Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ανοσία σε ιούς και μικρόβια έχουν οι γονείς

Νέα Υόρκη
Οι γονείς μπορεί να κολλάνε συχνά ιούς και άλλα μικρόβια από τα παιδιά τους, παρόλα αυτά τελικά οι ίδιοι αρρωσταίνουν πιο δύσκολα, σε σχέση με όσους δεν έχουν παιδιά, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychosomatic Medicine.

ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Μαθήματα... απόγνωσης για σπουδαστές

Με μία φέτα ψωμί και ένα πορτοκάλι, που ζητούσαν από το φοιτητικό εστιατόριο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προσπαθούσαν να χορτάσουν την πείνα τους μέχρι το μεσημεριανό δεκάδες σπουδαστές του ιδρύματος. Οι σοκαριστικές περιγραφές των διοικούντων αποτυπώνουν το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί νέοι, οι οποίοι πλέον δεν έχουν χαρτζιλίκι ούτε για ένα κουλούρι ή μία τυρόπιτα το πρωί.

Έκρηξη του AIDS μεταξύ των Αμερικανών μαθητών λυκείου

Ποιος είπε ότι η επανάσταση του Ιντερνετ και των κοινωνικών δικτύων θα οδηγήσει και στην καλύτερη πληροφόρηση των νέων; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη οι προσπάθειες για μείωση της ριψοκίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς των αμερικανών μαθητών λυκείου φαίνεται να έχουν υποχωρήσει την τελευταία δεκαετία: και το αποτέλεσμα είναι πως απαιτούνται πλέον δραστικά μέτρα για την μείωση των ποσοστών των νεαρών οροθετικών ατόμων, τα οποία αποτελούν περίπου το 50% των νέων κρουσμάτων, δηλώνουν αξιωματούχοι για τη δημόσια υγεία.

Διπλάσιος ο αριθμός των παιδιών που ζήτησαν βοήθεια λόγω φτώχειας

Διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των παιδιών που ενισχύθηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών τους. Σύμφωνα με τον απολογισμό έργου της οργάνωσης, που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2012, το Χαμόγελο βοήθησε 4.468 παιδιά που ζούσαν σε ακατάλληλο περιβάλλον λόγω της φτώχειας, όταν καθ' όλη τη διάρκεια τη περασμένης χρονιάς ο αντίστοιχος αριθμός είχε φτάσει τα 4.500 παιδιά.

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», ο οποίος θα φιλοξενηθεί στη σελίδα της στο facebook. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν φωτογραφίες σε δυο κατηγορίες:

Φεστιβάλ αφήγησης «Λάλον ύδωρ»

Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στην Μαγνησία από τις 27 Ιουλίου 2012 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Φεστιβάλ αφήγησης Λάλον ύδωρ. Οι παραστάσεις αφήγησης λαϊκών ιστοριών θα ξαναζωντανέψουν τα νυχτέρια ενώ τα εργαστήρια συλλογής και αφήγησης ιστοριών θα δώσουν την ευκαιρία στους ανθρώπους των χωριών να μιλήσουν και να διηγηθούν τις ιστορίες τους.

Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

Την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2012 ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:

Ποια αθλήματα μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας

Η σωματική άσκηση αποτελεί ανάγκη μεγίστης προτεραιότητας για τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας του. Η διαφορά είναι ότι άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας πρέπει να κάνουν και ειδικά επιλεγμένη για την περίπτωσή τους, άσκηση.
Διαβάστε το άρθρο της Σταυρούλας Βαλαβέρη στο Kidsweb.gr

Κοινωνικά φροντιστήρια Δήμου Ιλίου

Το αλληλέγγυο πρόσωπό τους αποφάσισαν να δείξουν καθηγητές του δήμου Ιλίου, οι οποίοι εθελοντικά θα ξεκινήσουν από τη νέα σχολική χρονιά Κοινωνικά Φροντιστήρια με λειτουργία φροντιστηριακών τμημάτων.