Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Προσομοιώσεις Φυσικής

Υποτροφία σε πτυχιούχους Φυσικής, Χημείας ή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 τρεις (3) υποτροφίες, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Εμμανουήλ Σακλαμπάνη», σε πτυχιούχους των Τμημάτων Φυσικής, Χημείας ή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου master ή εκπόνησης διδακτορικού) στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο γνωστικό πεδίο της «Διδακτικής», σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου κατά την 299η/22-03-2012 συνεδρία και σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην από 12-10-1993 ιδιόγραφη διαθήκη του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη, που δημοσιεύτηκε με το αρ. 3131/03-06-2005 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

7ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

«Tο Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Tο Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια», μία πρωτότυπη συναυλία για παιδιά με τη Μαρίζα Κωχ, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική παράσταση την 1η Απριλίου 2012 στις 12.00, σε ένα απο τους πιο μοντερνους και καταξιωμένους πολιτιστικους χώρους, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Picasa Web Albums: 15 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη

Το Picasa είναι το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων της Google, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη για να κάνει το μάθημα πιο διασκεδαστικό.
Διαβάστε στο παρακάτω βιβλίο, 15 τρόπους για να το υιοθετήσετε το Picasa στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη.
Σύνδεσμος Workbook: http://files.simplek12.com/workbooks/PicasaWebAlbumsWorkbook.pdf
 

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στις προκαταρκτικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών λήγει στις 30 Μαρτίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Πασχαλινό Παζάρι 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας

1ο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης  Πυλαίας - Θεσσαλονίκης
Τα παιδιά δημιουργούν...
Όλοι μαζί συμμετεχουμε και στηρίζουμε την όμορφη προσπάθειά τους.

Μύρισε άνοιξη-μύρισε Πάσχα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας!

Η Βιβλιοθήκη μας το μήνα Απρίλιο προετοιμάζεται για τον ερχομό του Πάσχα και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, χειροτεχνίες, ζωγραφική, βιβλία, παραμύθια, ρομποτική. Δηλώστε συμμετοχή τώρα, ελάτε με τους γονείς και τους φίλους σας… Με τη μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Αστράμαξα: Παραδοσιακό Παραμύθι από τον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας

Το studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει την «Αστράμαξα», ένα παραδοσιακό παραμύθι από τον Άγιο Νικήτα Λευκάδας κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα.

10ήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και ημέρα γέννησης του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώνει από αύριο 28 Μαρτίου έως και τις 8 Απριλίου, ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων για το παιδικό βιβλίο.

Σεμινάρια Κηπουρικής: “Κηπουρός στην πόλη”

Από την Παρασκευή 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 6 Απριλίου, σε 7 βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κηπουρικής. Θα γίνουν δύο ειδών σεμινάρια, τα οποία χωρίζονται σε δύο μέρη. Σε τέσσερις βιβλιοθήκες στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί σε 10 απλά βήματα πώς μπορεί κάποιος να μεταμορφώσει ένα άδειο μπαλκόνι σε ολάνθιστο κήπο. Στις υπόλοιπες τρεις βιβλιοθήκες στο πρώτο μέρος οι παρευρισκόμενοι θα μάθουν ποια είναι τα κατάλληλα φυτά που μπορεί κάποιος να φυτέψει στο μπαλκόνι του, ανάλογα με τις ανάγκες και το γούστο του.

Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη από 3,99 έως 9,99 ευρώ.