Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αυστραλία, Ελβετία, Νορβηγία οι καλύτερες χώρες για να γεννηθεί ένα παιδί

Η Αυστραλία είναι μια από τις καλύτερες χώρες του κόσμου για να γεννηθεί σήμερα ένα παιδί, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Πληροφοριών του Economist.

Οκνηρία και βαθμολογική μετριότητα επιφέρει το γενναίο χαρτζιλίκι στους φοιτητές

Όσο περισσότερα χρήματα προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους που σπουδάζουν τόσο χαμηλότεροι θα είναι οι βαθμοί των παιδιών αυτών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Μαθητές από εύπορες οικογένειες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ακολουθήσουν ανώτατες σπουδές από ό,τι τα παιδιά χαμηλόμισθων, ενώ όσοι φοιτητές εξασφαλίζουν οικονομική βοήθεια από τους γονείς τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν πτυχίο από ό,τι όσοι δεν απολαύουν γονικής στήριξης.

Η αγάπη σας το μαθαίνει να αγαπάει

Πηγή
Αγαπάτε το παιδί σας επειδή, απλά, δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς! Έχετε σκεφτεί, όμως, ότι η αγάπη σας θα διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο το παιδί θα αισθάνεται και θα ερωτεύεται στη ζωή του; 

«Κάνε τη Διαφορά. Μίλα Τώρα»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σάς προσκαλεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11 π.μ., στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό «Κάνε τη Διαφορά. Μίλα Τώρα» στο ξενοδοχείο Hilton Athens, αίθουσα «Γαλαξίας».
Τη Συνάντηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Σταύρος Θεοδωράκης

ΕΟΠΥΥ: Πίνακας χορηγουμένων ορθοπαιδικών ειδών, μηχανημάτων αποκατάστασης, τεχνητών μελών & ειδών πρόσθετης περίθαλψης

Κοινοποιήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ.: 3112/21.1.2013) ο πίνακας των χορηγουμένων ειδών πρόσθετης περίθαλψης, κατά το άρθρο 15 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ 3054/18-11-2012. Διαβάστε ποιοι εξαιρούνται του ποσοστού συμμετοχής 25%! Σημειώνεται πως ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί ορθοπαιδικά είδη, ειδικά μηχανήματα αποκατάστασης, τεχνητά μέλη, με τα αναφερόμενα για κάθε ένα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις ειδικότερα οριζόμενες προϋποθέσεις, που αξιολογήθηκαν από Έκτακτη Ειδική Επιτροπή που συστήθηκε με την 6871/2012 απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού 2013

Για το διαγωνισμό ενημερωθήκαμε από το Anna's Pappa Blog, από όπου προέρχεται και το παρακάτω κείμενο:
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο έχει την επιστημονική / εκπαιδευτική ευθύνη, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2013.

Παιδική παράσταση: Το Πέταγμα του Ίωνα

Για πρώτη φορά το θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με την Gala Οργάνωσις ετοίμασε μια τρυφερή παράσταση για παιδιά που ταξιδεύει στα σχολεία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Το πέταγμα του Ίωνα» αφηγείται την ιστορία από ένα μικρό παπιοχηνάκι τον Ίωνα ο οποίος καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά του και να κάνει τη ζωή του όμορφη μέσα απ’ την αγάπη και τη μουσική.

Αθωράκιστοι οι έφηβοι απέναντι στον ιό HPV

Μόλις στο... 30% φτάνει η εμβολιαστική κάλυψη των Ελλήνων εφήβων κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Το εμβόλιο, που κυκλοφορεί εδώ και έξι χρόνια, προφυλάσσει από τον ιό και από τις διάφορες μορφές καρκίνου που προκαλεί.

Διάλεξη «Κοινωνικές και επικοινωνιακές δυσκολίες στα άτομα με αυτισμό»

Διάλεξη του Δρ. Ιωάννη Βογινδρούκα, από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Β. Ελλάδας, Ψ.Ν.Θ., με τίτλο: «Κοινωνικές και επικοινωνιακές δυσκολίες στα άτομα με αυτισμό» οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσας και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

Θεατρικός διαγωνισμός με θέμα το ρατσισμό

Θεατρικό διαγωνισμό, με θέμα το φαινόμενο του ρατσισμού πραγματοποιεί για το 2013 η ομάδα του πολιτιστικού χώρου «Κινητήρας Στούντιο» (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη). Μετά από τα ερωτήματα «Τι μου αρέσει στην κρίση;» (2011) και «Τι θα έκανες, αν δεν φοβόσουν;» (2012), ο φετινός διαγωνισμός ξεκινάει με το ερώτημα «Πόσο ρατσιστής είσαι;».

Προβολή: Πρόωρα Σημάδια-Έγκαιρη Διάγνωση Αυτισμού


Το σποτ για την έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής με τη χορηγία της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.