Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ανταλλακτικό παζάρι την Κυριακή 22 Απριλίου

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν παιδικά ρούχα, βιβλία και παιχνίδια θα έχουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 22 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 16:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου διοργανώνεται ανταλλακτικό παζάρι από το free press περιοδικό για γονείς Taλκ.

Η Microsoft βρήκε τον Έλληνα δάσκαλό της

Ο Δημήτρης Ράμμος, σήμερα, είναι ένας από τους 9.500.000 περίπου εκπαιδευτικούς απ’ όλο τον κόσμο που από το 2003 συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Microsoft για την προώθηση της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και την ενθάρρυνση δημιουργίας καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Υποτροφίες από τα έσοδα του κληροδοτήματος Αγαμέμνονος Ζάχου

Διαγωνισμό για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 από τα έσοδα του κληροδοτήματος "Αγαμέμνονος Ζάχου" για τον διορισμό ως υποτρόφων δύο φοιτητριών κατά σειρά προτίμησης α) των Θεολογικών Σχολών των πανεπιστημίων της χώρας και ελλείψει τούτων β) της Φιλολογίας των Φιλοσοφικών σχολών ή των παιδαγωγικών τμημάτων των πανεπιστημίων της χώρας.

Βιβλίο: "Promoting Quality Assurance in Literacy Instruction"

Μεταφορτώστε δωρεάν τον τόμο "Promoting Quality Assurance in Literacy Instruction: The Preparation, Inquiries and Practices of Literacy Professionals" σε επιμέλεια των Mary W. Strong και Annemarie B. Jay.

Προβολή ελληνικής ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους


Το Σάβββατο, 21 Απριλίου (στις 19:30) στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα προβληθεί η ελληνική ταινία "Σούπερ Δημήτριος" με ελληνικούς υπότιτλους.

Η εισαγωγή στην νοηματική γλώσσα από την Ευανθία Πλαχούρα, μέλος του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος. (facebook.com/groups/51101435033/)

Μπορούν οι πίθηκοι να διαβάσουν;

Διαβάζουν οι πίθηκοι; Σίγουρα όχι, όπως όμως φαίνεται μπορούν να ξεχωρίσουν λέξεις, ανατρέποντας μια βασική θεωρία μας για την ικανότητα της ανάγνωσης. Σε ένα πρωτότυπο πείραμα μπαμπουίνοι έμαθαν να διακρίνουν στην οθόνη του υπολογιστή τις υπαρκτές λέξεις τεσσάρων γραμμάτων στα αγγλικά από τις ανύπαρκτες.