Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Προβολή: How a language can limit your access to a community: Dennis Hoogeveen


Η γλώσσα είναι κάτι που μας επιτρέπει την είσοδό μας στην κοινότητα, ωστόσο τι γίνεται όταν η κοινότητα χρησιμοποιεί μόνο μία γλώσσα;

Ανάγκη εθελοντών στην Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη (12/04)

Το παράρτημα της Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη επικοινώνησε μαζί μας σχετικά με τη συγκέντρωση τροφίμων που διοργανώνει την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος (περιοχής ΙΚΕΑ) και Μασούτης Πανοράματος. Για τη δράση αυτή θα χρειαστεί η βοήθεια εθελοντών ώστε να συμπληρωθούν οι βάρδιες σε κάθε κατάστημα.

Εθελοντικη δράση ΚΕ.ΠΕ.Π Σιδηροκάστρου

Το κέντρο προστασίας παιδιών ΚΕ.ΠΕ.Π Σιδηροκάστρου εξειδικεύεται στη φροντίδα και τη φιλοξενία παιδιών και ενηλίκων με σοβαρά προβλήματα (σοβαρές κινητικές και νοητικές αναπηρίες, σύνδρομα κλπ). Αυτά τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στη φροντίδα τους, είτε τα έχουν εγκαταλείψει.

Tα παιδιά από το “Υφάδι” μας περιμένουν στην πασχαλιάτικη έκθεσή τους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καθώς πλησιάζει το Πάσχα τα παιδιά από «Το Υφάδι» ετοίμασαν στο Εργαστήρι τους πασχαλιάτικα στολίδια και πανέμορφες λαμπάδες. 

Λαμπάδες για βαφτιστήρια, παιδιά δημοτικών σχολείων, έφηβους, μητέρες, πατέρες, γιαγιάδες, παππούδες. Φτιαγμένες όλες από τα χεράκια τους, με αγάπη και σε πολύ χαμηλή τιμή (από 1 ευρώ). 

Γιατί οι ονειροσκέψεις δεν έχουν λέξεις;

του Τζορτζ Όργουελ

Προς το παρόν ο σχηματισμός νέων λέξεων αποτελεί μια αργή διαδικασία (κάπου διάβασα ότι η αγγλική κερδίζει έξι και χάνει τέσσερις λέξεις το χρόνο) και καμία λέξη δεν εφευρίσκεται επίτηδες εκτός από όσες αναφέρονται σε νέα αντικείμενα. Αφηρημένες έννοιες δεν εφευρίσκονται καθόλου αν και παλιές λέξεις αποκτούν νέο νόημα, μερικές φορές σε απόλυτη διαστρέβλωση του παλαιού αλλά και πάλι αποκλειστικά για επιστημονικούς λόγους.

Προ-βολες- Μαζί, είναι το σύνθημα

Γνώρισα τον Παναγιώτη τον Μάιο του 2011. Ανήμερα την Ημέρα της Μητέρας, εθελοντές, μαμάδες με καροτσάκια και φίλοι που χρησιμοποιούν αμαξίδια για τις μετακινήσεις τους καταγράψαμε την κωμικοτραγική κατάσταση που βιώνουν οι γονείς και άτομα μειωμένης κινητικότητας στην καθημερινότητά τους στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόσωπο: Ντακ Χι Λι (Lee Duck-hee)

Είναι μόλις 14 ετών και εξασφάλισε τον πρώτο του βαθμό στην ΑΤΡ. Ο Κορεάτης Ντακ Χι Λι έχει πολλά να προσφέρει στο τένις, όχι μόνο λόγω των πρώτων δειγμάτων που έδωσε, αλλά και της ιδιαιτερότητάς του!