Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κατασκευή: Τρισδιάστατα χελωνάκια

Για να κατασκευάσετε τα χελωνάκια της φωτογραφίας, μεταβείτε εδώ και δείτε αναλυτικά (με φωτογραφίες) τον τρόπο. Καλή διασκέδαση!

6ος κύκλος προγράμματος "Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας"

To Kέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διενέργεια του έκτου κύκλου του προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας» (http://elearning.greek-language.gr) για το έτος 2012-2013 (1η Ιουνίου 2012-31 Μαΐου 2013).

ΚΕΝΓ: Σεμινάριο για την Εκπαίδευση Κωφού Παιδιού

Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας διοργανώνει διήμερο (12-13 Μαΐου 2012) εκπαιδευτικό σεμινάριο για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της ειδικής αγωγής και ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση του Κωφού παιδιού. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι δύο άτομα με πολυετή πείρα στον χώρο της εκπαίδευσης του Κωφού παιδιού, ο κ. Βασίλειος Κουρμπέτης, Σύμβουλος Β’ στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και η κα. Μαριάννα Χατζοπούλου, Διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και διερμηνέας Ε.Ν.Γ.

Ένας δεινόσαυρος στο…Τελλόγλειο

Ένας δεινόσαυρος στο…Τελλόγλειο
Τετάρτη 25 Απριλίου
στις 19.30
@ Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
Τηλ:2310247111, 2310991610

Τεστ αίματος για την εφηβική κατάθλιψη

Το πρώτο τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης στους εφήβους αναπτύσσουν Αμερικανοί επιστήμονες. Αν το τεστ, που βασίζεται σε γενετικούς δείκτες, αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε θα επιτρέπει μια αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης του νέου, καθώς οι υπάρχουσες διαγνωστικές μέθοδοι είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικές και βασίζονται στην κρίση των γιατρών, που αξιολογούν τα συμπτώματα.

Νερό = Καλύτερες επιδόσεις στις εξετάσεις;

Η κατάποση νερού κατά τη διάρκεια μίας πανεπιστημιακής εξέτασης έχει τη δυνατότητα βελτιώσει την επίδοση και τη βαθμολογία των φοιτητών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας μελέτης.

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Ραντεβού στην παραλία στις 8 Ιουνίου

Στις 8 Ιουνίου ανοίγει το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αφιερώνεται στους Θεσσαλονικιούς ποιητές και πεζογράφους του 20ού αιώνα. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 8 έως τις 24 Ιουνίου, στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής).

Υποτροφίες από το κληροδότημα «Ιαλέμου Κυπριανίδη»

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε υποτροφίες από το κληροδότημα «ΙΑΛΕΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗ» για βασικές σπουδές ακαδημαϊκού έτους 2010-11. Οι υποτροφίες αφορούν τον διορισμό -έξι [6] υποτρόφων αρρένων φοιτητών ελληνικών πανεπιστημίων αποφοίτων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων και κοινοτήτων περιφέρειας τέως διοικήσεως πρωτευούσης, μονίμων κατοίκων τεως διοικήσεως πρωτευούσης.

Γράμμα στο Roger Federer

Από το "Λόγο της Πέλλας" αναδημοσιεύουμε μια είδηση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί μπορεί να μας δείξει πράγματα που ίσως έχουμε ξεχάσει.

"Ο μικρός μας δρομέας Μάριος Χατζηδήμου (2α γυμνασίου), κατέλαβε Πανελλήνια την πρώτη θέση στον 41ο Διαγωνισμό Επιστολικών Εκθέσεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης και είναι υποψήφιος για μια από τις τρεις πρώτες Ολυμπιακές θέσεις της συγκεκριμένης Ένωσης, λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών αγώνων, είναι γιος του μαραθωνοδρόμου μας πατέρα Χατζηδήμου Απόστολου και της δρομέα μας Κούκκου Χρυσάνθης, με θέμα "Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή-τρια ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε , για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για σας οι Ολυμπιακοί Αγώνες".