέσα και καινοτόμες ιδέες με σκοπό τη διεύρυνση κοινού σε μουσεία και πολιτιστικούς φορείς. Ομιλήτριες θα είναι η Nancy Proctor, Επικεφαλής Νέων Μέσων στο Smithsonian American Art Museum και η Allegra Burnette, Διευθύντρια Δημιουργικού για τα Ψηφιακά Μέσα στο Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τη 13:00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μαθήματα πολιτισμού από τη σχολική ηλικία

Το θέατρο από την αρχαιότητα ως σήμερα, η ιστορία της γραφής και της γλώσσας, η πόλη και η πολιτιστική ταυτότητα αποτελούν μέρος ενός νέου προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού, που θέλει να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού και τις ιστορίας της χώρας. Πρόκειται για πράξεις που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και θα υλοποιηθούν από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου, η οποία διαθέτει ήδη τεράστια πείρα παρόμοιων δράσεων. 

Κατασκευή: δέντρο

Κόψτε ένα σκληρό χαρτόνι σε σχήμα δέντρου. Ξυλάκια κανέλας, δαφνόφυλλα, καρυδότσουφλα, τσόφλια από φυστίκια, πετραδάκια, κουκουνάρια και ό,τι άλλο περισσεύει ή βρίσκεται στο σπίτι, το μπαλκόνι ή στην αυλή σας μπορούν να διακοσμήσουν το δεντράκι σας. Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι να φτιάξετε αλευρόκολλα, εάν δεν σας βολέψει η κόλλα που έχετε. (πηγή)

Η κουλτούρα της παχυσαρκίας

Αν έχετε πάρει πολλά ανεπιθύμητα κιλά την τελευταία 30ετία, μπορεί να νιώσετε ανακούφιση μαθαίνοντας πως δεν φταίτε εσείς. Τουλάχιστον όχι μόνο εσείς.Πολλοί εξωγενείς παράγοντες – από τα οικονομικά συμφέροντα ώς την αστικοποίηση – συνωμότησαν για να παρακάμψουν τη φυσική ικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να εξισορροπεί τις θερμίδες που προσλαμβάνει με αυτές που καίει.

Ο νέος κανονισμός Υγείας των ταμείων για 9,5 εκατ. ασφαλισμένους

Το σχέδιο για τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας που θα ισχύσει για τα τέσσερα μεγάλα ταμεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ, έδωσε σήμερα για διαβούλευση το υπουργείο Εργασίας.

Ο νέος κανονισμός παροχών πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου που θα ξεκινήσει και η κανονική λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Περίθαλψης και Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και προβλέπει:

Άποψη: Λώρα Κέζη "Η καταδίκη του σχολείου"

Δεν θα μιλήσουμε πάλι για τη ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας: δεν τυπώθηκαν βιβλία και τούτο είναι ελεεινό και άθλιο. Αυτό που προβληματίζει είναι η στάση ορισμένων γονέων να κρατούν τα σχολεία κλειστά. Τα κρατούν κλειστά διά της απάθειας καθώς εκείνοι που πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις είναι μια μειοψηφία. Η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: τελούν υπό κατάληψη περί τα 500 από τα 5.000 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε ορισμένα δεν έγινε καν συνέλευση για να καθοριστούν οι δράσεις. Σε κάποια σχολεία αποφάσισαν τα δεκαπενταμελή συμβούλια, σε άλλα σιγόνταραν διδάσκοντες και γονείς. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η κατεύθυνση δίδεται από κόκκινους νιχιλιστές. Λίγο οι κουκουέδες, λίγο οι συνιστώσες και δημιουργείται μια «κατάσταση». Σε πόλεις με φοιτητές δεν χρειάζεται καν να ερωτηθούν αυτοί. Την κατάληψη οργανώνουν ομάδες που θέλουν κλειστά τα πανεπιστήμια και βρίσκουν έδαφος για σαματά σε άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κόρινθος: Πρόγραμμα ψυχαγωγίας για νέους με αναπηρία

Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας και κοινωνικής ενσωμάτωσης «Έξω μαζί» για παιδιά και νέους με αναπηρίες, υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Κορινθίων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αθλητικά προγράμματα και εργαστήρια με κύριο στόχο την ένταξη των συμμετεχόντων στην κοινότητα.
Η δράση πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων και με τη συμβολή των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Κοινωνικής Δράσης του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ via Ναυτεπορική