Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εργαστήριο με αφορμή ένα βιβλίο...

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει ένα Σάββατο κάθε μήνα "Εργαστήριο με αφορμή ένα βιβλίο..." για παιδιά 4 - 10 ετών.

Ένα Σάββατο κάθε μήνα, από τις 11:00 - 13:00, στο βιβλιοπωλείο του Μουσείου "με καράβι ένα βιβλίο…", η Αντωνία Βέλλιου και η Δέσποινα Σακελλαρίου ξεκινούν μαζί με τα παιδιά ένα ταξίδι στους κόσμους της φαντασίας, της χαράς, της γνώσης και της έμπνευσης.

Σύλλογος Κωφών Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση - Προβολή

Ο Σύλλογος Κωφών Θεσσαλονίκης σάς προσκαλεί να παρακολουθήσετε σε 1η προβολή την τηλεοπτική σειρά "Switched at birth", που αφορά τη ζωή δύο εφήβων (η μία είναι Κωφή) που δόθηκαν σε λάθος γονείς και μεγάλωσαν σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Το επεισόδιο θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του συλλόγου, Ολύμπου 30 (Θεσσαλονίκη), στις 15 Οκτωβρίου στις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εθελοντές για τον ΗΦΑΙΣΤΟ

Ο Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ αναζητά εθελοντές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν υποστηρικτικά στα τμήματα του συλλόγου. Αν ενδιαφέρεστε, ή γνωρίζετε κάποιον ο οποίος ίσως ενδιαφέρετε, συμπληρώστε την φόρμα που υπάρχει στον παραπάνω σύνδεσμο. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο astifaistos@yahoo.com ή στο τηλ.2310860622.
https://sites.google.com/site/astifaistos/gine-ethelontes

Σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με προηγούμενη επιστολή ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πόρτες του σε όσους ενδιαφέρονται για αυτομόρφωση και διά βίου μάθηση με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.
Οι ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων μεταφέρονται μία εβδομάδα αργότερα. Δείτε το συνημμένο αρχείο με τις νέες ημερομηνίες.

Σχολεία Εναλλακτικής Εκπαίδευσης: Υπάρχουν;

Μια περιπλάνηση στις δυνατότητες εναλλακτικής εκπαίδευσης που υπάρχουν ανά τον κόσμο, μια ιστορική αναδρομή της δημιουργίας τους και φυσικά μια απόδειξη ότι υπάρχει «εναλλακτική» λύση στα επικρατούντα εκπαιδευτικά συστήματα που προωθούν τον ανταγωνισμό και το stress.

Δωρεάν ebook με τα 20 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού «ΛόγωΤέχνης»

Ελεύθερα διανέμεται στο Διαδίκτυο το ψηφιακό βιβλίο με τα 20 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού “ΛόγωΤέχνης 2010” που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προώθησης Πολιτισμού Artspot.

Οι «Μάγνητες Τυφλοί» δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στις καταδύσεις

Σε συνεργασία με τη σχολή καταδύσεων Zoumbosub και τον ειδικό εκπαιδευτή Χρήστο Ζούμπο και με τη συνέργεια της προπονήτριας του goalball κα Κατερίνα Γιαγκουνίδου, έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για καταδύσεις ολικά τυφλών ατόμων. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο από την προσπάθεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας στην επιλογή «Δράσεις Φωτογραφίες Video».

Τα παιδιά και οι μαθητές σας ξέρουν να λένε ΟΧΙ; Συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς και γονείς διοργανώνεται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Όπερα-παραμύθι για παιδιά σε δύο πράξεις

Τσέζαρ Κουί Ο Παπουτσωμένος γάτος
Όπερα-παραμύθι για παιδιά σε δύο πράξεις
Ποιητικό κείμενο (1961) Μιχαήλ Λβόφσκι βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Σαρλ Περρώ

Τροποποίηση της διδακτέας ύλης στη βιολογία Β' ημερησίου και Γ' εσπερινού λυκείου

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε οδηγίες για τη διδασκαλία της Βιολογίας Β' Ημερησίου και Γ' Εσπερινού Γενικού Λυκείου οι οποίες τροποποίουν το με αρ. πρωτ. 98605/Γ2/02-09-2011 εγγράφο με θέμα «Καθορισμός διδακτέας ύλης Θετικών Μαθημάτων των Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου, για το σχολικό έτος 2011–12» ως προς το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας Β΄ Ημερησίου και Γ΄ Εσπερινού Γενικού Λυκείου ως εξής:

Ο ΠΑΟΚ προσφέρει 1000 υποτροφίες μαθημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών

Πεντακόσιες δωρεάν υποτροφίες παρακολούθησης μαθημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη για την απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου πληροφορικής προσφέρει για 4η συνεχόμενη χρονιά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο Easy, ο οποίος είναι αποκλειστικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Cambridge.

Άποψη: Γιώργος Μαυρωτάς "Παιδί κι εθελοντισμός"

Αν βρισκόσασταν στην παραλία του Καβουρίου το πρωί της Τετάρτης, σήμερα θα ήσασταν λίγο πιο αισιόδοξοι. Γιατί; Γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, που να μας γεμίζουν χωρίς να στοιχίζουν. Την Τετάρτη λοιπόν έγινε στην παραλία ένας εθελοντικός καθαρισμός από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Βουλιαγμένης. Ούτε ο πρώτος είναι θα μου πείτε, αλλά ούτε ο τελευταίος. Έχουν γίνει και θα ξαναγίνουν. Γιατί λοιπόν τέτοια αισιοδοξία;

Μάγνητες Τυφλοί: Δωρεάν ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις για τα μέλη του σωματείου

Ενημερώνουμε τους αθλητές του σωματείου και γενικότερα όλα τα μέλη πως την Παρασκευή 21-10 στις 5 μ.μ στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου του σωματείου θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις καθώς και εργαστηριακά.