Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Νέα προσθήκη στην Πύλη (Νεοελληνική Λογοτεχνία)

Η ενότητα της 'Νεοελληνικής Λογοτεχνίας'' της Πύλης (Οδηγοί και Πηγές--> Η λογοτεχνία στο διαδίκτυο-->Ηλεκτρονικά Αρχεία και Πύλες: http://www.greek-language.gr/greekLang/literature/guides/net/gre...) εμπλουτίστηκε με τον δικτυακό τόπο http://www.openbook.gr/2011/10/anoikth-bibliothhkh.html, που επιτρέπει ελεύθερη πρόσβαση σε λογοτεχνικά βιβλία.

Υποτροφίες από την Επιστημονική Ένωση Έρευνας Εκπαίδευσης και Παιδείας

Η Επιστημονική Ένωση Έρευνας Εκπαίδευσης και Παιδείας (http://www.eeeep.gr) ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει δύο υποτροφίες στους φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Σπουδών:

Ανακοίνωση αναβολής των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Μαΐου 2012.

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η αναβολή διεξαγωγής των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2012 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής, οι οποίες είχαν ορισθεί για τις 5 και 6 Μαΐου 2012.

Φτιάξτε παιχνίδια για τα παιδιά με τα παλιά σας cd!

Καθαρίζοντας τα συρτάρια στο γραφείο, βλέπετε πώς υπάρχουν πολλές θήκες cd που είναι λίγο σπασμένες και ακατάλληλες για χρήση. Μην τις πετάτε! Μπορείτε να φτιάξετε με αυτές πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια για το παιδί σας. Δείτε τι προτείνει το ιστολόγιο Παίζουμε μαζί

Διεθνές Συνέδριο: "Εκατό χρόνια έρευνας στην προϊστορική Μακεδονία" (22-24/11/2012)

Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Εκατό χρόνια έρευνας στην προϊστορική Μακεδονία" θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2012. Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται η 31η Μαΐου 2012.

14ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους 11 εως 13 Μαΐου 2012

Στο κλειστό γήπεδο της Χ.Α.Ν.Θ. θα πραγματοποιηθεί το 14ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους. Όσοι είστε από 6 έως 70+ μπορείτε να κάνετε τη δική σας ομάδα.

1η Χορωδιακή Συνάντηση Μικρας

Η Μικτή Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Πλαγιαρίου διοργανώνει το Σάββατο 5 Μαΐου 2012 στο αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην παραλία Περαίας, χορωδιακή συνάντηση με τη συμμετοχή:

Μάθετε για τη Μεσογειακή Διατροφή

Ελάτε να μάθουμε για την Μεσογειακή Διατροφή  & να Μαγειρέψουμε!

Σάββατο 28 Απριλίου στις 14.00 
4Μ Κέντρο Παραστατικών Τεχνών,
Ολυμπίου Διαμαντή 30, 4ος όρ.
(Άνω Λαδάδικα)

Ζητούνται 38 άτομα για να εργαστούν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην απασχόληση συνολικά 38 ατόμων θα προχωρήσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με αφορμή τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης…
Συγκεκριμένα, το ΕΚΕΒΙ προτίθεται να απασχολήσει έως 38 άτομα ηλικίας από 18 μέχρι είκοσι έξι 26 ετών για την υποστήριξη της διοργάνωσης της ΔΕΒΘ 2012, στο χρονικό διάστημα 17/5/2012 έως 28/5/2012.

11 υποτροφίες για διδακτορικό στην Πολιτική Οικολογία

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Πολιτική Οικολογία (ENTITLE) προσφέρει 11 γενναία χρηματοδοτούμενες τριετείς υποτροφίες για διδακτορικό σε υποψηφίους από όλο τον κόσμο.
Το ENTITLE ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ Δίκτυο Αρχικής Κατάρτισης. Το δίκτυο ENTITLE συντονίζεται από το Ινστιτούτο για την Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία (ICTA) του Αυτόνομου Πανεπιστήμιου της Βαρκελώνης (www.icta.uab.es και www.eco2bcn.es), με τη συνεργασία 11 ακαδημαϊκών και μη-κυβερνητικών εταίρων.

Πρόγραμμα: «Πάμε μια βόλτα στο…μουσείο;»

 
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2012 «Τα μουσεία σε έναν κόσμο που αλλάζει: νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις» οι μουσειολόγοι βγαίνουν εκτός των τειχών. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι μας δίνεται η ευκαιρία να πάμε εμείς οι ίδιοι στα δημοτικά σχολεία και να προσεγγίσουμε τα παιδιά μέσω μίας αλληλεπιδραστικής παρουσίασης.

13 Μαΐου 2012: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα LGBT Οικογενειών

Για πρώτη φορά φέτος θα εορταστεί η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα LGBT Οικογενειών. Ως παγκόσμια ημέρα ορίστηκε η 6η Μαΐου.

Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια ημέρα ΛΟΑΔ οικογενειών, οργανώνεται το εργαστήρι «Οικογένειες με γκέι, λεσβίες, αμφί, διεμφυλικούς/ές γονείς. Έννοιες και εξέλιξη της οικογένειας στην Ελλάδα και την ΕΕ», την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στην οδό Φιλίππου 51, Θεσσαλονίκη, 18:00.

2ο Φεστιβάλ Τσαφ Τσουφ

Η κατασκήνωση φέτος γιόρτασε τα 20 χρόνια ζωής και δημιουργίας.
Την Κυριακή 22 Απριλίου η κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ γιορτάζει και σας καλεί σε μια ξέφρενη γιορτή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σκύλος και παιδί.

Μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκύλο ενώ υπάρχουν στην οικογένεια 1 ή και περισσότερα παιδιά? Σε λίγο καιρό περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι, τι γίνετε τώρα με τον σκύλο που έχει μάθει να κοιμάται στους καναπέδες και στα κρεβάτια? Ο σκύλος μας ‘’ζηλεύει’’ πολύ και όταν αγκαλιάζουμε το μωρό, δεν μπορούμε να ησυχάσουμε απο τα γαυγίσματα.
Μπορώ να εμπιστευθώ το σκύλο μου που μένει στον κήπο μας όταν παίζουν έξω τα παιδιά μου?

Πρόσκληση για επιστημονικές μελέτες από το κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε δημόσια πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων για το έτος 2013, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Επιστημονικές Μελέτες».