Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Φοιτητικός διαγωνισμός για το έτος Καβάφη

Ο σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ στα πλαίσια του Έτους Καβάφη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός διεθνούς διαγωνισμού ταινιών εμπνευσμένων από την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη που απευθύνεται σε φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με στόχο να επιστήσει την προσοχή στην επικαιρότητα και παγκοσμιότητα του έργου του μέσα από τη συνάντησή του με το βλέμμα, τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες της σημερινής εποχής. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ταινίες διάρκειας μέχρι πέντε λεπτά χωρίς κανέναν περιορισμό για το στυλ και το αισθητικό πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί (ταινία, φωτο-ιστορία, digital art κτλ), με μοναδικό κριτήριο την απόδοση της Καβαφικής ποίησης και του μικρόκοσμου της.

Ανεξάρτητη διαβίωση για τους Έλληνες ΑμεΑ

Ένδεκα νέοι άνθρωποι με όνειρα για μια φυσιολογική ζωή, σπουδές, κοινωνικότητα, έρωτα, οικογένεια εκπροσωπούν την χώρα μας από 9 ως 12 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο όπου διοργανώνεται φέτος το 10ο Freedom Drive. Πρόκειται για συνάντηση ΑμεΑ για θέματα που άπτονται της ανεξάρτητης διαβίωσής τους στο σπίτι και έξω από αυτό.

Υπέροχες φωτογραφίες από την ορχήστρα των τυφλών γυναικών στην Αίγυπτο

Τι κι αν είναι τυφλές; Παρασύρονται από τη μουσική, θριαμβεύουν με αυτή, δίνουν συναυλίες στην Αίγυπτο και στο εξωτερικό και κυκλοφορούν φορώντας πολύχρωμα ρούχα. Πρόκειται για μια μοναδική ορχήστα γυναικών.

Ανετη «πρόσβαση» στο φυσικό περιβάλλον

Συνέντευξη με τη ΜΑΓΔΑ ΝΙΚΟΛΑΡΑΪΖΗ στην Ελευθεροτυπία
Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ g.kiousis@eleftherotypia.net

Είναι μία υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010 με τη μορφή ενός προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του ΠΘ.

Διδακτικό προσωπικό για εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη

Ο ΟΑΕΔ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του προγράμματος της Π.Β.Μ. (ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ) ΛΑΚΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες) σε ωρομίσθιο διδακτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό θα προβεί σε προσλήψεις με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για το σχολικό έτος 2013 2014.

Πολυϊατρείο για δωρεάν εξετάσεις στη ΔΕΘ

Ένα περίπτερο-πολυϊατρείο στο οποίο θα διεξάγονται δωρεάν εξετάσεις παραχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΔΕΗ στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ««Γιατροί του Κόσμου» στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.