Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση εθελοντών για λειτουργία πασχαλινού παζαριού της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

«Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» θα λειτουργήσει πασχαλινό παζάρι από το Σάββατο του Λαζάρου 7/4/12 μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 11/4/12, από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ., σε δυο σημεία της πόλης μας:

Συναυλίες της Φιλαρμονικής σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Από τη Δευτέρα 2 Απριλίου έως και την Πέμπτη 24 Μαίου 2012, η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει συνολικά 23 συναυλίες σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου.

Παράσταση: Η μάγισσα η μουρτζούφλω την άνοιξη

«Η μάγισσα η μουρτζούφλω την άνοιξη» με τη Μάρα Τσικάρα και το Θεόφιλο Ματθαίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/4/2012, στις 18:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης
(Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329)

«Γεωμετρική» και όχι άναρχη η «καλωδίωση» του εγκεφάλου

Οι διασυνδέσεις των νευρικών ινών ή νευραξόνων μεταξύ των τμημάτων του εγκεφάλου θυμίζουν μάλλον σκάκι παρά κουβάρι ή πιάτο σπαγγέτι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έκανε τη λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα απεικόνιση των εγκεφαλικών «καλωδιώσεων», χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές που υπάρχουν και οι οποίες καταγράφουν τη ροή των μορίων του νερού μέσω του εγκεφάλου. Η νέα μελέτη αναδεικνύει μία απλή και σχεδόν γεωμετρική αρχιτεκτονική που υπάρχει στο εσωτερικό του εγκεφάλου, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «το πιο πολύπλοκο πράγμα στο γνωστό σύμπαν».

Υποτροφίες από το ίδρυμα Π.Μπάκαλα

Το Κοινοφελές Ίδρυμα Α/φών Π.Μπάκαλα προκηρύσσει τη χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών, για σπουδές στην Ελλάδα και πέντε (5) για αντίστοιχες στο εξωτερικό, σε σπουδαστές οι οποίοι, απαραιτήτως και ανεξαρτήτως κατηγορίας 1) κατάγονται από το νομό Αρκαδίας ή από τους δυο γονείς ή έστω και από τον έναν εξ αυτών, 2) «έχουν οικονομική αδυναμία» 3) «διακρίνονται για το ήθος και τις πνευματικές τους ικανότητες» και 4) δεν λαμβάνουν υποτροφία ή οποιαδήποτε μηνιαία χρηματική παροχή από οποιοδήποτε ελληνικό ή ξένο φορέα, ούτε έχουν εκπέσει από υπαιτιότητά τους από τη χορήγηση υποτροφίας για σπουδές στην ίδια σχολή.

Προκήρυξη Επαναληπτικών Εξετάσεων Επάρκειας ΕΝΓ

Η ΟΜΚΕ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διεξαχθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ σε Αθήνα και Θεσαλονίκη, τον Απρίλιο 2012

Συνταγή: Σπιτικά ζελεδάκια

Σας αρέσουν οικογενειακώς τα ζελεδακια, αλλά φοβάστε τα συντηρητικά και τις χρωστικές που συνήθως περιέχουν; Στο ιστολόγιο Home is where your story begins... βρήκαμε συνταγή για να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτικά ζελεδάκια. Εάν ενδιαφέρεστε, κάντε μια βόλτα από εκεί...

Ανοιξιάτικο παζάρι βιβλίου «Γυρίζω την πόλη μ’ ένα βιβλίο»

Το ΟΞΥΓΟΝΟ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (21 Απριλίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), γιορτάζει το ξεκίνημά του στη Θεσσαλονίκη και σας προσκαλεί στο ανοιξιάτικο παζάρι βιβλίου «Γυρίζω την πόλη μ’ ένα βιβλίο».

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (01-04/04/2012)

Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1966 και 20 χρόνια τώρα, γιορτάζει συστηματικά το ΠΟΛΥΕΔΡΟ στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές οργανώνοντας και φέτος για 17η χρονιά το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.
Φεστιβάλ

Ξένες γλώσσες εναντίον... άνοιας

Μάθετε μια ξένη γλώσσα για να σωθείτε στο μέλλον από την άνοια, συνιστούν καναδοί επιστήμονες. Όπως λένε, όταν ο εγκέφαλος έχει να «παλέψει» με δυο γλώσσες εργάζεται περισσότερο με αποτέλεσμα να μην… τεμπελιάζει σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πάσχα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί και φέτος όλους τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στα Πασχαλινά Bazaar που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα.

Σεμινάριο: Οι Τέχνες ως Θεραπεία

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Οι Τέχνες ως Θεραπεία
19-20 Μαΐου 2012
Θεωρία - Πράξη- Έρευνα
Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα του σεμιναρίου