Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τρίμηνη Πρακτική Άσκηση στα γραφεία της EUD

Είσαι νέο Κωφό άτομο (χρήστης νοηματικής γλώσσας) από την Ευρώπη που σπουδάζει (ή έχει σπουδάσει) πολιτική ή/και μέσα ενημέρωσης; Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών (EUD) προσφέρει μια σχετική τρίμηνη πρακτική άσκηση (από 12 Μαρτίου έως 8 Ιουνίου 2012) στις Βρυξέλλες.
Σχετικό βίντεο στη διεθνή νοηματική εδώ

Χριστούγεννα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΜΣΤ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πρόσωπο: Ricardo Sousa


Ο 19χρονος Πορτογάλος Ricardo Sousa είναι παθιασμένος με θέματα εκπαίδευσης, νεανικής επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας. Είναι ο ιδρυτής του Switch Conference , ενός από τα 10 κορυφαία Tech Events στην Ευρώπη κατά το Wired, εμπνευστής της κίνησης Movement for Change in Education, ενώ τους τελευταίους μήνες είναι Brand Evangelist της 6 Wunderkinder, μιας startup με έδρα το Βερολίνο.

3ο Συνέδριο για τη λογοτεχνική μετάφραση (10&11/05/2012)

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν συνέδριο στις 10 και 11 Μαΐου 2012 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) με θέμα "ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ / ΑΠΟΔΟΣΗ".

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Public

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές
Ημερομηνία: 10/12/2011
Χώρος: Κατάστημα Θεσσαλονίκης – Τσιμισκή
Ώρα: 12.00 - 14.00

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00
(Είσοδος Δωρεάν) 

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια
Στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης 
«Οι καλικάντζαροι στο μύλο» 

Διημερίδα: "Διαχρονικότητα και επικαιρότητα του μύθου. Αρχαιοελληνικοί μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα. Θέατρο – Λογοτεχνία – Θεατρικό Παιχνίδι" (10&11/12/2011)

Το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης, Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού του "Θεάτρου της Ημέρας" οργανώνουν διημερίδα με θέμα: "Διαχρονικότητα και επικαιρότητα του μύθου. Αρχαιοελληνικοί μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα. Θέατρο – Λογοτεχνία – Θεατρικό Παιχνίδι". Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011 στο "Θέατρο της Ημέρας" (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, Στάση Μετρό Πανόρμου).

Παράσταση Αερόπλοιο: Της φωτιάς και του αέρα και του δρόμου δίχως γυρισμό



Το Αερόπλοιο κάνοντας εδώ και 25 χρόνια μια σοβαρή δουλειά πάνω στη παιδική ψυχαγωγία παρουσιάζει φέτος την πιο φιλόδοξη δουλειά του. Η φετινή μας παράσταση είναι μια ευαίσθητη ιστορία, με πολλά κωμικά και συγκινητικά στοιχεία Οι ηθοποιοί θα χρησιμοποιήσουν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για να δημιουργήσουν ένα μαγικό κόσμο.

«Πού μας χρησιμεύουν τα Μαθηματικά;»

Ελάτε κι εσείς μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μυστηριώδεις δρόμους της επιστήμης των Μαθηματικών, το οποίο διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00. Η ομιλία θα επαναληφθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 15:00.

Aνταλλαγές kids No.2 2011


"ανταλλαγές kids" is coming to town.....

Bazaar: Πορεία Αγάπης

Για την ενίσχυση της προσπάθειας σίτισης και περίθαλψης ορφανών παιδιών και απόρων η Πορεία Αγάπης διοργανώνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Bazzar της. Όμορφα δώρα, χειροποίητα κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, σαπούνια και κεριά φτιαγμένα για σας. Αγνό λάδι, γλυκίσματα σπιτικά, σοκολατάκια, ψωμί ζυμωτό και άλλες εκπληκτικές γεύσεις. Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου γίνονται ειδικές παρουσιάσεις, για το έργο της Πορείας Αγάπης.

Χριστούγεννα 2011 στο Βαφοπούλειο



Χριστουγιεννιάτικες εκδήλώσεις του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου: 16 έως και 29/12/2011.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στα Δικαιώματα του Παιδιού

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:00 το Τρίτο Πρόγραμμα παρουσιάζει αφιέρωμα στα παιδιά. Η Άννα Σακαλή μαζί με  τους δύο τενόρους Ντούο Φίνα, οι οποίοι ερμηνεύουν τραγούδια για μικρά και... μεγαλύτερα παιδιά.

Εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Καλαμαριάς

Δείτε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς μέχρι τα τέλη του  μήνα. Καλή διασκέδαση!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Χολαργού σας προσκαλεί στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου, 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου.

Η Θυμωμένη Μπετονιέρα του Δημήτρη Μπασλάμ με τον Αντώνη Καφετζόπουλο στη Θεσσαλονίκη

Μετά το Γαργαληστή και τονΑγησίλαγο, ο Δημήτρης Μπασλάμ παρουσιάζει το τρίτο του Παραμύθι, τη «Θυμωμένη Μπετονιέρα».

Η γιορτή της πλατείας



Με νέα Χριστουγεννιάτικη δράση επανέρχεται ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος `Παιδί στην πόλη`  http://paidistinpoli.gr,  στην Πλατεία Ναυαρίνου με θέμα «Η γιορτή της πλατείας».

Ένα "αυστηρώς ακατάλληλο" παραμύθι

του Άρη Μαλανδράκη στο protagon

«Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια βασίλισσα που γέννησε ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Προσκάλεσε λοιπόν όλες τις νεράιδες του βασιλείου στα βαφτίσια, αλλά ξέχασε να καλέσει μια από αυτές που ήταν και μάγισσα. Εκείνη ήλθε απρόσκλητη και, καθώς πέρασε μπροστά από την κούνια, έδωσε στο μωρό μια κατάρα που έλεγε ότι όταν γίνει δεκαπέντε ετών θα τρυπήσει το δάχτυλό της στο αδράχτι μιας ανέμης και θα πεθάνει...». Ετσι ξεκινά ένα από τα πιο κλασικά παραμύθια, η Ωραία Κοιμωμένη του δάσους, του διάσημου Γάλλου συγγραφέα παραμυθιών Σαρλ Περό (1628-1703).

Δράσεις για «πράσινα πανεπιστήμια»

H εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων αντικειμένων για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη μελετάται από τα ιδρύματα, όπως επισήμαναν οι πρυτάνεις τους στην ημερίδα που οργανώθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το νερό της ζωής στο θέατρο Αμαλία



Το θέατρο «Αμαλία» τηςΘεσσαλονίκης παρουσιάζει την παράσταση «Το νερό της ζωής», μια παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας που ανέβασε πρόσφατα η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Το έργο είναι μια σύνθεση στοιχείων από το ομότιτλο παραμύθι των αδελφών Γκριμ και από άλλα λαϊκά παραμύθια, ελληνικά και ξένα.

Επανέρχεται υπό προϋποθέσεις η β' ξένη γλώσσα στα σχολεία

Την έκδοση εγκυκλίου στις αρχές του 2012 για επανέναρξη προγραμμάτων δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία υπό προϋποθέσεις, προανήγγειλε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη.

Το παιδικό θέαμα δραστηριοποιείται στην Ατλαντίδα



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μια από τις τελευταίες στάσεις του Καραγκιόζη θα είναι στην οδό Βουλιαγμένης και πιο συγκεκριμένα στον πολυχώρο ΑΤΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS. Από αυτό το Σάββατο (10/12) και κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου αλλά και του προσεχούς Ιανουαρίου, ο θίασος του Ηλία Καρελλά διοργανώνει παραστάσεις με ιστορίες του διασημότερου χάρτινου ήρωα για μικρούς αλλά και... μεγάλους θεατές.

Σεμινάριο: Νέα ΑΠΣ της Οικιακής Οικονομίας

Η Παιδική Χορωδία της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



Το μαγικό μουσικό κουτί των Χριστουγέννων ανοίγει φέτος στοΜέγαρο με τους νεαρούς τραγουδιστές της Παιδικής Χορωδίας της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ της Μόσχας. Οι κοσμογυρισμένοι χορωδοί της φθάνουν στην Αθήνα για δύο εμφανίσεις την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης: 20.30). 

Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας (13/12/2011)

Πενήντα χιλιάδες ελληνόπουλα γίνονται κάθε χρόνο καπνιστές

Πενήντα χιλιάδες ελληνόπουλα προστίθενται κάθε χρόνο στους καπνιστές και από αυτά, τα μισά θα χάσουν κάποια στιγμή σε μεγαλύτερη ηλικία τη ζωή τους από παθήσεις που συνδέονται με τη βλαβερή συνήθεια. Τα στοιχεία παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Μπεχράκης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω», στο πλαίσιο του προγράμματος HEART, που ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, στο υπουργείο Παιδείας. 

Σεμινάριο: Προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικής ένταξης

Προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικής ένταξης 
Επιμορφωτικό σεμινάριο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μικρές ιστορίες: Εργαστήρια και εκδηλώσεις Δεκεμβρίου

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο "Μικρές Ιστορίες" και ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου.