Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Προβολή: Τραγούδι "Crazy" σε ASL



Παιδικό θέατρο: Ρομπέν των δασών

Το Θέατρο Εγνατία παρουσιάζει την παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ρομπέν των δασών» με πλούσια σκηνικά, καταπληκτικά κοστούμια και εξαιρετικές χορογραφίες.

Πρώτο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας

Στο πλαίσιο τού Διεθνούς Έτους Χημείας 2011, τα Αρσάκεια ̶ Τοσίτσεια Σχολεία διοργάνωσαν από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2011, το 1ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας, με την υποστήριξη τού Βρετανικού Συμβουλίου, τού τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τής Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν στο θέατρο και στο αμφιθέατρο των Αρσακείων- Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

Παχύσαρκοι οι ευρωπαίοι έφηβοι

Με τα παιδιά στην Ευρώπη να παχαίνουν και να γίνονται λιγότερο δραστήρια, οι ειδήμονες για θέματα υγείας ισχυρίζονται ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να πάρουν το μάθημα των αντικαπνιστικών εκστρατειών και να εξετάσουν μεγαλύτερη φορολόγηση σε παρασκευάσματα που ενισχύουν την εφηβική παχυσαρκία.

Δημιουργός, το παιδί

Η δημιουργία μιας ταινίας κινουμένου σχεδίου από παιδιά σε συνεγασία με ενήλικες είναι μια εντελώς ξεχωριστή διαδικασία δημιουργίας στα όρια της «θεραπείας». Τα παιδιά συνθέτουν το σενάριο, ζωγραφίζουν, ζωντανεύουν χαρακτήρες, ηχογραφούν_ με μια λέξη συντονίζονται σε μια διαδικασία που παίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης προς ένα παιδί που αντιμετωπίζει μια κρίση.

Τα παιδία παίζει... επιτραπέζια από το 3.500 π.Χ.

Στην Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία πριν από αρκετές χιλιετίες αναζητούνται οι ρίζες των επιτραπέζιων παιχνιδιών, που σιγά σιγά εξαπλώθηκαν και στον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο για να συνεχίσουν να χαρίζουν ψυχαγωγία, φυσικά, ως σήμερα.

Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια από το “ΥΦΑΔΙ”

Για μια ακόμη χρονιά, τα παιδιά από το ΥΦΑΔΙ, έφτιαξαν πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία εκθέτουν στην Δημοτική βιβλιοθήκη (Νάουσας). Πολύχρωμα, πρωτότυπα και καλόγουστα στολίδια, στεφάνια, κεριά, φαναράκια, κεραμικά και γούρια.