Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: «Φουντώνουν» καβγάδες και βία στις σχολικές αυλές

Οι καβγάδες μεταξύ μαθητών, που έχουν έντονο το στοιχείο του εκφοβισμού, οι λεκτικές επιθέσεις και γενικότερα τα φαινόμενα σχολικής βίας εκτιμάται πως έχουν αυξηθεί σε σχολεία της χώρας προκαλώντας ανησυχία στον εκπαιδευτικό κόσμο. Δάσκαλοι διακρίνουν μία ένταση στις σχέσεις μεταξύ μαθητών σε δημοτικά, συνδέοντάς την με τις καταστάσεις που βιώνουν στο σπίτι, λόγω της κρίσης.

Οδοντιατρική εξέταση παιδιών και ενηλίκων με τα σύνδρομα Noonan, Prader-Willi, Williams και Lowe

Σε πολλές περιπτώσεις, άτομα με τα σύνδρομα Noonan, Williams, Prader-Willi και Lowe εμφανίζουν, ακόμη και από την παιδική ηλικία, προβλήματα μετα δόντια και τα ούλα τους που πιθανόν παραμένουν αδιάγνωστα. Στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με επιβλέποντες εξειδικευμένους καθηγητές και σε συνεργασία με το Τμήμα Γενετικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία (Επίκ. Καθηγήτρια κ. Φρυσίρα) παρέχεται δωρεάν οδοντιατρική εξέταση, ενημέρωση και θεραπεία.

Άποψη: Χρήστος Αρβανίτης: «Ο Ραδιομαραθώνιος μάς εξευτελίζει»

ΕΔΩ και δυο δεκαετίες ο Ραδιομαραθώνιος έχει γίνει ετήσιος «θεσμός» στην Κύπρο. Με τη διοργάνωση μιας μεγάλης τράπεζας, της Λαϊκής, και ενός δημόσιου φορέα ΜΜΕ, του ΡΙΚ, μαζεύει χρήματα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Νήπια δύο ταχυτήτων

Μία εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας ήρθε να ανατρέψει όλη τη δομή και τη φιλοσοφία λειτουργίας του ολοήμερου νηπιαγωγείου, ανατρέποντας μάλιστα την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας.

Νομοσχέδιο για επίδομα μητρότητας και στις αυτοαπασχολούμενες

Την καταβολή επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες από τα τέλη Απριλίου 2013 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ενσωματώνει στο Ελληνικό Δίκαιο την Οδηγία 2010/41/ΕΕ.

Παιδική χαρά: όταν το παιδί απορρίπτεται

Γράφει η Δέσποινα Τραπεζανλίδου, Ειδικός Προσχολικής Αγωγής

Η παιδική χαρά αποτελεί έναν επιπλέον χώρο κοινωνικοποίησης του παιδιού ιδιαίτερα κατά τη νηπιακή ηλικία.

Barbie στη μάχη κατά των ανορεξικών προτύπων

Μαθήματα ανατομίας, με τρόπο αντισυμβατικό και για καλό σκοπό, αφού κύριος στόχος είναι να περάσει το μήνυμα κατά των ανορεκτικών προτύπων, «παραδίδει» μια εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες κούκλα Barbie.

Επικίνδυνες για δηλητηρίαση μικρών παιδιών οι ταμπλέτες πλυντηρίου!

Η νέα μορφή απορρυπαντικών πλυντηρίου σε ταμπλέτες, μπορεί σε κάποιους καταναλωτές να φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική και πιο βολική, αλλά οι γονείς μωρών και νηπίων πρέπει να έχουν στον νου τους ότι αυτά τα πολύχρωμα κυβάκια είναι πιθανόν να βλάψουν το μικρό τους!

Πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια»

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε ότι άρχισε η υλοποίηση του Προγράμματος επισκέψεων μαθητών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, (στο Μαρούσι), με σκοπό την ενημέρωση και την εξοικείωση τους με το Διαδίκτυο και τη χρήση του.

ΑΠΘ Ιδρυματικό Καταθετήριο Επιστημονικών Εργασιών

Σκοπός του Ιδρυματικού Καταθετηρίου Επιστημονικών Εργασιών (ΙΚΕΕ) είναι:
Η συγκέντρωση, διαφύλαξη και διάδοση σε ψηφιακή μορφή ολόκληρης της ερευνητικής παραγωγής του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Α.Π.Θ. μέσω μιας μόνιμης και σταθερής βάση δεδομένων, η πρόσβαση στις ψηφιακές συλλογές του ΑΠΘ μέσω ενός ενιαίου προγράμματος διεπαφής (interface), η διεύρυνση της πρόσβασης, χρήσης και επιρροής της ερευνητικής παραγωγής του ΑΠΘ σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10 αλήθειες για την εκπαιδευτική τεχνολογία

Διαβάσαμε στο αγαπημένο μας ιστολόγιο Ars Longa Vita Brevis δέκα αλήθειες για την εκπαιδευτική τεχννολογία, όπως προέκυψαν από τη δεκαετή εμπειρία του Randy Rodgers.

O Randy Rodgers είναι διευθυντής των ΤΠΕ στο Seguin Independent School District και τις εφαρμόζει τα τελευταία 10 χρόνια. Δημοσίευσε στο blog του 10 απλά πράγματα που θα ήθελε να μεταφέρει σε αυτούς που τον διαβάζουν. Οι 10 αλήθειες δημοσιεύτηκαν εδώ και συντηρεί το blog The Moss-Free Stone

Υποτροφία «The Paul Kleindorfer Scholarship for Academic Excellence» από το ALBA Graduate Business School

Tο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece θέσπισε φέτος την υποτροφία «The Paul Kleindorfer Scholarship for Academic Excellence» στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή Paul Kleindorfer, ενός από τα παλαιότερα μέλη του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του, καθώς και Καθηγητή του Wharton School και του INSEAD.