Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μικρούς μαθητές στον Πολυχώρο «Χυτήριο»

Η Φυλή των Φίλων, με σκοπό να καλωσορίσει, να ενισχύσει και να ενθαρρύνει τους μικρούς μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς τους, συντονίζει Δράση Αλληλεγγύης προσφέροντάς τους σχολικά είδη.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, θα γίνει την Παρασκευή 13, Σάββατο 14, Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, και ώρες 18:00-20:30, στον Πολυχώρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι. 

«H Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος»-X.A.N.Θ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – Κάθε Κυριακή στις 12.00
Το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ της X.A.N.Θ
2310 241007 (X.A.N.Θ.) - 6936 985171.
Παρουσιάζει την κωμωδία :
«Η ΑΛΕΠΟΥ, Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ»
Eρμηνεία-Κούκλες-Σκηνικά:
Χριστίνα-Λίτσα Μπήτιου
Γεν.εισοδος 6 ευρώ

Υποτροφίες Ιδρύματος Φούλμπραϊτ (FULBRIGHT) για σπουδές και έρευνα στις ΗΠΑ το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015

Το Ίδρυμα Φούλμπραϊτ (Fulbright Foundation), Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα, 1ος όροφος, http://www.fulbright.gr ανακοίνωσε νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 για σπουδές και έρευνα σε Πανεπιστήμια κι ερευνητικά Ιδρύματα των ΗΠΑ για Έλληνες πολίτες (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, καλλιτέχνες, φοιτητές, καθηγητές Αγγλικών στην Ελληνική Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) με τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής της σχετικής αίτησης.

Καμπάνια για να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο με ασφάλεια

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθω στο παιδί μου να διασχίζει τον δρόμο; Ποιοι είναι οι πέντε βασικοί κανόνες για να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο; Μέχρι ποια ηλικία απαιτείται ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο; Ποιος ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην κυκλοφοριακή αγωγή; Σε όλα αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα έρχεται να απαντήσει η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η οποία ξεκινάει με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά εξάλλου είναι οι πλέον ευάλωτοι χρήστες του δρόμου, καθώς τα τροχαία αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και την πρώτη αιτία για τις ηλικίες 15-29.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ENGINEER στα σχολεία από τον Οκτώβριο

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα μάθησης σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, το οποίο αξιοποιεί στην εκπαίδευση τις αρχές σχεδιασμού και τη μεθοδολογία της Εφαρμοσμένης Μηχανικής (Engineering), θα αρχίσει να εφαρμόζεται, από φέτος τον Οκτώβριο, σε όλα τα ελληνικά σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό.

Νέες τροποποιήσεις για την ανάθεση των μαθημάτων στα σχολεία

Νέο ράβε ξήλωνε με τις αναθέσεις των μαθημάτων στα σχολεία, το υπουργείο παιδείας με καινούργια υπουργική απόφαση τροποποιεί και συμπληρώνει τις αναθέσεις Α και Β για τα σχολεία, με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί ακόμη να μην ξέρουν ποιά μαθήματα θα διδάξουν αφού κάθε ημέρα συνεδριάζουν οι ειδικότητες και κάνουν νέες κατανομές.

Υπ. Ανάπτυξης: Σταματά η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος

Τέλος στην υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών προϊόντων βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς στους νέους κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών δεν συμπεριλήφθηκε η αγορανομική διάταξη του 2009 σύμφωνα με την οποία υποχρεωτικά θα έπρεπε οι γαλακτοβιομηχανίες να αναγράφουν την προέλευση της πρώτης ύλης των γαλακτοκομικών προϊόντων τους.

ΗΠΑ: Τους δίνουν όπλο ακόμα και αν δεν βλέπουν

Μπορεί ένας τυφλός να έχει στην κατοχή του όπλο;
Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί στις αρχές της Νότιας Ντακότα.

Η πολιτεία σκέφτεται να υιοθετήσει νόμο ανάλογο με αυτόν της γειτονικής Αϊόβα, όπου άνθρωποι με μειωμένη η και καθόλου όραση μπορούν νόμιμα να έχουν όπλο στην κατοχή τους.

Νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες από τον Οκτώβριο στο Τελλόγλειο

Πιστό στον εκπαιδευτικό του προσανατολισµό, το Τελλόγλειο Ίδρυµα Τεχνών Α.Π.Θ.,  ανακοινώνει τη λειτουργία µιας σειράς εργαστηρίων, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική έως την εφηβεία, καθώς επίσης και σε ενήλικες.