Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τα παιδιά με αναπηρία βιώνουν συχνότερα τη βία

Τα παιδιά με αναπηρία είναι πιθανότερο να πέσουν θύματα βίας, σύμφωνα με μία μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, καταλήγει ότι:

Υποτροφίες για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής από το Ι.Π. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ανακοίνωσε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση υποτροφιών με στόχο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του Ινστιτούτου με το Department of Electronic and Electrical Engineering του Πανεπιστημίου του Loughborough (Μ. Βρετανία).

Εννιάχρονος ζωγράφος – ιδιοφυϊα ταράζει τον κόσμο της τέχνης

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο εννιάχρονος Βρετανός από το Norfolk, Kieron Williamson, συγκέντρωσε 100.000 λίρες Αγγλίας πουλώντας τους 33 πίνακές του μέσα σε λίγα λεπτά. Ο μικρός μετά δήλωσε ότι θέλει να γιορτάσει την επιτυχία κερνώντας την οικογένειά του κινέζικο (takeway)…

Κύπρος: Θέση σχολικού βοηθού-συνοδού παιδιών με ειδικές ανάγκες

Η Σχολική Εφορεία Βορόκληνης ανακοινώνει όχι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους/ες για πλήρωση θέσης σχολικού βοηθού/συνοδού για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης.