Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Coming Out, η επιτομή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

Όταν είσαι μικρός και συνειδητοποιείς ότι είσαι μάλλον διαφορετικός, η αγάπη και η αποδοχή της οικογένειας και φίλων είναι το σημαντικότερο πράγμα. Είναι κρίμα οι ευνοημένοι να το ξεχνούν ή να κοιτούν μόνο τον εαυτό τους - το ότι είχα την αγάπη και την αποδοχή που χρειαζόμουν δεν είναι λόγος για να μην πολεμήσω για να την έχουν και οι άλλοι.

Ειδική γραμματοσειρά για τη δυσλεξία

Διατίθεται για πρώτη φορά δωρεάν και προσφέρεται για χρήση και στα κινητά τηλέφωνα. Η «βαρύτητα» στο κάτω μέρος εμποδίζει τους χαρακτήρες της OpenDyslexic να «χορεύουν» διευκολύνοντας την ανάγνωση για τα άτομα με δυσλεξία.

Μαγνητική τομογραφία στο... καλάθι της νοικοκυράς

Μια μοναδική ματιά στο τι πραγματικά τρώμε, έριξε ο Αντι Έλισον, τεχνικός απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (MRI) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, στις ΗΠΑ.

Ο ευρηματικός ειδικός αποφάσισε να γνωρίσει τον «εσωτερικό κόσμο» των τροφίμων που καταναλώνουμε, υποβάλλοντας σε μαγνητική τομογραφία φρούτα, λαχανικά και άνθη.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών από Tetra Pak και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών από την Tetra Pak και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Ταξιδεύοντας μέσα από ανελκυστήρες"εγκεφαλική παράλυση"

O TJ πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έτσι δεν είχε πολύ έλεγχο στη ζωή του μεγαλώνοντας. Ο φυσιοθεραπευτής του όμως του επέτρεψε ως ανταμοιβή για τις δύσκολες μέρες να μπαίνει σε.. ασανσέρ, κι έτσι ο χειρισμός των κουμπιών, η επιλογή πατώματος, η απόφαση του πού να πάει του δίνει μια κατάκτηση και έλεγχο στο περιβάλλον που τόσο λαχταράει.

Τριήμερο bazaar παιδικού βιβλίου από το περιοδικό Mommy

To περιοδικό Mommy προσκαλεί τους γονείς με τα παιδιά τους στο πιο διασκεδαστικό, δημιουργικό και γεμάτο εκπλήξεις τριήμερο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 1ο όροφο του εμπορικού πολυκαταστήματος Golden Hall στο Μαρούσι και για τρεις ημέρες, από την Πέμπτη 11 έως και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (ώρες 12:00–20:00), το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, ανάμεσα σε 500 τίτλους, αγαπημένα παιδικά βιβλία προς 1 μόνο ευρώ το καθένα.

ΟΤΕ στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας για ΑμεΑ

Ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και (ΑμεΑ) και ως Πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας στη χώρα μας, παρέχει σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) εκπτώσεις στη χρήση / κίνηση της τηλεφωνικής τους σύνδεσης.
Οι εκπτώσεις αυτές είναι οι εξής:

Βιβλίο για την παιδική ζωή του Ιησού ετοιμάζει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ'

Πιο κοντά στο Χριστό ελπίζει ότι θα φέρει τους ανθρώπους ο Ποντίφικας με το νέο του βιβλίο που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Ιησού και αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα.

Γονίδιο μειώνει την... κολυμβητική ικανότητα των σπερματοζωαρίων

Επιστήμονες εντόπισαν ένα γονίδιο οι μεταλλάξεις του οποίου βάζουν «φρένο» στην… κολυμβητική ικανότητα των σπερματοζωαρίων! Το νέο επίτευγμα πιστεύεται ότι αποτελεί «κλειδί» για την κατανόηση της ανδρικής υπογονιμότητας αλλά και για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού.

Η Χρυσή Αυγή ζητά στοιχεία των βρεφών αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Παναγιώταρου προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη σχετικά με τον ακριβή αριθμό και τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων που βρίσκονται σε παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Απομεινάρια μιας «λάιτ» κατάληψης

Χίλια ευρώ για επτά ώρες! Τόσα κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η light κατάληψη ενός κεντρικού σχολικού κτιρίου στο Παγκράτι από τρεις 20χρονους τύπους (αγνώστου υπηκοότητας) στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Τελευταία ευκαιρία για γονείς ανηλίκων

Τέλος εποχής έρχεται για τους γονείς ανήλικων τέκνων στον δημόσιο τομέα, καθώς από το 2013 καταργούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση.

Άρχισαν οι εγγραφές της σχολής επαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

Ο Σύλλογος Ωρομίσθιου Προσωπικού (Σ.Ω.Π.), της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι: άρχισαν οι εγγραφές καταρτιζόμενων για την εκπαιδευτική χρονιά 2012-13, στις .. ειδικότητες που καθορίστηκαν με την υπ' αριθμ. 2698/41/25.09.2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και είναι οι παρακάτω:

ActionAid: Βιωματική έκθεση “Μπες στη θέση μου!” με ελεύθερη είσοδο

Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι θα παρακολουθήσουν τη βιωματική έκθεση της ActionAid, «Μπες στη θέση μου», στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2012.

Ημερίδα για τη Μουσειακή Αγωγή στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα τη μουσειακή αγωγή με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2011 – καλύτερο βιβλίο στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων)  της Μαρίζας Ντεκάστρο (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, 18:30-22:00  στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.