Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

H ΑΡΣΙΣ γιορτάζει…την έκφραση, την ένταξη & την δημιουργία

Το Σάββατο, 30 Ιουνίου η ΑΡΣΙΣ διοργανώνει μία εκδήλωση – γιορτή δρόμου, για να παρουσιάσει και να γιορτάσει μαζί με τους ωφελούμενους, τους εθελοντές, τους φίλους και τα μέλη της, την ολοκλήρωση των δράσεών της για την περίοδο Σεπτέμβριος 2011- Ιούνιος 2012.

Χρέος των γονιών η διερεύνηση των παιδικών φόβων

Οι γονείς πρέπει πάντα να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους φόβους των παιδιών.

Αυτή τη συμβουλή δίνει ο Ίνγκο Σπίτζοκ Μπρισίνσκι, μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Ψυχιατρικής, Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπείας του Παιδιού και του Εφήβου.

Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας: Δραστηριότητες

Άποψη: Κώστας Λογαράς "Πανελλαδικές 2012: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε, Θοδωρή;"

Παρότι ο μεγάλος σαματάς στις φετινές εξετάσεις αφορούσε το μάθημα της Φυσικής (που υπήρξε, όντως, το Βατερλό των υποψηφίων), όμως το πραγματικό πρόβλημα της Παιδείας εντοπίζεται αλλού: στην επιλογή του κειμένου τής κ. Αρβελέρ για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ένα κείμενο περί Τέχνης που «δεν θα το έδινε ποτέ σε μαθητές» όπως είπε η ίδια η συγγραφέας. Προφανώς, γιατί:

Κατασκευή: Θαλάσσια πλάσματα

Κατασκευάστε τα πλασματάκια της φωτογραφίας, αλλά και τα φιλαράκια τους, το Σίγκμουντ το χταποδάκι και το Σάσα τον ιπποκαμπούλη. Τα πατρόν και αναλυτικές οδηγίες θα τα βρείτε εδώ. Βάλτε τη φαντασία και τα χέρια σας να δουλέψουν και αφήστε τα παιδιά σας να απολαύσουν το καλοκαίρι παρέα με τους φίλους τους από το βυθό! Επίσης, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μπορείτε να ξεκινήσετε από τωρα το ράψιμο, ώστε τη νέα σχολική χρονιά να έχετε τα πλασματάκια σας έτοιμα να "κολυμπήσουν" στην τάξη σας!

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το φετινό καλοκαίρι το Δημιουργικό Εργαστήρι του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς του φίλους με 3 διαφορετικά εργαστήρια: Γαστρονομίας, Εικαστικών και Προσομοίωσης Ανασκαφής.

Επιχειρηματίες από τα θρανία

Καινοτόμες και με σαφή οικολογικό προσανατολισμό ήταν οι εικονικές επιχειρήσεις τις οποίες δημιούργησαν και παρουσίασαν στο κοινό οι δέκα καλύτερες μαθητικές ομάδες από Λύκεια και ένα Γυμνάσιο της χώρας, που πήραν μέρος στην τελική φάση του πανελλαδικού διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012», τον οποίο διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA Greece στις εγκαταστάσεις του μη-κερδοσκοπικού ινστιτούτου τεχνολογίας AIT, (Αthens Information Technology).

Φωτοβολταϊκό παιχνίδι ενθαρρύνει τη φυσική άσκηση

Με την παχυσαρκία να μαστίζει τις πλούσιες χώρες και να απειλεί το μέλλον του πλανήτη εξαντλώντας τους φυσικούς πόρους, είναι δεδομένο ότι γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να παίζουν και να γυμνάζονται.

Προβολή: Ιστορία στην ΕΝΓ (Φώτης Κόκκος)