Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κατοικίδιο: Είναι το παιδί σας έτοιμο; Και, εδώ που τα λέμε, είστε εσείς;

Το παρακάτω κείμενο είναι η εισαγωγή του ομότιτλου άρθρου που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού Σκύλος & Γάτα. Το αφιέρωμα στο παιδί και το κατοικίδιο (σκύλο και γάτα) είναι πολύ κατατοπιστικό! Μην το χάσετε!

Σεμινάριο για ειδικούς «Η πρώτη Συνάντηση»

Πώς χρειάζεται να είναι η πρώτη συνάντηση με ένα πελάτη που έχει πρόβλημα με την τροφή; Τι πρέπει να διερευνήσετε και τι όχι; Πώς να αποφεύγετε τις παγίδες που μπορούν να εγκλωβίσουν εσάς και τους πελάτες σας σε έναν αναποτελεσματικό φαύλο κύκλo. Ποια είναι τα όρια της σχέσης σας, τι μπαίνει σε διαπραγμάτευση και τι όχι.

Άποψη: Αλέκος Λασκαράτος "Θλίψη στην κουζίνα"

Το θέαμα υποτίθεται, και σε κάποιο βαθμό είναι, χαριτωμένο. Αν, όμως, ξύσεις λίγο βαθύτερα σε πιάνει θλίψη. Μιλάω για τη νέα εκπομπή Junior Master Chef. Είδα την περασμένη βδομάδα τις δύο πρώτες εκπομπές. Σαράντα πιτσιρίκια (20+20) διαγωνίστηκαν ποια είκοσι (10+10) απ’ αυτά θα συνεχίσουν. Το ένα πιο χαριτωμένο από το άλλο.

Έχετε επισκεφτεί βιβλιοδετείο;

Η ομάδα βιβλιοδετών booklab8 σας προσκαλεί σε μια πρωτότυπη βόλτα στα Εξάρχεια, την ιστορική γειτονιά του βιβλίου, των βιβλιοπωλείων, των εκδοτικών οίκων, των τυπογραφείων και των βιβλιοδετείων.
 

Συνταγή: Κλαμπ Σάντουιτς


(από το paidorama) Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για τα Club sandwiches των φαστ φουντ.
Φτιάξτε αυτή την συνταγή για μια πιο γκουρμέ και νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου σας σνακ.

Η γνώση της ημέρας: Κολέγια στη φάκα

Σε άλλες χώρες η αλήθεια δεν τρομάζει τις αρχές όσο εδώ στην Ελλάδα. Ούτε οι πολιτικοί έχουν αναλάβει με τόση συνέπεια την υπεράσπιση των συμφερόντων διαφόρων πλούσιων ιδιωτών. Έτσι στις Ηνωμένες Πολιτείες σκέφθηκαν να ελέγξουν το πόσο αξιόπιστοι είναι οι τίτλοι σπουδών που χορηγούν τα ιδιωτικά κολέγια.

Προβολή: EXTREME WALKS


Μία νεαρή τυφλή γυναίκα προσπαθεί να περπατήσει στα πεζοδρόμια της Αθήνας. Ένα πολύ έξυπνο βίντεο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους δημιουργούς του θα βρείτε εδώ.

Μουσείο Ηρακλειδών: Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

Αυτά τα Χριστούγεννα προσφέρετε στα παιδιά ψυχαγωγία και πνευματική άσκηση, δηλώνοντας συμμετοχή στα γιορταστικά παιδικά εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών:

Χριστούγεννα στη ΧΑΝΘ

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για τις ημέρες των εορτών  από τις 7:30 πμ έως τις 15:45 μμ για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Εκαναν μια ωραία γιορτή κατά των προκαταλήψεων

Με σκοπό να γνωρίσει η τοπική κοινωνία το Ειδικό Σχολείο που λειτουργεί στο χώρο της Παιδόπολης και τις δράσεις που αναπτύσσει, η διεύθυνση του σχολείου μαζί με τον Σύλλογο Γονέων, διοργάνωσαν χθες το πρωί μια όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου συνεργάστηκαν με μαθητές του 16ου και του 20ου Δημοτικού Σχολείου. Αφορμή αποτέλεσε ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑΜΕΑ που τιμήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Ημέρες Συνεργασίας - Άδειες Ανοιχτού Λογισμικού & Ανοιχτού Περιεχομένου

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/), στο πλαίσιο της δράσης της "Ημέρες Συνεργασίας:ΕΛ/ΛΑΚ & Επιχειρηματικότητα", η οποία έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο, διοργανώνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ.Κωνσταντίνου 48) στις 17.30, στην Αίθουσα Σεμιναρίων ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Άδειες Ανοιχτού Λογισμικού & Ανοιχτού Περιεχομένου".

Αποθετήριο Ήλιος

Το Αποθετήριο Ήλιος είναι μια υποδομή οργανωμένου ψηφιακού περιεχομένου, που παρέχει ελεύθερη και χωρίς περιορισμό διαδικτυακή πρόσβαση σε επιστημονικό και ερευνητικό υλικό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Οι σκιές του πραγματικού

“Το πρόβλημα είναι ότι αν “τρέφουμε” τον εγκέφαλό μας μόνο με σκιές του πραγματικού μέσω του εικονικού κόσμου, τότε η πραγματικότητα γίνεται ρηχή. Δεν επεξεργαζόμαστε, δηλαδή, τις πληροφορίες αυτές με την ίδια βαρύτητα που θα τις επεξεργαζόμασταν σε περίπτωση που τις συναντούσαμε στην πραγματικότητα.

Βλαστοκυτταρική θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Βρετανοί επιστήμονες αναμένεται να ξεκινήσουν κλινική δοκιμή με χρήση βλαστικών κυττάρων του μυελού των οστών για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Και στα σούπερ μάρκετ το πρώτο βρεφικό γάλα

Απελευθερώνεται η αγορά του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας, για παιδιά έως έξι μηνών, καθώς από το νέο έτος δεν θα πωλείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, αλλά θα είναι διαθέσιμο και από στα σούπερ μάρκετ , όπως ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λόβερδος και Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Έτσι, μειώνεται και η τιμή του 20%.

Όργιο ατιμωρησίας και ποινές "χάδι" για παραπτώματα εκπαιδευτικών

Την αντικατάσταση των πειθαρχικών συμβουλίων από δικαστικούς και ανώτατους δημοσίους υπαλλήλους προωθεί η υπουργός Παιδείας. Εντοπίστηκε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων για παραπτώματα εκπαιδευτικών και "αστείες" ποινές.