Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το βραχιόλι της δασκάλας!

Καθώς στεκόταν μπρος στην τάξη της την Ε' δημοτικού, την πρώτη ημέρα του σχολείου η κυρία Τζοβάννα είπε στα παιδιά ένα ψέμα.
Όπως οι περισσότερες δασκάλες, κοίταξε τους μαθητές της και είπε ότι τους αγαπούσε όλους το ίδιο.

Γιατί το παιδί μου είναι υπέρβαρο;

H Δανάη Χορομίδου, Ψυχολόγος, Ειδικευμένη στο Ψυχόδραμα, Απόφοιτος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τα αίτια που οδηγούν ένα παιδί στην υπερφαγία και πως ο ειδικός ψυχικής υγείας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

IANOS: Bazaar Βιβλίου

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS διοργανώνει ένα ξεχωριστό Bazaar Βιβλίου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη, από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 15 Φεβρουαρίου 2013, στην οδό Μητροπόλεως 73 (έναντι Μητρόπολης).

Οίκος ανοχής αποκλειστικά για άτομα με αναπηρίες

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

H Ανάπτυξη της Γνώσης των Μαθητών της Τετάρτης και Πέμπτης Τάξης Δημοτικού Σχετικά με την Κυκλοφορία του Αίματος κατά τη Διάρκεια της Άσκησης

Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν, μέσα από μια ποιοτική μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας το Πλαίσιο της Θεωρίας της Εννοιολογικής Αλλαγής, να εξερευνήσει τις αρχικές αντιλήψεις μαθητών σχετικά με την κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στην έρευνα συμμετείχαν 29 μαθητές της τετάρτης (Ν=15) και πέμπτης (Ν=14) δημοτικού ηλικίας 10-11 ετών. Οι μαθητές κλήθηκαν αρχικά να απαντήσουν γραπτώς σε συνέντευξη με ανοικτού τύπου ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία της καρδιάς κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μετά τη συλλογή των γραπτών συνεντεύξεων έγινε αξιολόγηση των απαντήσεων τους προκειμένου οι μαθητές να καταταχθούν σε τρία γνωστικά επίπεδα (υψηλό-μεσαίο-χαμηλό).

ΗΠΑ: Ένοπλοι φύλακες θα φροντίζουν για την ασφάλεια των σχολείων

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο αναζωπυρώνει τη δημόσια συζήτηση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Αυτή τη φορά σε γυμνάσιο στο Ταφτ, στην Καλιφόρνια, εισέβαλε μαθητής με καραμπίνα και τραυμάτισε συμμαθητή του.