Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πατέρας πλήρους απασχόλησης

Οταν ο 34χρονος Χένρικ Χόλγκερσον είπε σε έναν φίλο του πως σκόπευε να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2011 ως μπαμπάς πλήρους απασχόλησης, εκείνος βάλθηκε να τον κοροϊδεύει: «Τι είδους άνδρας είσαι εσύ;», τον ρώτησε. Αλλά στην… παραμυθένια Σουηδία, αυτή η μάτσο αντίδραση είναι εξαίρεση. Στην εταιρεία όπου εργάζεται ο Χόλγκερσον, άπαντες, από τον εργοδότη ώς τους συναδέλφους του, τού ευχήθηκαν καλή τύχη χτυπώντας τον χαϊδευτικά στην πλάτη.

Πρόληψη vs Θεραπείας ..μέρος της γονικής ευθύνης.

Πολλοί φορείς, πολλοί επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα ψυχικής ή και σωματικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α μιλούν για την πρόληψη των καταστάσεων και δαπανούν χρόνο και ενέργεια εξηγώντας πως μπορούν να προληφθούν κάποιες καταστάσεις.

Απογοήτευσαν τα Πειραματικά

«Πάτωσαν» τα ελληνικά πειραματικά σχολεία. Στην αξιολόγηση που έγινε για να προκριθούν τα 53 σχολεία που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς Πρότυπων και Πειραματικών, μόνο τα 9 στα 76 ξεπέρασαν τη βάση των 50 μονάδων. Εκτός των 9, τα υπόλοιπα 44 προκρίθηκαν για να καλυφθούν οι θέσεις, με το τελευταίο προκριθέν σχολείο να συγκεντρώνει 16,98 μόρια με άριστα το 100!

Συζήτηση: Παγκοσμιοποίηση και Κοινωνική Ανισότητα

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ" την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011, στις 7 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα).