Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Προβολή: Άλισον Γκόπνικ: Τι σκέφτονται τα μωρά;

«Τα μωρά είναι το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του ανθρώπινου είδους», λέει η ψυχολόγος Άλισον Γκόπνικ. Η μελέτη της εξερευνά την εκλεπτυσμένη συλλογή πληροφοριών και τη λήψη αποφάσεων που κάνουν τα μωρά όταν παίζουν.

Ανταποδοτική Ανακύκλωση: μεγάλες γιορτές για μαθητές ως τις 16 Δεκεμβρίου

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών, διοργανώνει τις«Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές σε Δήμους σε όλη την Ελλάδα», μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών και των νέων με τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Δε φοβάμαι στο σχολείο…

Διαγωνισμός για το λογότυπο «Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας»

Διαγωνισμό ιδεών για τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας των Μνημείων και Μουσείων της Ελλάδας, διοργανώνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο Αλμυρός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες, σε όλους εμάς να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός βραβείου «Καρλομάγνος» για τη Νεολαία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου «Καρλομάγνος» του Άαχεν καλούν νέους από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με θέμα την εξέλιξη της ΕΕ, την ολοκλήρωσή της και την ευρωπαϊκή ταυτότητα. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Καρλομάγνος» για τη Νεολαία απονέμεται σε σχέδια που προωθούν την ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση, καλλιεργούν ένα κοινό πνεύμα ευρωπαϊκής ταυτότητας και ολοκλήρωσης, εξυπηρετούν ως πρότυπο για νέους που ζουν στην Ευρώπη και δίνουν πρακτικό παράδειγμα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μια κοινότητα.

Αναβαθμίζεται το δίκτυο δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών

Πρώτο θέμα στις σελίδες του πολιτισμού στον βρετανικό «Guardian» ήταν πριν από λίγες ημέρες απόφαση δικαστηρίου βάσει της οποίας κρίθηκε παράνομο το κλείσιμο 10 και 11, αντίστοιχα, τοπικών βιβλιοθηκών στις κομητείες του Γκλόστερσιρ και του Σόμερσετ λόγω έλλειψης πόρων. 

Δωρεάν εξέταση στα οδοντιατρεία Θεσσαλονίκης

Δωρεάν κλινική εξέταση των ασθενών στα ιατρεία τους θα πραγματοποιούν οι οδοντίατροι του νομού Θεσσαλονίκης, τις ημέρες από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου τους, στα πλαίσια του «Μήνα Στοματικής Υγείας».

Πολλά παιδιά, μικρότερος κίνδυνος εγκεφαλικού

Μπορεί πολλοί να λένε πως τα παιδιά τους τούς ανεβάζουν την πίεση, αλλά μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσο περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα, τόσο λιγότερο κινδυνεύει να πάθει εγκεφαλικό και να χάσει τη ζωή της από αυτό.

Πηγή βλαστοκυττάρων το μητρικό γάλα

Τα οφέλη του μητρικού γάλακτος στην ανάπτυξη των βρεφών είναι πια καλά τεκμηριωμένα. Φαίνεται όμως ότι οι ιδιότητες του μητρικού γάλακτος ξεπερνούν ακόμη και τις προσδοκίες των επιστημόνων. Βλαστικά κύτταρα εντόπισε στο μητρικό γάλα αυστραλιανή ερευνητική ομάδα πριν από περίπου πέντε χρόνια.