Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ιστολόγιο: Aspa Online“Είμαι παιδί και θέλω να το ζήσω.”

Διαβάστε το ιστολόγιο Aspa Online και απολαύστε τον τρόπο που τα παιδιά ερμηνεύουν και καταλαβαίνουν τον κόσμο. Έναν τρόπο που δεν βάζει όρια στα όνειρα και τη φαντασία.  

Εγχειρίδιο για τη... μάχη με τις μαμάδες - τίγρεις

Οταν η Εϊμι Τσούα, μια Κινέζα δεύτερης γενιάς που ζει στις ΗΠΑ και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, αποφάσιζε να γνωστοποιήσει με ένα βιβλίο τις αυταρχικές, σχεδόν απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποιούσε για να μεγαλώσει τα παιδιά της, δεν φανταζόταν ότι η απάντηση θα ερχόταν από δύο δεκάχρονες Κινεζούλες.

Βάζουν λουκέτο 40 ιδρύματα πρόνοιας

Σε αναστολή λειτουργίας ή ακόμη και σε «λουκέτο» οδηγούνται περισσότερα από 40 ιδρύματα πρόνοιας και κέντρα ειδικής αγωγής ανά την επικράτεια λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης.

Άποψη: Thomas L. Friedman "Μήπως χρειάζονται καλύτεροι γονείς;"

Τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε όλο και πιο συχνά σε άρθρα και αναλύσεις ότι χρειαζόμαστε καλύτερους δασκάλους στα δημόσια σχολεία μας και ότι, αν δεν έβαζαν εμπόδια τα συνδικάτα των δασκάλων, τα παιδιά της Αμερικής θα σκόραραν όσο και της Σιγκαπούρης στους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς.

Παιδική παράσταση: Ο Κυνηγός και ... τα Πετειναράκια

Στις ημέρες διακοπών των παιδιών μας… πάμε θέατρο!
«Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ... ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΙΑ»
Στο Θέατρο ΟΡΑ, από 27 Δεκεμβρίου και μόνο για 8 παραστάσεις!

Τα κρυολογήματα και πώς αντιμετωπίζονται

Τα περισσότερα κρυολογήματα οφείλονται σε ιούς. Εκατοντάδες διαφορετικοί ιοί μπορούν να μολύνουν τη μύτη και το στόμα. Μεταδίδονται με το βήχα και το φτάρνισμα. Κατά μέσο όρο, ένα παιδί στο Δημοτικό μπορεί να εμφανίζει 3-10 ιώσεις το χρόνο. Τα νήπια μπορεί να έχουν περισσότερες. Αν το παιδί ζει με καπνιστές, έχει αυξημένο κίνδυνο για κρυολογήματα.

Ο καθρέφτης της ψυχής…

Η παιδική ζωγραφιά είναι δυσνόητη γλώσσα για τους μεγάλους
Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών μπορούν ν' αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα τους και να φέρουν στην επιφάνεια ακόμη και φοβίες, που δεν μπορούν να εκφράσουν διαφορετικά.

Πώς γεννιέται ένα βιβλίο

Το αγαπάμε, το βραβεύουμε, το κάνουμε ταινία, ακόμα και οδηγό ζωής. Τίποτα όμως δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την απτή, την υλική του υπόσταση. Από το χειρόγραφο του συγγραφέα μέχρι τα χέρια του αναγνώστη, ο δρόμος για τη δημιουργία του είναι στρωμένος με αυτό το είδος σκληρής δουλειάς που σπάνια βλέπει το φως της δημοσιότητας