Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εβδομάδα προώθησης Ράγκμπι με Αμαξίδιο 9-13/1/2012 – Αθήνα


Η Άλλη Όψη θα διεξάγει εβδομάδα προώθησης του αθλήματος Ράγκμπι με Αμαξίδιο που θα περιλαμβάνει Δράσεις Ενημέρωσης συλλόγων και φορέων και ένα Προπονητικό Πρόγραμμα. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν από κοντά και να δοκιμάσουν το Παραολυμπιακό αυτό άθλημα, που εδώ και ένα χρόνο επιχειρεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα.

Ένα εκατομμύριο παιδιά 10-14 ετών στη Βραζιλία εξακολουθούν να εργάζονται

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 10-14 ετών συνεχίζουν να εργάζονται στη Βραζιλία, παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της παιδικής εργασίας.

Δράμα: O Άγιος Βασίλης έρχεται κάθε χρόνο πάνω στην παλιά ατμομηχανή...

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος (ΜΕΑΣ) «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Σιδηροδρομικών υπαλλήλων Δράμας εδώ και 28 χρόνια αδιάκοπα συνδιοργανώνει με τον Δήμο Δράμας και τον ΟΣΕ την εκδήλωση του Αι Βασίλη.

Η σχέση μας με τη μητέρα καθορίζει τις μετέπειτα συναισθηματικές μας σχέσεις

Ο συναισθηματικός δεσμός (ή η απουσία του) μεταξύ μητέρας και βρέφους μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά του παιδιού στις μελλοντικές του ερωτικές σχέσεις, δείχνει μια νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Current Directions in Psychological Science.

Για τα παιδιά που τους λείπει το χαμόγελο

Την ιδέα για το Χαμόγελο του Παιδιού συνέλαβε ένα δεκάχρονο αγόρι. Την κατέγραψε στις 9 Νοεμβρίου 1995 με μεγάλα, καθαρά, στρογγυλά γράμματα σε μια σελίδα τετραδίου: το ημερολόγιό του.

Ο στύλος της γης και οι Καλικάτζαροι (ελληνική παράδοση για τις γιορτές)

Από το ιστολόγιο Παραμύθι-Παραμύθι
Κάτω από τη Γη υπάρχει ένα μεγάλο δένδρο, ωσάν στύλος πελώριος, και γερός, και βαστάει τη γη. Έτσι έλεγαν οι παλαιότεροι. Εκεί κάτω ευρίσκονται όλο το χρόνο οι Καλικάντζαροι και δουλεύουν νύκτα και ήμερα.

Κατασκευή: ταρανδούλης!

Κατασκευάστε με τα παιδιά σας έναν ταρανδούλη. Πάρτε χαρτόνια, χαρτί, δαχτυλομπογιές, ψαλίδι και κόλλα (και ό,τι άλλο νομίζετε ότι θα χρειαστείτε) και με τα αποτυπώματα (χεριών και ποδιών) των μικρών μας φίλων φτιάξτε ταρανδούληδες. Για δείτε εδώ! (η φωτογραφία προέρχεται από το positivesplendid)

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Οικιακής Οικονομίας ως μάθημα δεύτερης ανάθεσης

Oδηγίες από τη σχολική σύμβουλο Οικιακής Οικονομίας, Ευαγγελία Κροκίδη, για όσους και όσες διδάσκουν Οικιακή Οικονομία με δεύτερη ανάθεση. Επισκεφτείτε το ιστολόγιό της και δείτε τη σχετική παρουσίαση εδώ.

Εκδήλωση για τη βραβευμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Λίτσα Ψαραύτη

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο πλαίσιο του μαθήματος Παιδική Λογοτεχνία καλεί τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη και οργανώνει εκδήλωση για το έργο της την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, 3-4.30 στην Αίθουσα Σεμιναρίων πρώτος όροφος,είσοδος Νηπιαγωγών, κτίριο Παιδαγωγικό.

Σεμινάρια στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει προγραμματίσει για τη νέα χρονιά ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και εργαστηρίων για ενηλίκους με άξονα το βιβλίο και την ανάγνωση, τη γλώσσα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.Για τα σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2012, προβλέπεται κόστος συμμετοχής.

Προβολή: Τζεφ Μιουλγκαν "Εισαγωγή στα Στούντιο Σχολεία"



Εκδήλωση για παιδιά στο Επιγραφικό Μουσείο

Το Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 στις 6 το απόγευμα οργανώνει για τους μικρούς του φίλους να ταξιδέψουν στο χρόνο με αφήγηση παραμυθιού, τραγούδι, διαδραστικά παιχνίδια και άλλες εκπλήξεις.