Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών»

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και Εαρινή Ισημερία, εγκαινιάζονται οι «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα βιντεοπαιχνίδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, τα βιντεοπαιχνίδια αυξάνουν τη δημιουργικότητα, διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων και βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Άποψη: Τι είναι σημαντικό στη διδασκαλία της Γλώσσας;

Από το Ars Longa Vita Brevis

Υπάρχει μια εμμονή όταν ασχολούμαστε με τη Γλώσσα, να επικεντρωνόμαστε στη λέξη και την ορθογραφία της, στη γραμματική και στο συντακτικό. Και τι δεν έχει γραφτεί για τις ορθογραφικές προτάσεις του Μπαμπινιώτη· για το παρεισφρέω — όχι παρεισφρύω—· για το αν το ρήμα αφορώ συντάσσεται με την πρόθεση σε ή όχι· για το αν θα λέμε απλώς ή απλά και άλλα παρεμφερή. Χρήσιμοι είναι οι συγκεκριμένοι προβληματισμοί, αλλά από ένα σημείο και μετά χάνεται ο στόχος. Όλα αυτά πρέπει να υπηρετούν την παραγωγή και την κατανόηση του προφορικού και του γραπτού λόγου, αλλιώς δεν έχουν νόημα.

ΒΒC και Deutsche Welle αντί για «Σινεσπόρ» και «Πρίσμα

Από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως, αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών «Σινεσπόρ» και «Πρίσμα+», στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.
 

X.Α.Ν.Θ.: Περιπέτεια στην Πίνδο

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ
17 ΙΟΥΛΙΟΥ έως 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ενημερωτικό έντυπο

Χειροποίητη πλαστελίνη

Διαβάσαμε στο ftiaxto.gr για το πώς να φτιάξουμε μόνες μας πλαστελίνες και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Εάν έχεις μικρά παιδιά τότε σίγουρα ένα από τα θέματα που σε απασχολεί είναι τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα παιχνίδια με τα οποία παίζει το μικρό σου. Το ήξερες οτι μπορείς να φτιάξεις πλαστελίνη από 100% φυσικά χρώματα και υλικά; Ναι, είναι αλήθεια! Αυτό το Σαββατοκύριακο βγάλε τις κατσαρόλες σου και φτιάξε χειροποίητη πλαστελίνη για να παίζουν τα παιδιά σου άφοβα με τις οδηγίες του Minieco.co.uk!

21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Τα Ιδρύματα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία διοργάνωσης του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Το Συνέδριο θα γίνει στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2012.

Ο Μάγειρας... η κουτάλα... και άλλες περιπέτειες!