Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα από τη Μαργαρίτα ~ Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής

Tο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα", για πρώτη φορά φέτος, υλοποιεί πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικό & ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 12/07/2012 έως Παρασκευή 20/07/2012 στην κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης, στο Σπιτάκι των Ειδικών Ομάδων.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές προτείνουν το δικό τους Μνημόνιο

Ενεργότερη συμμετοχή στις εκλογές, αύξηση της παραγωγικότητας, φορολογική δικαιοσύνη, περισσότερες ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες, και τουριστική ανάπτυξη προτείνουν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς στον… υπουργό Οικονομικών για να βγει η χώρα για την κρίση. Τα παιδιά στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων, λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων κλήθηκαν από τον καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Μάρδα να απαντήσουν πώς αντιλαμβάνονται την κρίση αλλά και πώς πιστεύουν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ιστολόγιο: Για την Ιωάννα

Ιστολόγιο: Για την Ιωάννα

Με λένε Βίκυ και είμαι η μαμά της Ιωάννας. Ακομα και τώρα 5 μήνες μετά ακουγεται σαν ψέμα. Η εγκυμοσύνη, η γέννα -- ολα ήταν τέλεια, μέχρι που η μικρή μας έκλεισε το δεύτερο μήνα και εγινε η διάγνώση.

Δέκα χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στο δημόσιο σχολείο

Οι αριθμοί σε πρώτη φάση εντυπωσιάζουν. Δέκα χιλιάδες μαθητές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Σύνδεσμου των ιδιοκτητών Ιδιωτικών σχολείων, μετακινούνται την επόμενη σχολική χρονιά από τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, σε δημόσια.

Βραβεύσεις δημοτικών σχολείων για την αειφορία τους

Βραβεία σε δύο δημοτικά του Ρεθύμνου για τον προσανατολισμό των σχολικών κοινοτήτων τους προς την αειφορία. Πρόκειται για το 2ο και το 15ο Δημοτικά Σχολεία, τα οποία κατέλαβαν την 3η και την 5η θέση, αντίστοιχα.

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές κατασκεύασαν και παρουσίασαν υποβρύχιο ρομπότ

Σε εργαστήριο δοκιμών του υποβρυχίου ρομπότ που κατασκεύασε ομάδα μαθητών από λύκεια της Αλεξανδρούπολης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του εργαστηριακού κέντρου φυσικών επιστημών «Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος» του Ευγενίδειου Ιδρύματος», μετατράπηκε η πισίνα γνωστού ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης.

Σύστημα δίνει «φωνή» σε παράλυτους

Ένα νέο σύστημα «σάρωσης» εγκεφάλου που ανέπτυξαν ολλανδοί επιστήμονες βοηθά άτομα που βρίσκονται σε πλήρη παράλυση να σχηματίζουν και να «προφέρουν» λέξεις με τη βοήθεια της σκέψης.