Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Είναι ασφαλές το παιδί σας στη θάλασσα;

Τα παιχνίδια στη θάλασσα «τρέφουν» ψυχικά τα παιδιά, κρύβουν όμως και κινδύνους, που κάθε γονιός φοβάται. Ακολουθήστε ορισμένες βασικές οδηγίες που θα προστατεύσουν το παιδί σας αλλά και τη δική σας ψυχική ηρεμία!

Tα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία στους γονείς εξαιτίας των ατυχημάτων που μπορούν να συμβούν στην παραλία. Ακολουθώντας, ωστόσο, ορισμένες απλές αλλά ουσιαστικές οδηγίες που προτείνουν οι ειδικοί -προπονητές κολύμβησης, παιδίατροι ναυαγοσώστες-, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παίζει και να κολυμπά με ασφάλεια στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, να θυμάστε πως πρέπει να κρατάτε την ψυχραιμία σας ό,τι και αν συμβεί στην παραλία! 

«Έξυπνες» πάνες που εξετάζουν τα ούρα των μωρών

Το άλλαγμα μίας πάνας, όσο δυσάρεστο και αν είναι σαν δραστηριότητα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του να μεγαλώνει κανείς ένα παιδί, με τη χρησιμότητά της να παύει να υφίσταται μετά. Ωστόσο η νεοϋορκέζικη startup Pixie Scientific φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό, δημιουργώντας ειδικές «έξυπνες» πάντες (Smart Diapers), οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να παρακολουθούν την υγεία ενός παιδιού, εξετάζοντας τα ούρα του. Χρησιμοποιώντας μία ειδική εφαρμογή για smartphone, ο χρήστης- γονιός σκανάρει το QR code στο μπροστινό μέρος της πάνας, όταν αυτή είναι βρεγμένη, και ξεκινά τη «διάγνωση».

Η σωματική τιμωρία προκαλεί μακροχρόνια προβλήματα υγείας στα παιδιά

Τα παιδιά που τιμωρούνται με χρήση βίας είναι πιθανότερο να είναι παχύσαρκα και να έχουν και άλλα προβλήματα υγείας καθώς μεγαλώνουν, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics

Μετεγγραφές φοιτητών: Αριθμός θέσεων ανά Σχολή και κατά κεφαλή εισόδημα

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πίνακα με τον αριθμό θέσεων και τον αριθμό επιτυχόντων ανά Σχολή, καθώς και το κατά κεφαλή εισόδημα του τελευταίου επιτυχόντα κατά τη διαδικασία μεταφοράς θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαγωνισμός επιχειρηματικής ιδέας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας που διοργανώνεται από το «Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και δημιουργία νέων επιχειρήσεων».

Τα ψάρια μειώνουν το άγχος της εγκυμοσύνης

Η σημασία της κατανάλωσης ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τονίζεται σε νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπρίστολ και του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Ρίο ντε Τζανέιρο.

Θερινά σχολεία για φοιτητές: Κορυφαίοι επιστήμονες διδάσκουν αποφοίτους των καλυτέρων ΑΕΙ

«Πτυχία» πρεσβευτών της Ελλάδας στο εξωτερικό απονέμουν τα θερινά σχολεία που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας από ελληνικά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ομίλους προβληματισμού, κοινωφελή ιδρύματα, επιστημονικές ενώσεις. Καθηγητές και φοιτητές από όλες τις χώρες του κόσμου, που συμμετέχουν -από τη θέση του δασκάλου ή του μαθητή- στα περίπου πενήντα σχολεία, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο μας. Στην άλλη πλευρά, μέσω των θερινών σχολείων και η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα κάνει βήματα εξωστρέφειας, κερδίζοντας από τις επιστημονικές ζυμώσεις που γίνονται σε αμφιθέατρα, σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε... παραλίες. Πρόκειται για έναν ιδιότυπο, ακαδημαϊκό «τουρισμό» με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα.