Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διπλωματική: Χρήση των πολυμέσων στη διδασκαλία της νοηματικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο της εργασίας αυτής επιχειρείται η αξιοποίηση των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων για την παροχή εκπαιδευτικών δυνατοτήτων σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, γίνεται μια προσπάθεια να εμπλουτιστεί η γλωσσική διδασκαλία των κωφών παιδιών σε προσχολικό επίπεδο, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και κυρίως με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των δυνατοτήτων που προσφέρει.

Οι υποτροφίες του ΙΚΥ-Οι αιτήσεις , οι διαδικασίες και οι όροι χορήγησης

Για το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα κάνει δεκτές αιτήσεις για τις επτά παρακάτω επιστημονικές περιοχές:
Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες Μηχανικού, Επιστήμες της Ζωής, Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική, Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Καλλιτεχνικές Σπουδές.

2ο Φεστιβάλ Διεκδίκησης ΄Ισων Δικαιωμάτων

Μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή όπου η διαφορετικότητα γίνεται αντιληπτή ως δικαίωμα και ο «αποκλεισμός» ως κοινωνική αδικία, διοργανώνει η Ομάδα Δράσης Νέων με Αναπηρία, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 στις 7.00 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της πλάζ Αρετσούς.

Αιτήσεις για εκπαιδευτικό προσωπικό στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Αρχίζει την Τετάρτη 13/6/2012 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα 25/6/2012 από 08:00 έως 14:00 η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το σχολικό έτος 2012-2013.

4.000 μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Citi: «Οικονομία: γνώση… με αξία!»

Σε κλίμα απόλυτης επικαιρότητας διεξήχθη και ολοκληρώθηκε φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία: γνώση… με αξία!» που υλοποιήθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά, σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Αττικής, με την πρωτοβουλία και υποστήριξη της Citi, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Πανελλαδικές: το πρόγραμμα εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα

Από την ερχόμενη Παρασκευή 15 έως τις 24 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, στις οποίες θα συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι έχουν κάνει σχετική δήλωση.

Ομιλίες της ημερίδας «Τα χαρισματικά παιδιά και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους»

"...ο δείκτης IQ δεν θα πρέπει είναι αυτοσκοπός. Παρ’ όλα αυτά αν αντιληφθούμε κάποιο χαρισματικό παιδί στο περιβάλλον μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το βοηθήσουμε, όχι να το παρεμποδίσουμε. Θα πρέπει να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τα χαρισματικά παιδιά και κυρίως να τα κρατάμε στην Ελλάδα"

Οδηγίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ελλήνων του εξωτερικού για το 2012

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε τις οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό για το έτος 2012

"Αντ' αυτού": Ζωρζ Σαρρή

Στην εκπομπή «ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ» ένας επώνυμος καλεσμένος φωτίζει προσωπικές και φιλικές στιγμές που έζησε με κάποιον άλλον επώνυμο. Στο επεισόδιο φιλοξενείται η συγγραφέας ΑΛΚΗ ΖΕΗ, η οποία μιλάει για την ηθοποιό και συγγραφέα ΖΩΡΖ ΣΑΡΡΗ (πραγματικό όνομα ΖΩΡΖ ΣΑΡΙΒΑΞΕΒΑΝΗ).

Παρεμβάσεις για παιδιά με σύνδρομο Down, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες στη Θεσσαλονίκη

Παιδιά με σύνδρομο Down, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες βρίσκονται στο επίκεντρο παρεμβάσεων που προωθούν η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα έργα στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, θα χρηματοδοτηθούν δράσεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, ενώ θα ανεγερθεί μονάδα για παιδιά με σύνδρομο Down σε οικόπεδο που δώρισε ο δήμος Καλαμαριάς.

Η «καθυστερημένη» πατρότητα συντελεί στην μακροζωία

Τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερης ηλικίας μπαμπάδες και παππούδες, είναι γενετικά «προγραμματισμένα» να ζουν περισσότερα χρόνια, καθώς γερνάνε με πιο αργό ρυθμό, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).