Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης - Μουσικό εργαστήριο

Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων με θέμα «το παιχνίδι», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ο.Μ.Ε.Ρ. Θεσσαλονίκης συνεχίζει με το βιωματικό εργαστήριο «Μουσικό παιχνίδι». Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ομάδα για τη Διγλωσσία και τον Πολυπολιτισμό στην Εκπαίδευση και στην Κοινωνία «Πολύδρομο».

Τα παιδιά μελετούν, αλλά δεν κατανοούν

«Πολλές φορές διαβάζω και δεν καταλαβαίνω, όχι μόνο τους αρχαίους αλλά και αυτούς που είναι κάτι σαν… αρχαίοι – Καβάφη, Παπαδιαμάντη» (Ελευθερία, Γ΄ Λυκείου). «Oταν τα κείμενα είναι αρχαία με νέα ελληνικά μαζί, μου φαίνονται πολύ περίεργα. Δυσκολεύομαι να καταλάβω, θέλει πολλή ανάλυση. Θυμάμαι τον “Κρητικό” (σ.σ. Διον. Σολωμός), είδα κι έπαθα να βγάλω άκρη. Εκτός σχολείου, δε μ’ αρέσει να διαβάζω». (Βασίλης, Γ΄ Λυκείου).

Επιστρέφει στα σχολεία το πρόγραμμα «ενισχυτικής διδασκαλίας»

Την επανέναρξη του προγράμματος «ενισχυτικής διδασκαλίας» αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στα Γυμνάσια όλης της χώρας τον Μάρτιο, ενώ στα Λύκεια θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

17ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ»

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμού μέσω Internet, "ΛΥΣΙΑΣ", ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξεων Δημοτικού) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εφηβεία αρχίζει στα... 9

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η δρ Μάρσια Χέρμαν-Γκίντενς εργαζόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ντιουκ, στη Βόρειο Καρολίνα, όταν πρόσεξε ένα παράδοξο φαινόμενο: ολοένα περισσότερα κοριτσάκια ηλικίας 8 ή 9 ετών, τα οποία επισκέπτονταν την κλινική, εμφάνιζαν τρίχες στα γεννητικά όργανα και στήθος.

Από αυτισμό κινδυνεύουν τα παιδιά ώριμων μπαμπάδων σύμφωνα με έρευνα

Τα παιδιά των οποίων ο πατέρας -κατά τη σύλληψή τους- ήταν άνω των 40 χρόνων, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννηθούν με τη διαταραχή του αυτισμού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Διήμερο ανοικτών εκδηλώσεων για μαθητές Δημοτικού στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - PIERCE

Μια μοναδική ευκαιρία να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να δημιουργήσουν και να κερδίσουν πλούσια δώρα θα έχουν μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού σχολείων της Αττικής που θα επιλέξουν, μεμονωμένα ή ομαδικά να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο υπέροχο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – PIERCE το Σαββατοκύριακο 2/3 Μαρτίου 2013.