Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πώς θα βάλετε όρια στο παιδί σας

Aπό τη στιγμή που ένα παιδί γεννιέται, εμείς ως γονείς του -συνήθως περισσότερο η μητέρα- αναλαμβάνουμε την απόλυτη ευθύνη για την ασφάλεια, την υγεία και τη σωστή ανάπτυξή του. Στην αρχή ο κόσμος του παιδιού είναι αυτός που εμείς δημιουργούμε γι’ αυτό, δηλαδή κυρίως το περιβάλλον του σπιτιού μας, ορισμένοι άνθρωποι που εισχωρούν στον κόσμο αυτό, όψεις του εξωτερικού κόσμου με τις οποίες εμείς το φέρνουμε σε επαφή, βγάζοντάς το έξω από το σπίτι.

ΜΕΤ: Έκθεση Έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934» και προβολές γαλλικών ταινιών

Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων-δράσεων συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας.

Σχολή Χατζηβέη: Ημέρα γνωριμίας

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η Ημέρα Γνωριμίας του Σχολείου ώστε να γνωρίσουν το σχολείο μας νέες οικογένειες και να ενημερωθούν οι γονείς του Νηπιαγωγείου μας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δημοτικού. 

Αποκριάτικο σόου από την ομάδα κουκλοθεάτρου Τικ-Νικ

Αποκριάτικη εκδήλωση των Βιβλιοθηκών με την ομάδα κουκλοθεάτρου Τικ-Νικ την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως)

Πρόσκληση για τη δημιουργία λογοτύπου του Μουσείου Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό θεσμό της χώρας. Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανήκει και το Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργήσει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Μαθητικός «Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας»

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών επαγγελματικών Λυκείων, ηλικίας 15-18 ετών, ολοκληρώθηκε ο μαθητικός «Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» - Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JAGreece).

Πώς διδάσκεται η μεταπολεμική Iστορία στο σχολείο

Η διδασκαλία της πρόσφατης Ιστορίας στο σχολείο πάσχει. Τα σχολικά εγχειρίδια αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν όψεις της ιστορικής πραγματικότητας. Ο σχολικός ιστορικός λόγος συχνά υπακούει σε μια ρυθμιστική λογική της Ιστορίας που εξυπηρετεί εθνικές σκοπιμότητες.

Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής για ψηφιακούς επισκέπτες

Μέσα σε έναν αιώνα, ο κόσμος της τέχνης μετακινήθηκε από τον Αλμπερτ Μπαρνς, τον εκκεντρικό εκατομμυριούχο που επέτρεπε την αναπαραγωγή πινάκων από τη μοναδική συλλογή του, μόνο εφόσον το αντίγραφο θα ήταν ασπρόμαυρο, ώστε οι θεατές να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι βρίσκονταν μπροστά σε αντίγραφο, μέχρι το Βρετανό «μεγα-συλλέκτη» Τσαρλς Σάτσι που ομολογεί ότι δαπανά αρκετές ώρες κάθε μέρα αναζητώντας έργα τέχνης στο Διαδίκτυο.

Σεμινάριο Pestalozzi 2012

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι έχει προκηρύξει τα εξής δύο σεμινάρια:
Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο: O εκπαιδευτικός το έτος 2032- Αλλαγή ρόλων και αρμοδιοτήτων

Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου υπουργικής απόφασης σχετικά με τις «Προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας, καθισμάτων και αγκυρώσεων ζωνών – καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία και διατάξεις μεταφοράς μαθητών»

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σας προσκαλεί σε Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου υπουργικής απόφασης σχετικά με τις «Προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας, καθισμάτων και αγκυρώσεων ζωνών – καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία και διατάξεις μεταφοράς μαθητών»
 

Αρση περιορισμών στην εκπαίδευση

Την άρση των περιορισμών σε επαγγέλματα του κλάδου της Εκπαίδευσης, συγκεκριμένα στο καθεστώς αδειοδοτήσεων φροντιστηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ΙΕΚ, Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, αλλά και της άσκησης του επαγγέλματος του καθηγητή ξένων γλωσσών προτείνει με γνωμοδότησή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

"Παράξενα όμορφο" : Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Το παραμύθι "Παράξενα όμορφο" της Μαρίας Κωνσταντινοπούλου μιλά για τη διαφορετικότητα, για μικρούς αλλά και για μεγάλους...
Τα παιδιά είναι ελεύθερα να ζωγραφίσουν τις παρακάτω σελίδες όπως αυτά αισθάνονται.
Πηγή: noesi

Η Μαγική Τράπουλα στη Θεσσαλονίκη

Με αρκετή καθυστέρηση, η Παραμυθοκουζίνα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δημιουργηθεί και ένα από τα πρώτα παραμύθια της, η "Περιπέτεια στον Παρελθώνα" !

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός δημιουργίας διαφήμισης για τη διατήρηση του νερού

Η Drop by Drop είναι μια πρωτοβουλία του Περιφερειακού Κέντρου Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και το Γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την υποστήριξη του Σκανδιναβικού Συμβουλίου Υπουργών.

Το έμφραγμα περνάει από πατέρα σε γιο

Ενας στους πέντε βορειο-ευρωπαίους άνδρες έχει αυξημένες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα καθώς μεταφέρει μια γονιδιακή παραλλαγή που τον καθιστά ευάλωτο στη νόσο. Οι πιθανότητες παραμένουν υψηλές ακόμη και όταν οι εν λόγω άνδρες δεν διαθέτουν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η αυξημένη χοληστερόλη, το κάπνισμα και η υπέρταση.

Η ανάπτυξη τερηδόνας στα δόντια των παιδιών.

Η ανάπτυξη τερηδόνας στα δόντια συνδέεται εκτός των άλλων παραγόντων (ορμονικών, γενετικών, μικροβιακών) και με την τροφή. Πρώτος ο Αριστοτέλης παρατήρησε ότι όταν τρώει κανείς μαλακές και γλυκές τροφές προκαλεί ζημιά στα δόντια.

Ακύρωση της διάλεξης Ε.Κ.Β.Ε

Η διάλεξη με τίτλο:''Εμείς οι Κωφοί και η ιστορία μας:Αναζητώντας τις ρίζες μας μέσα στον χρόνο'', που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, τελικά ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ, λόγω απεργίας. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδας.