Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών: Μαθήματα Braille

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο 2013.

Τα παιδιά βουρτσίζουν καλύτερα τα δόντια τους μετά... μουσικής

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους, βάλτε τους μουσική. Αλλά όχι ό,τι μουσική να ‘ναι: το Gangnam Style πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή!

Καλύτερη και όχι απαραίτητα λιγότερη τηλεόραση για τα παιδιά

Δεν χρειάζεται να μένει κλειστή η τηλεόραση- το περιεχόμενο των εκπομπών που παρακολουθούν τα παιδιά είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics, με επικεφαλής τον παιδίατρο και ερευνητή του Seattle Children's Research Institute Δημήτρη Χριστάκη.

Ο Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ζητά εθελοντές!

Ο Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αναζητά εθελοντές για την στελέχωση του τμήματος Στίβου του συλλόγου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν ως συνοδοί αθλητών/τριών του συλλόγου. Αν σας ενδιαφέρει η απόκτηση μιας καλής φυσικής κατάστασης τρέχοντας δίπλα σε έναν αθλητή/τρια με πρόβλημα όρασης, αν είχατε προηγούμενη ενασχόληση με τον αθλητισμό ή απλά αν σας ενδιαφέρει η οποιαδήποτε εθελοντική ενασχόληση με τα τμήματα του συλλόγου, επικοινωνήστε στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα ή στο astifaistos@yahoo.com ή συμπληρώστε την φόρμα εθελοντή που θα βρείτε στο https://sites.google.com/site/astifaistos/gine-ethelontes.
Πηγή: facebook

Προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία γίνεται η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου (12:00 - 16:00 μ.μ.), το Ίδρυμα Ευγενίδου οργανώνει στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης μια παρουσίαση των Σταθμών Εργασίας για ΑμεΑ. 

Κέρδισε το πιο πολύτιμο μετάλλιο

Αλματα κάνει ο τομέας της επιστήμης που ασχολείται με τα εμφυτεύματα για την αντιμετώπιση της τύφλωσης. Μετά την άδεια από τον αμερικανικό ΕΟΦ που έλαβε πριν από μία εβδομάδα το πρώτο βιονικό σύστημα όρασης, χθες ανακοινώθηκαν τα ιδιαίτερα ευοίωνα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές εμφυτεύσιμου μικροτσίπ. Μάλιστα, στη μελέτη συμμετείχε ο παραολυμπιονίκης Τιμ Ρέντις.

“Ναι” στη νομιμοποίηση της ευθανασίας και στα παιδιά λέει το Βέλγιο

Το θέμα της ευθανασίας επανέρχεται στην πολιτική επικαιρότητα του Βελγίου. Ιατρικοί εμπειρογνώμονες έδωσαν το παρόν την Τετάρτη στη Γερουσία καθώς το ανώτατο όργανο της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει σε ανήλικους το δικαίωμα να επιλέγουν ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Εφαρμογή που κάνει τις εφημερίδες… κατάλληλες για παιδιά

Το περιεχόμενο των εφημερίδων, πολύ συχνά, δεν ενδείκνυται για…παιδιά, καθώς, ως γνωστόν, ο κόσμος δεν έχει «κατάλληλο» και «ακατάλληλο». Ωστόσο, μία ιαπωνική εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) φιλοδοξεί να αναλάβει το χρέος της «μετατροπής» τους, έτσι ώστε να μπορούν να διαβαστούν με «ασφάλεια» και από μικρά παιδιά.

Η τηλεόραση συνδέεται με την αντικοινωνική προσωπικότητα

Αντικοινωνική, επιθετική και εγκληματική συμπεριφορά είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν όταν ενηλικιωθούν, παιδιά και έφηβοι που παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, σύμφωνα με μια νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού νεαρών μεταφραστών

Τα ονόματα των 27 νικητών του ετήσιου διαγωνισμού της ΕΕ για νεαρούς μεταφραστές «Juvenes Translatores», που αφορά μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τον Νοέμβριο του 2012 έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό περισσότεροι από 3.000 μαθητές από 750 σχολεία.

Η Κοκκινοσκουφίτσα στην Google: Παραμύθια Γκρίμ

Το 1812 οι Βίλχελμ και Γιάκομπ Γκριμ συγκέντρωσαν 86 αριθμημένα λαϊκά παραμύθια και τα εξέδωσαν. Με αφορμή την 200ή επέτειο αυτή από την πρώτη καταγραφή της προφορικής λαϊκής παράδοσης που επιχείρησαν οι αδελφοί Γκριμ, σήμερα η Google αφιερώνει το λογότυπό της σε ένα από αυτά τα παραμύθια που αγαπήθηκαν: Την Κοκκινοσκουφίτσα, με ένα υπέροχο doodle.

«Προσφέρω ένα Γεύμα»

Του Άρη Δαβαράκη στο protagon

Πολύ δύσκολες μέρες περνάμε, τόσο δύσκολες που ούτε να τις φανταστούμε δεν θα μπορούσαμε λίγα χρόνια πριν. Η κατηφόρα που μας πήρε είναι τόσο μεγάλη που έχει οδηγήσει εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην ανεργία και εκατοντάδες χιλιάδες στην πλήρη ανέχεια, στην πραγματική φτώχεια, στην πείνα. Όσο και να προσπαθούμε οι πιο αισιόδοξοι να δούμε φως στο τούνελ, να δούμε την ανάκαμψη και την επαναφορά της κοινωνίας μας σε μια ομαλότητα ανθρώπινη, είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε μια ανάσα αισιοδοξίας.