Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Συμβουλές για να πείσεις το παιδί σου ότι ο Αγ. Βασίλης υπάρχει

Η μορφή του Αγ. Βασίλη, που μοιράζει κάθε Χριστούγεννα δώρα, ενθουσιάζει τα παιδιά. Δεν είναι μόνο το γεγονός των δώρων, αλλά και όλο το παραμύθι γύρω από εκείνον. Η μετακίνησή του με έλκηθρο που σέρνουν τάρανδοι, οι μικροί βοηθοί του στο εργαστήριό του, τα ξοτικά, η επίσκεψή του σε κάθε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων και η είσοδός του από την καμινάδα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μικρών φίλων του και οξύνουν τη φαντασία τους. Η συγκεκριμένη μυθοπλασία είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα παιδιά και είναι πολύ απογοητευτική η αποκάλυψή της. Υπάρχουν όμως τρόποι για να την καλλιεργήσετε και να τη διατηρήσετε ζωντανή όσο περισσότερο μπορείτε.

1. Ζητήστε από το παιδί σας την παραμονή των Χριστουγέννων, να παρασκευάσει μαζί σας ένα γλυκό για τον Αγ. Βασίλη. Αφήστε το τα διαλέξει το ίδιο τι θα τον κεράσετε και ζητήστε του να το σερβίρει μαζί με κάποιο ποτό στο τραπεζάκι του σαλονιού για να το γευθεί ο Άγιος. Το βράδυ μπορείτε εσείς, οι γονείς, χωρίς να γίνετε αντιληπτοί να το καταναλώσετε, φροντίζοντας να αφήσετε αρκετά ψίχουλα στο πιάτο σας.

2. Αγοράστε καμπανάκια και χωρίς να γίνετε αντιληπτοί, μία ώρα αφού αποκοιμηθεί, κάντε θόρυβο με αυτά έξω από το δωμάτιό του (στο παράθυρό του ή στην μπαλκονόπορτα), ώστε να νομίζει ότι ο ήχος έρχεται από το έλκηθρο του Αγ. Βασίλη.

3. Απαντήστε στο γράμμα που κάθε χρόνο στέλνει στον αγαπημένο του Άγιο. Πρέπει να φροντίσετε να μην γράψετε εσείς το γράμμα, γιατί το παιδί σας μπορεί να αναγνωρίσει το γραφικό σας χαρακτήρα. Δώστε σε κάποιον φίλο να αντιγράψει την απαντητική επιστολή σας με τα δικά του γράμματα. Φροντίστε να την κάνετε προσωπική με αναφορές στο όνομά του, στην ηλικία του, στα αδέρφια ή στο κατοικίδιο του παιδιού σας, ώστε να γίνει πιστευτή. Μπορείτε να την κάνετε και λίγο πιο εντυπωσιακή με αυτοκόλλητα και υγρή χρυσόσκονη.

4. Θυμηθείτε τη λίστα με τα δώρα που έχει φτιάξει το παιδί σας για τον Αγ. Βασίλη και ανταποκριθείτε, όσο πιο πιστά μπορείτε σε ο,τι ζητάει. Αν δεν βρείτε κάποιο απο τα δώρα, φροντίστε στην επιστολή που του στέλνετε ως απάντηση στο αίτημά του να του εξηγήσετε τη δυσκολία που συναντήσατε κι ας μιλάμε για Άγιο.

Καλή επιτυχία και πολλά χαμόγελα στα παιδάκια σας!
 
Πηγή: yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου