Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Παγκόσμιο Εφηβικό Κάμπινγκ Κωφών

Περιοδικό: The Delta Kappa Gamma Bulletin - Civic Engagement

Διαβάστε και μεταφορτώστε το τεύχος της άνοιξης 2013 (τόμος 79-3) της έκδοσης The Delta Kappa Gamma Bulletin (International Journal for Professional Educators) αφιερωμένο σην ενεργό συμμετοχή της κοινότητας (Civic Engagement).

Προβολή: Στο Διαδίκτυο κανείς δεν ξέρει αν είσαι...

Στο Internet, κανείς δεν ξέρει αν είσαι σκύλος, λέει μια λαϊκή ρήση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ανωνυμία του Διαδικτύου.

Ποια ξένη γλώσσα να διαλέξω και γιατί. Άρθρα θέσεων για τις ξένες γλώσσες.

Στο xenesglosses.eu βρήκαμε συγκεντρωμένα άρθα θέσεων για τις ξένες γλώσσες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια ξένη γλώσσα να διαλέξετε. Όπως σημειώνεται στον ιστότοπο "τα άρθρα προέρχονται από α/ συλλόγους ξενόγλωσσων καθηγητών β/ πρωτότυπα άρθρα για το xenesglosses.eu γ/ ημερήσιο και διεθνή τύπο"

Άποψη: Λόλα, να ένα tablet!

Στέκομαι πάνω από μία κούτα με μουχλιασμένα βιβλία Δημοτικού. Η αυτοκόλλητη μεμβράνη δεν κατάφερε να τα προστατεύσει από το νερό που γέμισε το πατάρι. Λογικό βέβαια. Δεν έχεις την απαίτηση να είναι το ίδιο ανθεκτική όπως ήταν όταν «έντυνες» τα εξώφυλλα, 25 χρόνια πριν. Ετοιμάζομαι να τα πετάξω και σκέφτομαι πως αν ίσχυε από τότε το μέτρο που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για επιστροφή των σχολικών βιβλίων, τις προσεχείς ημέρες θα έπρεπε να περιμένω ραβασάκι πληρωμής του κόστους τους. Φυσικά με τις ανάλογες προσαυξήσεις τόσων χρόνων. Ευτυχώς για μένα, το μέτρο δεν έχει περάσει ακόμη. Δυστυχώς όμως, σύντομα οι γονείς ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό.

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε μουσικοθεατρική παράσταση

Η μουσικοθεατρική εκδοχή του πολυαγαπημένου μυθιστορήματος «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη φέρνει κοντά τρεις διάσημους καλλιτέχνες. Ο Κώστας Βουτσάς θα ερμηνεύσει το ρόλο του Μπαρμπα-Ανέστης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης το ρόλο του Μέλιου ενώ ο Γιάννης Πλούταρχος θα ερμηνεύσει τα τραγούδια της παράστασης που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλ.Τριάντη), την Κυριακή 21 Απριλίου.

Το τελικό Σχέδιο Αθηνά: Τα 405 Τμήματα του νέου Ακαδημαικού ''Χάρτη''

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα Τμήματα του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας κατανεμημένα ανά επιστημονικό πεδίο, καθώς και τα Τμήματα που τίθενται σε μεταβατικότητα . 

Γενετικό άλμα με σύμμαχο το «γονίδιο της κίνησης»

Ελπίδες σε εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστική παράλυση των άκρων, ή έχουν υποστεί τραυματισμό των νεύρων της σπονδυλικής τους στήλης, αναμένεται να δώσει η ανακάλυψη ενός νέου γονιδίου, από την Ελληνίδα καθηγήτρια της Αναπτυξιακής Βιολογίας στην Ιατρική σχολή του Imperial College στο Λονδίνο, κ. Βάσω Επισκόπου.

Scribe: «Υβριδικό» πρόγραμμα αναγνώρισης φωνής

Τα προγράμματα αναγνώρισης φωνής πολλές φορές εξακολουθούν να παρουσιάζουν προβλήματα, καθώς η ανθρώπινη ομιλία είναι κάτι που ακόμα και σήμερα είναι «δύσκολο» να αναγνωριστεί από μία μηχανή, λόγω διαφορετικών προφορών, φράσεων και άλλων παραγόντων.