Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πτυχιακή: Αυτισμός στον εργασιακό χώρο

Διαβάστε και μεταφορτώστε την εργασία "Autism in the Workforce" του David A. Holbrook σχετικά με τον αυτισμό στο χώρο εργασίας.

Διακοσμητικά Έντομα με Βότσαλα

Όμορφες και δροσερές ιδέες για διακόσμηση με βότσαλα. Δείτε πώς μπορούν ακόμη και τα μικρά παιδιά να φτιάξουν μια όμορφη καλοκαιρινή κατασκευή με μικρές πέτρες και βότσαλα από την παραλία. Με μια μικρή βοήθεια από εσάς φτιάξτε πρωτότυπα έντομα από βότσαλα!

Υλικά:
βότσαλα, ξυλάκια, πλαστικά ματάκια, κόλλα

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2013

Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος…

Η Καλοκαιρινή μας Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2013 με κεντρικό μήνυμα “Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι παιδιά” σας καλεί να κατακτήσετε τη γνώση μέσα από το χρώμα. Για πρώτη φορά, 103 Βιβλιοθήκες συνεργάζονται δημιουργώντας προγράμματα δραστηριοτήτων για να ανακαλύψετε νέους τρόπους έκφρασης, να εφεύρετε νέες μορφές ψυχαγωγίας και να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης. Όλα μέσα από το χρώμα…

Εικαστικά εργαστήρια: Τα χρυσά παιδιά

Τα χρυσά παιδιά
27, 28, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 4–10 ετών

Η νέα «χρυσή γενιά», τα παιδιά δηλαδή, θα ονειρευτούν, θα «τρέξουν» με την φαντασία τους και θα ζωγραφίσουν σε μεγάλες επιφάνειες, γνωστά κι αγαπημένα τους «χρυσά» πρόσωπα. Στη διάρκεια του τριήμερου εικαστικού παιχνιδιού, οι μικροί–δημιουργοί θα εκθέσουν στο λιμάνι της πόλης, τα έργα τους, σε ειδική πρωτότυπη κατασκευή.

Βραδιά του Ερευνητή 2013

Η «Βραδιά του Ερευνητή», η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή επιστήμης και έρευνας, πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος») από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα, παράλληλα με άλλα ακαδημαϊκά κέντρα σε περίπου 300 πόλεις της Ευρώπης. Περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, που δίνουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με τους ερευνητές και να γνωρίσει το επιστημονικό έργο και την κοινωνική προσφορά τους.

Καναδάς: Γειτόνισσα ζητά να γίνει ευθανασία σε παιδί με νοητική στέρηση

Η ανώνυμη επιστολή που ζητά την ευθανασία του 13χρονου
Μια οικογένεια από το Τορόντο του Καναδά έλαβε ανώνυμη επιστολή στην οποία μια γειτόνισσα τους ζητούσε να μετακομίσουν ή να κάνουν ευθανασία στον 13χρονο γιο τους που πάσχει από αυτισμό. Ο γιος της Κάρλας και του Τζιμ Μπέγκλει φαίνεται ότι αποτελούσε τόσο μεγάλη ενόχληση για μια γειτόνισσα, ώστε αποφάσισε να τους στείλει το γράμμα υπογράφοντας ως «μια εξοργισμένη μητέρα».