Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

“If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart” N. Mandela

Στις 21 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Διεθνής Hμέρα Μητρικής Γλώσσας που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΟΥΝΕΣΚΟ στις 17 Νοεμβρίου 1999 και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τον Φεβρουάριο του 2000. Σκοπός της είναι η προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και της πολύγλωσσης εκπαίδευσης καθώς και η διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Διαβάστε σχετικά εδώ.

Τι νιώθουν οι μαμάδες τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού;

Η απάντηση είναι «πανικό». Γι’ αυτό αν νιώθετε ότι ανησυχείτε υπερβολικά, τουλάχιστον σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνη. Νέα έρευνα δείχνει ότι έτσι ακριβώς νιώθουν όλες οι «πρωτάρες».

Εντός του 2013 το πρώτο βιονικό χέρι που θα μπορεί να αισθάνεται

Το πρώτο βιονικό χέρι, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αισθάνεται αυτό που αγγίζει, καθώς επίσης να ελέγχεται με τη σκέψη, θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή εντός του 2013, σε μια πρωτοποριακή εγχείρηση που θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα γενιά προσθετικών άκρων με αισθητηριακές ικανότητες.

Γίνε συμπαραγωγός - στήριξε το "Excision"


Πριν από λίγες εβδομάδες, επέστρεψε στην Ελλάδα μια ομάδα 5 εθελοντών κινηματογραφιστών που ταξίδεψαν στην αρχή του χρόνου στο Tangulbei της Κένυας για τη δημιουργία του “Excision” ενός νέου ντοκιμαντέρ για την κλειτοριδεκτομή που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 13 Μαρτίου στον κινηματογράφο ODEON OPEPA, πριν ξεκινήσει το παγκόσμιο ταξίδι του.