Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πώς βοηθούμε τα παιδιά μας να κοιμούνται ήρεμα



Tι είναι ύπνος
O ύπνος είναι μια φυσιολογική, περιοδική κατάσταση ηρεμίας, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώνεται προσωρινή μεταβολή της συνείδησης του εξωτερικού κόσμου και επακόλουθη μείωση της μυϊκής δραστηριότητας, του μεταβολισμού και της ανταπόκρισης σε ερεθίσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμώμενοι και ότι οι ώρες του ύπνου είναι απαραίτητες για να ξεκουράζεται το σώμα μας και ο νους μας, για να αναπλάθονται καλύτερα τα διάφορα κύτταρα του σώματος μας και για να κάνει και η ψυχή μας, ανάμεσα σε άλλα, τη δική της αυτοανάλυση και αυτοαξιολόγηση.

Παράλληλη Στήριξη μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014 (εγκύκλιος)

Ενημερωτική εγκύκλιο για την παράλληλη στήριξη μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Η εγκύκλιος αναφέρει τα ακόλουθα.

Επίδομα τέκνων από το πρώτο παιδί - Ποιοι το δικαιούνται;

To επίδομα τέκνων για πρώτη φορά θα χορηγείται από το πρώτο παιδί με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Δωρεάν δραστηριότητες για νέους στην Γλυφάδα

ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα/ δράσεις για παιδιά και νέους από 14 έως 30 ετών προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον όμιλο Νέοι Ορίζοντες Φιλίας.

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά στη Δράμα

Από σήμερα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου η κινητή μονάδα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στη Δράμα. Μαζί με 40 εθελοντές οδοντιάτρους θα επισκεφτεί 36 νηπιαγωγεία για προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά.

Καλοκαιρινή γιορτή - Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Κ/Β Λυκόβρυσης-Πεύκης



Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης σάς προσκαλεί στην καλοκαιρινή γιορτή του , την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00, στο προαύλιο του σχολείου (Πλάτωνος 22 & Βουλγαροκτόνου).

Η γιορτή θα κλείσει με αστροπαρατήρηση.

Πηγή: ΟΜΚΕ

Ηράκλειο: Άρχισαν οι εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου

Επιτυχημένο το συμπόσιο για την εκπαίδευση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «1o διεθνές συμπόσιο για την εκπαίδευση και την εκπαίδευση εκπαιδευτικών στον κόσμο: Σύγχρονες τάσεις, προβλήματα και προοπτικές».

Το συμπόσιο διήρκεσε τρεις ημέρες ((28-30 Μαΐου 2013) και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Π.Τ.Δ.Ε. από το ΕΜΕΙΕΔΕ (Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος).