Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Λιγότερο έξυπνους κάνει τους ανθρώπους η πρόοδος του πολιτισμού

Είναι η μοίρα των ανθρώπων αργά αλλά σταθερά να καταλήξουν βλάκες; Αυτό λίγο- πολύ ισχυρίζεται μια νέα αιρετική και επίμαχη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι όσο προοδεύει ο ανθρώπινος πολιτισμός, τόσο λιγότερο έξυπνοι γίνονται οι άνθρωποι. Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα τους αρχαίους Αθηναίους, για τους οποίους αναφέρει ότι, αν οποιοσδήποτε από αυτούς μεταφερόταν με τη μηχανή του χρόνου στη σημερινή εποχή, θα ξεχώριζε.

Στοπ στον ρατσισμό στα σχολεία

Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ιδρύει το υπουργείο Παιδείας, ενώ μελετά το ενδεχόμενο αναβάθμισης του μαθήματος της Πολιτειακής Παιδείας, με στόχο να συνδράμει στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

Παιδί: Οι βασικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς

«Τα παιδιά πρέπει στο σπίτι να σέβονται τους γονείς τους, στον δρόμο εκείνους που συναντούν και στη μοναξιά τον εαυτό τους», είχε πει ο Δημήτριος ο Φαληρεύς και έτσι ξεκινά το κεφάλαιο που αφορά στα παιδιά του βιβλίου του για το Savoir Vivre, ο Χρήστος Ζαμπούνης. Επισημαίνει επίσης, ότι οι πρώτοι οδηγοί savoir-vivre και καλών τρόπων, έως τα τέλη του 18ου αιώνα απευθύνονταν αποκλειστικά στα παιδιά.

"Ο Ζαβολάκης και το παράξενο όνειρο"

'Ενας τεμπέλης μαθητής που αρνείται πεισματικά να μάθει... Μια αδελφή που προσπαθεί να τον κάνει να καταλάβει... Ενα παράξενο όνειρο... Κι ένα μυστικό που βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσ' την καρδιά του δάσους. 

Υποτροφίες σε νέους του ευρωπαϊκού νότου

Δεκαέξι νέοι, ηλικίας 26 μέχρι 31 χρόνων, από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία έχουν την ευκαιρία για τέσσερεις μήνες να βελτιώσουν τα γερμανικά τους και να διερευνήσουν τις πιθανότητες να εργαστούν αργότερα στη Γερμανία. Πρόκειται για μια τετράμηνη υποτροφία που δίνεται από το ίδρυμα Metzler σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Σεμινάρια για την ιστορία των μνημείων

Πτυχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης θα φωτίσουν τα πολιτιστικά σεμινάρια «Ταξίδια ιστορίας» που διοργανώνονται από το δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δέκα σεμινάρια που απευθύνονται σε κάθε ενήλικο πολίτη που θέλει να γνωρίσει τα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της πόλης, καθώς και σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εξοικειωθούν με το σχεδιασμό βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με χρήση ιστορικού σεναρίου και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 16 Νοεμβρίου στο e-mail: a.chasidou@thessaloniki.gr. Πληροφορίες στο τηλ. 2310-840295.

Ανοιχτή παρέα αλληλοβοήθειας ατόμων με ΔΕΠΥ στη Θεσσαλονίκη

Ακόμα ένα όμορφο φιλικό καφεδάκι για την παρέα με ΔΕΠΥ της Θεσσαλονίκης.
Σε φιλικό κλίμα, ελάτε να κουβεντιάσουμε, ν' ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις με την υπόλοιπη παρέα ατόμων με ΔΕΠ-Υ.
Την Κυριακή 18/11/2012, στις 06.00μ.μ στο καφέ "Συμφωνία" στην οδό Ερμού 21 & Βενιζέλου.

Ημερίδα: "Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή"

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών {Π.Ε.Ε.Π]
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, Λάρισα, Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19, τηλ. 2410-627040 πίσω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας).

Προβολή: Πώς φτιάχνουμε κρασί (comenius)


Βιωματικό εργαστήρι με τους μαθητές 11ου και του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος comenius "Η Πρακτική Χημεία στο Σπίτι" (Διάχυση του προγράμματος). Από ανάρτηση της Aggeliki Nikolopoulou στο facebook

Pfizer Hellas: Εθελοντική εργασία στο ΚΑΑΠΑΑ Βούλας

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2012

Η Pfizer Hellas, με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της, ανέλαβε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για να δημιουργήσει ένα όμορφο και ταυτόχρονα θεραπευτικό χώρο πρασίνου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) στη Βούλα.

Bazaar του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων

Το Δ.Σ του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, που αποτελείται από γονείς παιδιών, εφήβων και ενήλικων ατόμων με Αυτισμό σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο Bazaar, με δημιουργίες και έργα των παιδιών μας, που θα λάβει χώρα στις 15 & 16 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας , Βερατίου 5 (πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό) και ώρα 10:00 π.μ. έως 09:00 μ.μ.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη εξόδων του Κέντρου Ημέρας.
Πηγή: facebook