Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κατασκευή: Κάλυπτρο ματιού

Τα παιδιά με αμβλυωπία ή τεμπέλικο μάτι φορούν κάλυπτρο, ώστε να ενδυναμώσουν το αδύναμο μάτι τους. Στο  B. Inspired, Mama!  είδαμε έναν εύκολο τρόπο κατασκευής καλύπτρων. Μπορείτε να διαλέξετε με το παιδί σας το ύφασμα, κάνοντας το, ενδεχομένως, πιο δεκτικό στην ιδέα του καλύπτρου. Θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ. Από την ίδια πηγή προέρχεται και η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση.

Σεμινάριο Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας: 'Know Thyself'

Διαγωνισμός "Η Γενιά του 1992"

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δημιουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους πολίτες που μεγάλωσαν σε αυτή την ενιαία αγορά να εκφράσουν τις απόψεις τους και να υψώσουν τη φωνή τους.

Συνέδριο: «Νευροψυχιατρικές, Ψυχολογικές & Κοινωνικές Εξελίξεις και Προκλήσεις»

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Εκ μέρους της Εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου & Παιδιού (Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.), έχουμε την τιμή να σας καλωσορίσουμε στο 17ο Διεθνές Συνέδριο της εταιρείας μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Μαΐου, 2012 στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια 2012

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια για το 2012. το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2012 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ".

Πρωτομαγιάτικο Bazaar από το ΑΛΜΑ

Υποτροφίες ερευνητών στο ελληνικό ινστιτούτο βυζαντινών σπουδών της Βενετίας

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αποστολή τριών (3) υποτρόφων ερευνητών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν στη Γραμματεία της Ακαδημίας Αθηνών (οδός Πανεπιστημίου 28), σε προθεσμία σαράντα πέντε (45) ημερών από τη δημοσίευση της προκηρύξεως, σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα πιστοποιητικά που αναφέρει το άρθρο 23 του ανωτέρω Βασ. Διατάγματος.

Κοινωνικό Δίκτυο: PixyKids

Πολλοί γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα για το αν πρέπει να επιτρέψουν σε παιδιά πρώτης ηλικίας να αποκτήσουν δικό τους λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Ο βασικός λόγος είναι η ασφάλεια αλλά και το γεγονός πως δεν μπορούν να ελέγχουν και τους διαδικτυακούς φίλους των παιδιών.

Εκδήλωση: Δυσλεξία και εξετάσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Δυσλεξία και εξετάσεις
Ομιλήτρια κ. Μενεμενλή Μάρθα, ψυχολόγος
Θα ακολουθήσει προβολή καινούργιου ντοκιμαντέρ αγγλικής παραγωγής

Καταγγελία για απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταφέρονται μαθητές με ειδικές ανάγκες από την Ανατολική Αττική προς το Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής .

Συνταγή: Δίχρωμα Μπισκότα σε Ξυλάκι

Στο Captain Cook είδαμε μία εύκολη και παιχνιδιάρικη συνταγή για τα δίχρωμα μπισκότα σε ξυλάκι της φωτογραφίας. Κάντε μία βόλτα από το ιστολόγιο να δείτε αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής των μπισκότων. Η φωτογραφία προέρχεται από την ίδια πηγή.

Η εκπαίδευση αλλιώς…

Από το ιστολόγιο Σχολείο χωρίς μαθητές είναι παράθυρο χωρίς θέα…

Υπάρχουν μαθήματα δύσκολα…όχι για τους μαθητές…αλλά για τους καθηγητές. Πότε ένα μαθημα χαρακτηρίζεται δύσκολο από ένα καθηγητή;

Σάββατο 28 Απριλίου - Αστροπάρτυ στο Λιμάνι

"Περπατήστε χέρι - χέρι με τους Φίλους της Αστρονομίας στα μονοπάτια και τις λεωφόρους τ' ουρανού. Ατενίστε το χάος των κρατήρων και των φαραγγιών της Σελήνης.

Προκηρύξεις 28 θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοινώνει νέα προκήρυξη για πλήρωση είκοσι οκτώ (28) θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τους μήνες Μάιο, και Ιούνιο 2012. Αναλυτικότερα , όσον αφορά στην 25η Μαΐου 2012, προκηρύσσονται οι παρακάτω θέσεις:

Ημερίδα στην Καβάλα: "Τρόποι διδασκαλίας, μελέτης εξέτασης"

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Ν. Καβάλας διοργανώνει σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία: Τρόποι διδασκαλίας, μελέτης, εξέτασης»

Διάλεξη με θέμα "ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Την Παρασκευή 11 Μαϊου 2012, στις 18:30 το απόγευμα, οι Μικρές Ιστορίες και ο ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομίας Νίκος Σταματογιάννης, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα: "ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Έκθεση ΕΕ σχετικά με την σχολική εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν την εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα: 8 χώρες (Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ουαλία και το φλαμανδικό τμήμα του Βελγίου) εφαρμόζουν εξειδικευμένες στρατηγικές για να προωθήσουν την εν λόγω εκπαίδευση, ενώ άλλες 13 (Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Τουρκία) περιλαμβάνουν αυτή την εκπαίδευση στη στρατηγική τους για τη δια βίου μάθηση, τη νεολαία ή την ανάπτυξη. Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την έκθεση της ΕΕ «Η σχολική εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.