Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κατασκευή: Αγωνιστικό στρωματάκι...

Για εσάς που πιάνουν τα χέρια σας έχουμε να προτείνουμε την κατασκευή της φωτογραφίας. Βέβαια, ακόμη και αν ανήκετε στην κατηγορία μας (ένα κουμπί το ράβουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι το κάνουμε πετυχημένα), οι οδηγίες που δίνονται είναι αναλυτικότατες (στα αγγλικά) και συνοδεύονται από πολλές φωτογραφίες. Καλή επιτυχία και καλές... διαδρομές!

Προβολή: Σύνδρομο Angelman


Σύνδρομο που σχετίζεται άμεσα με τη νοητική υστέρηση. Με δυσκολία ανιχνεύεται κατά τη γέννηση, καθώς τα περισσότερα χαρακτηριστικά του αφορούν την ανάπτυξη (παρά την εμφάνιση). Ανιχνεύεται περίπου στην ηλικία των 4-7 ετών.

Συνταγή: Μπισκοτένια τυροπιτάκια

Τη συνταγή για τα μπισκοτένια τυροπιτάκια τη διαβάσαμε στη μαμαδοπαρέα και μας φάνηκε πεντανόστιμη και αρκετά εύκολη. Με την πρώτη ευκαιρία θα την... εκτελέσουμε. Επισκεφτείτε τη δημιουργική παρέα και δείτε αναλυτικά συστατικά και οδηγίες!! (η φωτογραφία είναι επίσης από τη μαμαδοπαρέα).

Γιατί τα παιδιά αρνούνται να μελετήσουν τα μαθήματά τους;

Για ποιον λόγο ορισμένα παιδιά αρνούνται να μελετήσουν τα μαθήματά τους; Οι λόγοι μπορεί να σχετίζονται με:

«Οχι» σε πατέντες με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα

Φρένο στις έρευνες με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα βάζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς έκρινε ότι δεν είναι δυνατή η κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τεχνικές οι οποίες βασίζονται στην απομόνωση βλαστοκυττάρων από έμβρυα που στη συνέχεια καταστρέφονται. Η χρήση εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων είναι δυνατή μόνο για θεραπευτικούς ή διαγνωστικούς σκοπούς που αφορούν το ίδιο το έμβρυο αλλά όχι για ερευνητικούς, αναφέρεται στην απόφαση των δικαστών, σύμφωνα με την οποία η κατοχύρωση πατεντών πρέπει να αποκλειστεί από τομείς όπου μπορεί να προσβληθεί ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ΧΑΝΘ: Ομιλίες 2011-2012

Η ΧΑΝΘ στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς διοργανώνει ένα κύκλο ομιλιών δωρεάν για τους κατοίκους της πόλης.
Κάθε Δευτέρα6:00 – 8:00 το απόγευμα στην αίθουσα σεμιναρίωντης ΧΑΝΘ. Μια ομάδα από διατροφολόγου και ψυχολόγους μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις τους για θέματα που αφορούν όλους μας.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, θα βρείτε εδώ.

To ΙQ αλλάζει στην εφηβεία

Το IQ των εφήβων μπορεί να πάρει την… ανιούσα ή αντιθέτως την κατιούσα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι νομίζαμε ως σήμερα, όπως δείχνει νέα μελέτη.

Κόβουν τις παρελάσεις στα σχολεία με καταλήψεις

Εκτός παρελάσεων θα μείνουν τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερες από τέσσερις μέρες, ώστε να μη χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες για τις πρόβες. Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις για την αναπλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης προβλέπουν περικοπή περιπάτων, εκδρομών, διδακτικών επισκέψεων και αξιοποίηση των σχολικών γιορτών.

Δίκτυο κατά της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα

Το πρώτο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Άποψη: Ρίκα Βαγιάννη "Χάπι μπέρθντεϊ (Του γιού)"

Σ΄ ένα απέραντο, καταπράσινο λιβάδι, ένα παιδάκι τρέχει, τρέχει μακριά. Φοράει ένα κατακκόκινο μπλουζάκι, το χρώμα της ομάδας του. Χεράκια ποδαράκια στον αέρα, χοροπηδάει σαν κατσικάκι μέσα στα φθαρμένα του αθλητικά παπούτσια. Του πέφτουν λίγο μικρά. Σήμερα έχουν γυμναστικές επιδείξεις στο νηπιαγωγείο και ο γιός μας, ο Οδυσσέας δεν είναι ακριβώς, αυτό που λέμε, «αθλητικός τύπος». Στην Αυστραλία τα σπορ είναι δεύτερη φύση, όλοι αθλούνται, όλοι συναγωνίζονται, ή λατρεύουν κάποιο σπορ. Είναι φυσικό μέρος της ζωής. Τα αγοράκια της τάξης-τα cool παιδιά, που όλοι θέλουν να καλεστούν στο πάρτι τους, το Σάββατο, είναι οι καλοί, οι ζόρικοι αθλητές.