Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

"Κηφισοπαιχνιδίσματα 2012"

Ο ενιαίος Δήμος Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης για δέκατη συνεχή χρονιά συνεχίζει αυτήν την Κυριακή 20 Μαίου, μία εκδήλωση θεσμό για όλα τα παιδιά, τα



Εκπαιδευτική παιδική παράσταση από την Αττική Οδό

Η Αττική Οδός και η εταιρία λειτουργίας Αττικές Διαδρομές προσφέρουν 1.150 διπλά εισιτήρια δωρεάν και στέλνουν 2.300 θεατές σε μια διασκεδαστική εκπαιδευτική παιδική παράσταση για την οδική ασφάλεια.

Το «άλλο» Ράλλυ Ακρόπολις

Φανταστήκατε ποτέ ένα WRC με δύο τροχούς; Το Ράλλυ Ακρόπολις και μια ελληνική εταιρεία κατασκευής χειροποίητων αγωνιστικών ποδηλάτων με έδρα τη Ρόδο, προχώρησαν στη δημιουργία τριών ποδηλάτων βουνού, αφιερωμένων στους Κατασκευαστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Oι μετανάστες μιλούν για τις Βιβλιοθήκες

Εισήγηση της κα Όλγα Γκλαντσένκο, προέδρου του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών Ν.Καρδίτσας, στη διημερίδα "Βιβλιοθήκη και Κοινωνία: Αειφόρος Ανάπτυξη και ελευθερία πρόσβασης στη γνώση"

Πιο επικίνδυνο να πνιγούν τα παιδιά κάτω των 4 ετών

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των γονιών κάθε τέτοια εποχή του χρόνου, κυρίως λόγω των πνιγμών που προέρχονται από έλλειψη γνώσης των παιδιών, του πώς να κολυμπούν.

Η ΑΜΥΜΩΝΗ συμμετέχει σε διημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών

Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) οργανώνει διημερίδα με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»
Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Μαΐου 2012, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27 - 2ος όροφος.

Μουσειακή Αγωγή σε παιδιά με ειδικές ανάγκες

ΤΗΣ ΛΟΥΚΊΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΟΣΜΑ*

Από το 2005 εφαρμόζεται ένα εκπαιδευτικό Πρόγραμμα το οποίο επιδιώκει τη γνωριμία του Επαρχιακού Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού σε παιδιά με ελαφρά νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες ή/και υπερκινητικότητα που φοιτούσαν / φοιτούν σε τάξεις δημοτικών σχολείων της Λεμεσού. Τα παιδιά αυτά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ειδικής εκπαίδευσης με έγκριση της Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Προβολή: "Quill: The Life of a Guide Dog"





6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία

Tο 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία (6th Trends in Classics) θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 25-27 Μαΐου 2012 (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων-ΚΕΔΕΑ, Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου). Το φετινό συνέδριο που διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι αφιερωμένο στην ελληνιστική ποίηση έχει τίτλο "Hellenistic Studies at a Crossroads: Exploring Texts, Contexts and Metatexts" («Οι ελληνιστικές σπουδές σε σταυροδρόμι: κείμενα, συγκείμενα και μετακείμενα»). Γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική.

Οι μαμάδες όλου του κόσμου μοιράζονται την εμπειρία της μητρότητας

[Όλοι οι σύνδεσμοι είναι στα αγγλικά] Στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Μουσείου για τις Γυναίκες (International Museum of Women), η εποχική διαδικτυακή έκθεση είναι αφιερωμένη στις μητέρες. Η έκθεση με τον τίτλο MAMA: Motherhood around the Globe (MAMA : Η μητρότητα σε ολόκληρο τον κόσμο) ερευνά τις διαφορετικές εκφάνσεις της μητρότητας μέσα από βίντεο με συνεντεύξεις από γυναίκες από τη Νιγηρία, την Κένυα, το Αφγανιστάν, τις Η.Π.Α. , την Κολομβία, την Ουγγαρία, την Κίνα και τη Νορβηγία.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2012 - 2013 από 25 Μαΐου 2012 έως 25 Ιουνίου 2012.

Τετραπληγικοί ελέγχουν ρομποτικό χέρι με το μυαλό τους

Δύο τετραπληγικοί ασθενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες κατόρθωσαν να ελέγξουν ένα ρομποτικό χέρι χρησιμοποιώντας μονάχα τη σκέψη τους.

Ημερίδα: Η δύναμη της Λογοτεχνίας: Διδακτικές προσεγγίσεις - Αξιοποίηση διδακτικού υλικού

Η δύναμη της Λογοτεχνίας: Διδακτικές προσεγγίσεις - Αξιοποίηση διδακτικού υλικού (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο)
την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ώρα 15.00 - 20.00
στο Αμφιθέατρο του Μαράσλειου Διδασκαλείου | Μαρασλή 4 - Αθήνα, 10676 (στάση μετρό «Ευαγγελισμός»)
Είσοδος ελεύθερη - Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Τα Νέα Ελληνικά στην Ιταλική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το MIUR (Υπουργείο Παιδείας και Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης της Ιταλίας) άρχισε τη διαδικασία για το ΤFA (TIROCINIO FORMATIVO ATTIVO), το οποίο αντιστοιχεί σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επαγγελματικής κατάρτισης με απώτερο σκοπό την απόκτηση επάρκειας της νεοελληνικής γλώσσας, προκειμένου αυτή να διδαχθεί στα ιταλικά σχολεία.

Ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς: Το μουσείο ως σχολείο

Η αποτελεσματικότερη εκπαίδευση είναι αυτή που αφήνει το παιδί να παίζει με όμορφα πράγματα.
Πλάτωνας


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού (21 Μαΐου), οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς με θέμα τη μουσειακή αγωγή.

Παράσταση: "Εμείς πάντα διασκεδάζουμε"

Η Θεατρική Ομάδα του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» παρουσιάζει στις 22 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Τ.Ε. «Λυκούργος Καλλέργης» το έργο «ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ».

Υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Κων/νου Βέλλιου»

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του προκηρύσσει δύο (2) διαγωνισμούς για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ» για την πλήρωση έξι (6) θέσεων υποτρόφων φοιτητών και φοιτητριών Πανεπιστημίων της χώρας για προπτυχιακές σπουδές εσωτερικού. Οι ανωτέρω υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική αδυναμία.

Ιστοσελίδα: Χάρτης της Ζωής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε ποιες περιοχές του κόσμου ζει η καφέ αρκούδα; Ή ποια πουλιά ζουν σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σπίτι σας;