Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας του Σ.Δ.Ε.Ν.Γ. για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το 1982 η ΕΡΤ παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα δελτίο ειδήσεων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.). Οι Κωφοί και Βαρήκοοι πολίτες αυτής της χώρας για πρώτη φορά μπορούσαν επιτέλους, να παρακολουθήσουν ένα δελτίο ειδήσεων στη γλώσσα τους. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ύπαρξη δελτίου ειδήσεων στη Νοηματική Γλώσσα έγινε όρος και προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί άδεια σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό. Το 2005 για πρώτη φορά η ΕΡΤ, στην οθόνη του ψηφιακού καναλιού Prisma+ πρόβαλε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 9 με ταυτόχρονη απόδοση στην Νοηματική Γλώσσα καθώς και όλα τα προγράμματα με διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα.

Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου. Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι μια διαδικασία που απαιτεί προετοιμασία και ώριμη σκέψη. Ένας λάθος μπορεί να οδηγήσει τον υποψήφιο σε μια σχολή που πιθανόν να μην επιθυμεί και σύντομα να την εγκαταλείψει. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 18% των εισαχθέντων στις στρατιωτικές σχολές αποχωρεί γιατί τελικά διαπιστώνει ότι το επάγγελμα του στρατιωτικού δεν ανταποκρίνεται στα «θέλω» τους. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, είναι φέτος πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά. Και αυτό, διότι οι υποψήφιοι καλούνται να «συμβιβάσουν» τα όνειρά τους με τη σημερινή, δύσκολη, οικονομική κατάσταση, δίνοντας κατ’ αρχήν απάντηση στο δίλημμα «Σχολή της αρεσκείας μου ή σχολή στην πόλη μου;».

Αληθινά παραμύθια από τον αρχαίο δρόμο της ιστορίας

Η ιστορία και το παραμύθι βαδίζουν χέρι χέρι σε εκείνον τον δρόμο, που με κάθε βήμα μεγαλώνει και διευρύνεται, κρύβοντας πάντα θησαυρούς που αδημονούν να τους ανακαλύψουμε, σε εκείνον τον δρόμο που δεν τελειώνει ποτέ: στον δρόμο της γνώσης και της φαντασίας.

Με τη φιλοδοξία να αποδείξει στα παιδιά κάθε ηλικίας ότι η ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα, η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου μάς ταξιδεύει στη μεγάλη - σε σπουδαιότητα και σε διάρκεια - περίοδο της ιστορίας μας, την αρχαιότητα, με τα «ιστορικά παραμύθια» του νέου της βιβλίου, με τίτλο «Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τι ισχύει για τις Ειδικές Περιπτώσεις υποψηφίων το 2013

Οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων,και των κοινωνικών κριτηρίων, είτε με το 90% είτε με το 10%, διεκδικούν όλες τις θέσεις εισακτέων, όπως όλοι οι υποψήφιοι, αλλά επιπλέον διεκδικούν επιπλέον θέσεις επί του αριθμού εισακτέων, χωρίς πλέον ηλικιακά όρια, εισοδηματικά κριτήρια και γεωγραφικούς περιορισμούς.

Προσοχή στο πόσα υγρά πρέπει να προσλαμβάνει ένα παιδί το καλοκαίρι

Οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος αυξάνουν σημαντικά τις ανάγκες του οργανισμού το καλοκαίρι για αναπλήρωση των υγρών που χάνονται με τον ιδρώτα. Για ένα παιδί η ανάγκη αυτή είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς έλλειψη υγρών μπορεί να επηρεάσει πιο άμεσα τον ευαίσθητο παιδικό οργανισμό. 

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών στον Λευκό Πύργο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει ολοήμερη εκδήλωση στο Λευκό Πύργο. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλήθος δράσεων που θα ξεκινήσουν το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ (ώρα έναρξης 10 π.μ.). 

Εξωσωματική στον ΕΟΠΥΥ. Τι αλλάζει;

Άλλαξαν όλα στη ζωή των νεαρών ζευγαριών μαζί με τη αλλαγή του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ. Μέχρι πρόσφατα για να λάβουν έγκριση για τα φάρμακα της εξωσωματικής περίμεναν ένα διάστημα. Ανεκτό. Πλέον όμως μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν ακόμη και έναν χρόνο. Γεγονός βέβαια που αποτρέπει τους περισσότερους να περιμένουν και τελικά πληρώνουν την πολυδάπανη διαδικασία από την τσέπη τους.

Ολοκληρώθηκε ο πληρέστερος ψηφιακός χάρτης του ανθρώπινου εγκεφάλου

Τον πιο λεπτομερή ψηφιακό τρισδιάστατο χάρτη του ανθρώπινου εγκεφάλου, τον «Μεγάλο Εγκέφαλο» (Big Brain) ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν οι ερευνητές από τον Καναδά και τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Science.